14.1.08

45 days

...and nights - it's a spring time. That was what our children's pediatric, a nice lady from Russia, said to me today. We started counting immediately. Tomorrow it will be only 44 days and it's getting warmer.

45 päivää ja yötä vielä. Sitten on kevät.Lämmintä. Näin lastemme lääkäri tänään totesi. Sää tai poikkeuksellinen kylmyys on kaikkien huulilla.Miesmuistiin ei lämpömittari ole laskenut lähelle nollaa täällä päin maailmaa.Normaalilukemat tähän vuodenaikaan ovat kylmimmillään kahdeksan astetta yöaikaan . Mikäs tässä olisi olla mutta kun rakennusteknillisesti talot ovat yhtä hataria kuin suomalaiset ladot.Tuuli vinkuu ja vetää nurkista.Keskuslämmitys on yhtä suuri kysymysmerkki kuin aurinkopaneelit.Päiväsaikaan parveke on lämpimin huoneemme. Puhumattakaan koulusta,jossa lämmitystä ei ole ollenkaan.

Meidän onni ja pelastus on kerrospukeutuminen.Onneksi, sillä eihän tämä äiti tajunnut eikä ymmärtänyt että ilmastonmuutos vaikuttaa kaikkialla, myös toisessa kodissa ja jätti toppavaatteet Suomeen. Lapsilla on pipot päässä nukkuessa.Koulussa esitellään ja lasketaan päällepuettujen paitojen lukumääriä. Alennusmyynneistä ei ole vielä tietoakaan, kauppa käy ja akryylivillavaatteet katoavat kauppojen hyllyiltä. Hyvään hintaan vielä, rahapussi on kevyt kotiin matkatessa,tinkiminen on nyt ajan hukkaa.Meillä omasta takaa villaa,paitoina ja sukkina. Mummi on huolehtinut hyvin pienten ja vähän isompien jalkojen lämmittämisestä. Huomenna jäljellä vain 44 päivää ja yötä.

5 comments:

violet said...

paleleminen on raivostuttavaa.
Meillä on myös täällä nyt tosi tuulista ja sateista. Vaikka talossa on uudet ikkunat niin jostakin vetää koko ajan. Oven alta vähintään.

Enemmän kuitenkin vihaan kuumaa.
Kun on oikein kuuma päivä, sille ei voi tehdä mitään. Kylmää vastaan voi ainakin yrittää pukeutua, mutta tuntuu että helle polttaa ja tappaa.
On tilanteita ja paikkoja ettei auta olla sisällä, ei varjossa, ei auta ilmastoinnit (kun ei ole...)

pikkujutut said...

Violet, on tämä on raivostuttavaa.Mitään mukavaa ei voi tehdä,koko ajan oltava liikkeellä sisällä ettei kylmä käy luihin ja ytimiin. No, siivottu on, urakalla.
Kesäkuumalla on sitten samoin.Enenevässä määrin pidän syksyistä ja keväistä.

s a n s k u :) said...

Luin vanhaa viestia jossa poltit sormesi ja sait rakkulan. Kokeilepa seuraavalla kerralla tata homeopaattista niksia, minua se on auttanut jo kolme kertaa, uskomatonta ja totta. Kun poltat ihon, niin laita poltettu kohta lahelle kuumaa lahdetta noin 30 sekunniksi. Niin etta lampo tuntuu muttei tietenkaan pida polttaa ihoa uudelleen. Mina esim poltin sormen suorennusraudallani. Laitoin sormen noin sentin paasta suorennusraudasta noin 30 sekunnin verraksi. Kipu, punoitus, alkanut pienehko rakkula poissa! Kuulostaa omituiselta niksilta tiedan mutta kuten sanoin, tuo on tepsinyt mun poltettuihin sormiin jo kolme kertaa. Lampoa palaneeseen ihoon. Ei kylmaa.

Vilijonkka said...

Hui, teillä eksotiikan varjopuolet todella arjessa läsnä. Toivottavasti säästytte terveinä ja jaksatte hurtilla huumorilla eteenpäin. Ja nyt minä lopetan välittamisen pikku sateesta ja viimasta heti, meillä sentään on lämmin asunto!

pikkujutut said...

Violet,tarkennusta.Kesäkuumalla ei jaksa tehdä juuri mitään iltapäivisin mutta silloin on muka jotenkin luvallisempaa itselle vain löhöillä.

Sansku, Kokeilen seuraavan kerran vinkkiäsi.Luulen vain että kipukynnykseni sormenpäissä on olematon,joten huulta purraan varmasti.

Vilijonkka,Flunssassa kaikki muut paitsi tämä pahansisuinen rouvashenkilö.Arki on välillä haastavaa mutta kyllä keinot keksitään että selvitään.On meillä sentään katto ja jonkimoista lämmitystä. Mutta pakko tunnustaa, sietokyky näin talvella koetuksella. Valita ihan rauhassa, niin minäkin teen, jos Suomessa käydessä on kurjat kelit ;).