31.1.08

Today at 10 am

Yes, there is something white between the sea and road.

It looks like this when you see it a bit closer.

Valkoista on, totta.
Edellisen kerran 17 vuotta sitten.

Lumiharja - onkohan meillä edes sitä ?


30.1.08

When it's stormy




The pics are from yesterday, the first one by husband. When we woke up at the morning,our bedroom and living rooms floors were full of water. Living by the sea is not always the lucky thing. One moment I was thinking to hire a cleaning lady.
***
Kuvat ovat eiliseltä,ylimmäisen kuvan otti mieheni työmatkallaan. Eilen aamulla herätessämme makuu- ja olohuoneessa oli tulva. Yön aikana kova tuuli ja sade olivat yhteistuumin vallanneet tilaa lattioiltamme. Meren läheisyydessä asumisessa on puolensa.
Kun siivoojaa ei ollut takataskussa jouduin itse siivoamaan tuhot. Mutta se kävikin hyvästä aamulenkistä.

29.1.08

Wind and bracelet

Meillä tuulee,enemmän ja vähemmän. Sataa ja ropisee. Mittarilukema laskee.Kuinka alas,sitä jännitämme.
Eipä huolta. Sisällä, viimassa ja vilussa, on hyvä ajatella hempeitä kesäpäiviä. Aurinkoa ja lämpöä. Toiset,näppäremmät, näitä rannekoruja itse tekevät.Toiset marssivat kauppaan ja ostavat valmista metritavaraa, siitä sitten väkertävät. Jotain tästä kuitenkin puuttuu. Sepä se - ainutkertaisuus.

We have a horrible weather. It's cold, inside the house, outside the house. Luckily I can dream about warm summer days.A handmade bracelet like the one above. Maybe some day.

27.1.08

A healthy lunch


Joka sunnuntai käyn läpi kaapit,hedelmä- ja vihannesvarastot ja mietin tulevan viikon ruokalistaa lapsille.Kouluaika on 7.45 - 2.30 sisältäen kaksi taukoa, jolloin on tarkoitus syödä omia eväitä.Kouluruokailua ei ole. Lastentarhan puolella lapsilla on kunnon lounastauko, koulun puolella se on lapsen itsensä huolehdittava ruokailustaan.

Koulun puolella on myös mahdollisuus käydä ostoksilla kioskilla,jossa myydään pääasiassa sipsejä,keksejä ja karkkeja. Mutta myös paikallista pizzaa,manouchea. Olen pitänyt periaatteena sen että vain perjantaisin lapsilla on joku erityisherkku mukanaan,muuten mennään kotoa tuoduilla eväillä ellei ole yhdessä sovittu manouchen ostamisesta. Hyviä periaatteita, joiden tuloksena on nyt ollut koskemattomia lounaskasseja varsinkin tyttäremme kohdalla. Tuntuu,että jokaisella muulla lapsella on joka päivä rahaa koulussa ja sitten tarjotaan sipsejä,karkkeja ja muuta toisille.
Kotona on käyty tiukat keskustelut ruokavalion tärkeydestä mutta aina välillä ne unohtuvat. Samaan aikaan itse mietin miten muuttaa omena entistä houkuttelevammaksi, porkkana suorastaan nekkujen nekuksi. Miten saada vaihtelua ruokavalioon,mitä uutta keksiä.Kaikki vinkit olisivat nyt tervetulleita.

The lunch at school. The kids are bringing their own food with them to school and right now I have no idea how to get my older one to eat something healthy from her lunch box. All her classmates are allowed to buy chips,candies or bisquits every day. What to do ? All ideas are more than welcome.

26.1.08

One Saturday

Oli eräs aurinkoinen lauantai. Perheen äiti ja isä valmistelivat keittiössä perheelleen ruokaa.Isä pilkkoi lihaa lihamyllyyn jauhettavaksi.Kesken arkisten askareiden talon katolta alkoi kuulua kolinaa ja pauketta.Asiaan ei kiinnitetty suurempaa huomiota, kunnes...
Perheeltä hävisi generaattorivirta. Lihamylly simahti ja pelokkaat lapset ryntäsivät huoneestaan ihmettelemään yhä yltyvää melua katolla ja syvenevää hiljaisuutta kotona.Perheen äiti otti ja lähti katolle tutkimaan tilannetta. Paikalla olivatkin jo talon touhutäti ja naapurin ystävällinen ikäneito.Melun syykin selvisi.Talon vanhaa metallista vesisäiliötä siirrettiin katon toiselta laidalta toiselle. Siinä aikansa päiviteltyään, kaikki yhdessä ja erikseen, perheen äiti ystävällisesti ilmoitti että nyt taisi tulla matkaan mutka kun sähköt katosi. Vesisäiliöammattilainen kielsi tiukasti mitään tapahtuneen. Ammattimiehiähän he, eihän nyt sovi arvostella. Perheen äiti ymmärsi että nyt tarvitaan toinen todellinen ammattimies ja perheen isä lähti tutkimusmatkalle katolle. Eikä aikaakaan kun syy selvisi, katkennut sähköjohto.Asia, joka oli ollut tiedossa jo sähkökatkon alusta alkaen itse perheelle mutta ei muille.
Puhelinsoittoja generaattorimiehelle ja vuokraisännälle.Vuokraisäntä katolle tilannetta tutkimaan, generaattorimies, jälleen alansa asiantuntija, sähköjohtoa eristenauhalla korjaamaan. Generaattorivirta saapui, viisi minuuttia siitä julkinen sähkö. Ruoanlaitto jatkui.
***
Se vesisäiliö ? Alan ammattilaiset nostivat sen katon reunalle ja tipauttivat alas. Turhahan sitä on nosturia tilata,kerroksiakaan kun ei ole kuutta enempää.

25.1.08

A lot of this

My week. Spending too much time in cafeteria. A good excuse - it has been the warmiest place in the whole town. Cafe Mocha tasted so good.
Even more of this. Do I need to say anything else ? Yes, I do. It's a dark chocolate. Healthy choice.

A bit of this. Trying to understand and see where my time flies. This week's result is quite simple. I have spend a way too much time just sitting and chatting in cafeteria.But also running from one place to another. That's were my time flies. Hopefully I'm more organized next week.
Good Housekeeping magazine is the one and only magazine (not counting Cosmopolitan,that's the other one) I'm able to buy from the shop. Not a great fan, but sometimes it's nice to have a magazine to read.
***
Tämä viikko meni siellä sun täällä, jatkuvassa liikkeessä. Hengitys vinkui jo alkuviikosta muttei tahtia hidastanut. Nyt lääkärin määräyksestä tahti tasaantunut. Kenties nyt voisi istahtaa ja tarkailla ajankäyttöä.Aikasyöpöt on tunnistettu ja asioiden järjestely aloitettu. Ensi viikolla uudet tahdit.

22.1.08

Things

So many things to do, so little time to do those things.
Is that true or just a feeling ?
***
Paljon tehtävää,vähän aikaa.
Totta vai tarua.
Minne karkaavat minuutit ?
Miten muokata aikaa ?
Mitä jättää pois ?

21.1.08

Seeing

Some questions.
Do you see a glass half full or half empty ?
Do you just look straight ahead or do you look around ?
What do you really see ?
Just wondering.

20.1.08

A walking trip

Every time we go out for a walk as a family - this is what we do. Not just walking but taking photos as well. The kids are using theirs own cameras having different perspective, 1 meter versus 2 meters and most often different "targets" also. It's just a great fun seeing the world through their eyes.

19.1.08

Sharing


Not so many words today.
Enjoy your day!

18.1.08

What a morning


So far this morning has been anything than boring. Right now I'm
*
feeling - relief. After feeling happy, being horrified. Our daughter went to school with her dad and everything seemed to be ok. She went in and dad drove to work. After a while I got phonecall from school. There is no school today because of ashoura, a religious holiday. Secretary promised to send her back home with some one. During those waiting minutes,which were like hours to me, I watched a horror movie in my head.All the bad things what could happen. Where was my positive thinking ?! At last she was back home,just laughing and being happy she could tell and show to the driver where she lives.
*
drinking- my fourth cup of coffee. It's only 10.00 am. I think I need one more.
*
eating- a chocolate bar. At 10.00 am.This is not good.
*
thinking- to do -lists. Maybe we just take a break and go out.
*
knowing-everything is just fine and my bloodpressure will be fine as well.
*
wishing- you all a lovely weekend!
***
Tämän aamun jälkeen on kiitollinen että joskus asiat sujuvat paremmin kuin odottaakaan. Lapsemme elävät erittäin suojattua elämää ja esimerkiksi seitsemän vuotiaamme ei ole päässyt itse käymään missään yksin,aina tuodaan ja viedään. Viime kesän suomimuistoista parhaimmat ovatkin ne, joissa hän sai olla yksin ulkona, käydä kioskilla, tehdä jotain kodin ulkopuolella ilman aikuista, yksin. Itsenäistymisen opettelu on täällä hankalaa,mahdotonta. Mutta se on hankalaa myös pään sisällä,äidille. Pienin askelin ja kuitenkin suurin harppauksin.Tytär on valmis, mutta onko äiti.
Kiitos myös kimpuista,joita ojennettiin. Samaiset kimput kuuluvat kaikille blogini lukijoille ja etenkin teille, jotka jaksatte pysähtyä blogikierroksellanne kommentoimaan. You all make my day !

16.1.08

Opportunity


"Every morning is a fresh beginning. Every day is the world made new. Today is a new day. Today is my world made new. I have lived all my life up to this moment, to come to this day. This moment - this day - is as good as any moment in all eternity. I shall make of this day - each moment of this day -
a heaven on earth. This is my day of opportunity."
Dan Custer
***
Kolme neljästä perheen jäsenestä kipeänä. Yhtaikaa, vuorotellen, uudestaan. Nenäliinaa,mehua. Teetä ja sympatiaa. Sanatonta viestintää, sanallisia pyyntöjä.Valitusta,väsymystä. Tervein kaipaisi hetken rauhan. Juoksulenkin, joogahetken.Pilateksen tai Putkiston. Ehkäpä jo tänään ?

15.1.08

Not bad,but grey hair day

This weekend I realized it. My hair is chainging its colour, to grey.I have known this is coming but already now. I spend almost all day in front of the mirror. Trying to realize, understand and accept. At the same time I feel fine.This is not a big problem...or is it?

Kuvan otti mieheni viikonloppuna.Silloin sen myös tajusin.Harmaa on tullut jäädäkseen. Tämä tieto ei sinällään ollut yllätys,ukillani oli upeat harmaat hiukset,niinkuin on hänen tyttärellään,äidilläni. Tosin äidilläni ja minulla on ikäeroa reilusti ja hänen hiuksensa ovat harmaantuneet vasta viime vuosina.

Vauvana hiukseni olivat kastanjanruskeat.Sen väriset ne olivat niin kauan kunnes mukaan tuli hennan punaista,tummaa ruskeaa, mustaa,vaaleita raitoja,kultaisia raitoja. Kymmenisen vuotta sitten tuo leikki loppui.Tuli luonnollinen tyyli. Auringon polttamat hiukset.

Nyt tässä mietin, aloitanko leikin uudelleen,piilotanko harmaat vai kannanko ne suosiolla. Näytänkö enää samalta vai johtaako tämä nyt jonkinmoiseen ulkonäkökriisiin.Meneekö tyyli uusiksi vai vaihtuuko vain vaatteiden väri. Vai tapahtuuko yhtään mitään.

14.1.08

45 days

...and nights - it's a spring time. That was what our children's pediatric, a nice lady from Russia, said to me today. We started counting immediately. Tomorrow it will be only 44 days and it's getting warmer.

45 päivää ja yötä vielä. Sitten on kevät.Lämmintä. Näin lastemme lääkäri tänään totesi. Sää tai poikkeuksellinen kylmyys on kaikkien huulilla.Miesmuistiin ei lämpömittari ole laskenut lähelle nollaa täällä päin maailmaa.Normaalilukemat tähän vuodenaikaan ovat kylmimmillään kahdeksan astetta yöaikaan . Mikäs tässä olisi olla mutta kun rakennusteknillisesti talot ovat yhtä hataria kuin suomalaiset ladot.Tuuli vinkuu ja vetää nurkista.Keskuslämmitys on yhtä suuri kysymysmerkki kuin aurinkopaneelit.Päiväsaikaan parveke on lämpimin huoneemme. Puhumattakaan koulusta,jossa lämmitystä ei ole ollenkaan.

Meidän onni ja pelastus on kerrospukeutuminen.Onneksi, sillä eihän tämä äiti tajunnut eikä ymmärtänyt että ilmastonmuutos vaikuttaa kaikkialla, myös toisessa kodissa ja jätti toppavaatteet Suomeen. Lapsilla on pipot päässä nukkuessa.Koulussa esitellään ja lasketaan päällepuettujen paitojen lukumääriä. Alennusmyynneistä ei ole vielä tietoakaan, kauppa käy ja akryylivillavaatteet katoavat kauppojen hyllyiltä. Hyvään hintaan vielä, rahapussi on kevyt kotiin matkatessa,tinkiminen on nyt ajan hukkaa.Meillä omasta takaa villaa,paitoina ja sukkina. Mummi on huolehtinut hyvin pienten ja vähän isompien jalkojen lämmittämisestä. Huomenna jäljellä vain 44 päivää ja yötä.

13.1.08

Buttonflowers




This years theme could be recycle, reuse.The fact is, we are living in a place where it is impossible to find things what I would like to use for crafting. So, either I feel sorry about myself or start to use imagination. This was the very first attempt and not bad,although the burnt finger. I'm going to make broochs from these.Inspiration came from this wide blog world.Unfortunatelly I can't remember from where.
***
Tämän vuoden teemaksi voisi laittaa kierrätyksen ja uudelleen käytön. Omalla kohdalla tosiasia on se,että mieluisten askartelutarvikkeiden (esim.leimasimet,vanhat kirjat yms...) saaminen on mahdotonta. Joko surkuttelen itseäni tai alan käyttää mielikuvitusta ja toteuttaa itseäni toisella tapaa. Nämä nappikukkaset olivat nyt ensimmäinen yritys. Inspiraatio tuli jostain täältä isosta blogimaailmasta.
Näistä on tulossa rintaneuloja. Neulat lisätään paikoilleen kunhan biorytmit hieman nousevat.Kävin tänään lukemassa omani sen jälkeen kun oli pullia paistaessani polttanut vesikellon toiseenkin käteen.Olisi kannattanut lukaista ennen viikonloppua, katastrofeja siellä luvattiin. Huomenna vain istun ja luen kirjaa suositusten mukaisesti.

12.1.08

Left-handed or..



Today I did some crafting including hot clue. And guess what ? Yes, I ended up to burn the middle finger from my right hand. No big deal, I thought,I'm left-handed, do not use the right hand that much anyway. The famous last words... ?! It took time to tidy up the kitchen and do the dishes ( no dishwasher, I did have two helpers). My dear husband made the food, so no starving. Suddenly I need both of my hands. For typing, crafting, taking photos and so much more. Blister, please, go away, hurry away, I need my right hand.
***
Kuumaliimaa tarvittiin tänään ja sitä riitti myös oikean käden sormenpäähänkin. Poltti ja sattui lujaa,muistoksi tuli mukavankokoinen rakkula. E hätiä, näin ajattelin, vasemmallahan sitä tässä aina touhutaan. Mies valmisti ruoan,onneksi. Lupasin korjata jäljet.Keittiössä sitten vierähtikin tovi jos toinen. Pienet apulaiset auttoivat. Yhtäkkiä huomaan tarvitsevani myös oikeaa kättäni,ihan kaikkeen. Mikähän mahtanee olla vesirakkulan keskimääräinen olemassa oloaika?

11.1.08

Sunsets





It's been a busy week. Hurrying from place to place. Seeing people, doing things.Spending too much time at the shops- only because there was so much other people too. Homeworks for children. Not much time for crafting,crocheting or anything what was planned. But today. No rush. I breathe slow and deep. I sit down and drink my third cup of coffee. I take papers,scissors and glue. Happy me.
With these pics I wish you a lovely weekend!
**
Hoppuinen viikko takana. Juoksemista eri paikkoihin.Aikataulutettua elämää. Tapaamisia, oppitunteja. Turhaa tungosta kaupoissa.Lapsilla kotiläksyjä. Kotiarkea.Ei aikaa käsille ja käsillätekemisille. Tänään ei ole kiirettä. Istun alas.Hengitän syvään ja rauhallisesti. Kuppi,se kolmas, kahvia viereen. Tarvikkeet toiselle puolelle. Onnellista oloa!
Kuvien kera toivotan mukavaa,ihanaa viikonloppua!

9.1.08

Green

A symbol of life. Calming.Healing. Clean. At same time the colour of poison. The whole life is balancing between good and bad, happiness and sadness . This colour is something like that, a balance for me. Don't use it, don't wear it but I know its there, somewhere. As long as there is green somewhere, there is life.

Vihrea. Ihmissilmalle rauhallinen vari.Elaman symboli. Mutta voidaan myos yhdistaa muutosvastaisuuteen ja raakuuteen.Koko elama on tasapainoilua eri asioiden valilla.Tapahtumien, tunteiden ja tunnelmien. Ei laheinen vari itselle,en kayta, en pida yllani. Tiedan ja tunnen varin kuitenkin lahellani. Naen sita ymparillani. Talla hetkella se riittaa.

7.1.08

Freezing


Nyt on kylma, epatavallisen kylma ulkona. Yolampotila tippuu jonnekin lahelle nollaa.Aamulenkilta tultuani huomasi peilissa ylimaaraista punaista, nenan paa ja korvan lehdet olivat saaneet uuden varityksen. Lapset honkailivat koko koulumatkan kun oli hauskaa nahda miten hoyrya tuli suusta. Koska ulkona on kylma, paleltaa myos sisalla. Ilmastointilaitteemme lammittaa mutta vain julkisella sahkolla (lienee turha mainita ettei sita juuri ole ollut saatavilla..). Kaasulammittimet tuovat lammon mukana kosteutta mutta sen saa onneksi pois nain aamuisin tuulettamalla.Kaikki verhot vain auki ja auringon sateet paasevat lammittamaan asuntoa. Niin, ja mina voin suunnistaa hyvin lammitettyyn kahvilaan aamukahville.
***
...Appelsiini - meilla on aloitettu tehokuuri talvenpopoja vastaan. Vastapuristettu lasi sitrushedelmamehua pitaa toivottavasti kaikki bakteerit ja virukset loitolla.
***
It's very cold right now.Freezing cold.Every morning we are drinking one glass of fresh juice to avoid any kind of viruses. Hope that helps to keep us healthy.

6.1.08

Circles








During the last six weeks there has been birthday partys constantly. At the same place at the same time.Almost all the times the very same children and same parents. No wonder that I started to see only circles..

Viimeiset kuusi viikkoa tai viikonloppua ovat olleet taynna syntymapaivajuhlia.Samassa paikassa samaan aikaan.Melkein samat lapset ja vanhemmat. Nyt toivomme, niin lapset kuin aitikin jo hieman taukoa..Nama jarjestetyt juhlat ovat jo muuttuneet rutiineiksi.

4.1.08

Young crafter(s)





Ennen oli iso kaappi, joka imi sisaansa kaikki askartelutarvikkeet.Milloin oli hukassa liima, sakset,nauhat ja napit. Kaapin sisalto huiskin haiskin ja aidin hermo tiukilla.Viisas ja hieman asiaa ajatellut joulupukki keksi ratkaisun.Pieni,mutta sopivan kokoinen muovilaatikko muuttui aarteiden aarteeksi.Siita tuli lapsen oma askartelupakki, johon tarkeimmat askartelutarvikkeet loysivat tiensa. Nyt on helppo istahtaa,jarjestella tarvikkeita ja ennenkaikkea tehda jotain omaa...Ja se kaappi. Kaikki on taas pinoissa,paperit suorina, muovailusavet paikoillaan,vesivarit omillaan. Talossa askartelurauha.
***
My children got their very own boxes for crafting. Full of things and stuff you need while crafting. They have been busy doing new cards, journals,paintings, etc...The most important thing is that there is no more whining where is my scissors, my clue or something else.We have a peace at home.The house is full of happy crafters.
Wishing you a crafty weekend!

3.1.08

The Middle East


Olemme ja asumme talla hetkella Lahi-Idassa.Maailmankolkassa, missa on hyvia asioita mutta myos paljon sellaista, minka ymmartaminen tai hyvaksyminen on jo paljon vaikeampaa.Loytyy mielipiteita puolesta ja vastaan.Suuria tunteita ja etenkin tunnekuohuja.Syyllisia ja syyttomia. Olemme naiden vuosien aikana asuneet kahdessa eri maassa, matkustelleet muissa. Tavanneet juutalaisia, muslimeja, kristittyja.Israelilaisia,arabeja ja palestiinalaisia. Tavanneet ihmisia, jotka ovat olleet ystavallisia ja auttavaisia mutta myos niita, jotka ovat toimineet ja kayttaytyneet toisin.
***
Emme ole taalla jaadaksemme. Tiedan sen etta nama vuodet jattavat suuren jaljen meidan perheeseen. Nain on jo tapahtunut. Lapsemme tietavat miksi tielta ei saa poimia vanhoja purkkeja, kivia tai muuta vastaavaa. Lapsemme ovat nahneet sotilaita ja aseita jo kokonaisen ihmiselaman verran. Miten se on heihin syvimmaltaan vaikuttanut, paljastunee vasta heidan ollessaan aikuisia.Voimme vain toivoa parasta.Toisaalta lapsemme ovat saaneet ystavia ympari maailmaa. Oppineet nakemaan ihmisen ihmisena, eika ihonvarin mukaan katsottuna.
***
Perheena elamme normaalia,tavallista perhe-elamaa.Iloineen ja suruineen. Sita tavallista lapsiperheen arkea, mita eletaan missa pain tahansa tata maapalloa.

2.1.08

Sweet everyday







Everyday routines. Timetable. The kids are back to school. A lot to do here at home. A pile, or a mountain of laundry to wash, to tidy up kitchen and bedrooms, to do some ironing, a huge need for cleaning the floors. At the same time there is something in the air. A feeling about happiness, freedom, a new beginning. It feels that a very heavy burden has lifted away from my shoulder although I didn't know there was any. I just love everyday.
****
Ihana, ihana arki. Tanaan se todella alkoi. Paljon tehtavaa kotona, aikatauluja,arjen rutiineja.
Samaan aikaan onnellista oloa, vanhan karistusta jaloista,uuden aloittamista. Mukavaa ja touhukasta.

1.1.08

A dream

Catch the moment.
Carpe diem.
***
Tarttua hetkeen.
Olla lasna.
Elaa tassa ja nyt.