30.4.08

new plans

Hienoista kiiruhtamista on elämä nyt. Vanhojen suunnitelmien hylkäämistä, uusien suunnitelmien toteen tekemistä. Osaan joutuu valmistautumaan enemmän, toisiin voi vain hypähtää mukaan. Istahtamaan ei jouda vaikka mieli tekisi.Tai ehkä kuitenkin. Mutta kun ei sittenkään. Laiskotellaan viikonloppuna. Tai ensi viikolla. Tai seuraavalla...
***
A bit busy right now. More blogging as soon as possible.

28.4.08

long weekend


( pics by husband)
The kids had a long weekend from school because of Eastern easter holidays. We have been outside a lot. Or should I say, the kids have been inside the sea.
***
Lapsilla on ollut pidennetty viikonloppuloma koulusta. Kun ei ollut suunnitelmia liiaksi, olemme käyneet jäätelöbaarissa isoilla jäätelöannoksilla, syöneet kanaleivät rantakalliolla, käyneet täydentämässä askartelutavaroita, varaamassa synttärijuhlapaikka ja niin paljon muuta.

Sanomattakin on selvää, että rantakausi on meillä jo aloitettu.Lapsia ei paljon vieressä näkynyt rannalla, ei liioin veden pinnalla. Onneksi välillä heilahti jotain jossain siellä missä heidät oli viimeksi nähnyt. Nämä alkukesän rantavierailut ovat mielestäni niitä parhaimpia. Ilmassa on paljon naurua, riemua, iloa ja uutuuden viehätystä.

27.4.08

some colour therapy



Enjoy your Sunday!
Mukavaa viikonlopun jatkoa!

25.4.08

mosquitos

Tämän näyn olemme kohdanneet näin keväisin. Hyttyskarkoitus tai -myrkytys käynnissä. Ympäri kaupunkia ajelee auto iso pilvi perässään ja haju on järkyttävä. Siinä missä me hakeudumme sisätiloihin, paikalliset istuvat rauhallisesti paikoillaan. Huvittavinta on, että ennen myrkytystä meillä ei ollut ensimmäistäkään hyttystä näkyvillä, nyt niitä löytyy senkin edestä.
***
Every year, at this time of spring, we see this thing happening. It's poisoning against mosquitos. Funny enough we did not had any mosquitos at home earlier, now we do have.

24.4.08

electricity


Tässä meidän sähkökeskus. Näin helleaallon jyllätessä, asiaa tälle vempaimelle on usein. Generaattorivirralla emme voi käyttää kaikkia sähköisiä laitteita yhtä aikaa, joten äkkilähdöt tuolista, syöksyminen toisesta huoneesta, pikapyrähdys parvekkeelta ovat tuttua puuhaa tässä perhessä sähköjen katketessa. Mieluummin pyrähtelee kuitenkin kotona, sillä pahimmassa tapauksessa voi joutua kipaisemaan portaat alas ja singahtaa kadulla olevan tolpan luo, nostaa breikkeri ylös ja laahautua portaat takaisin ylös.
*
Tärkeää on myös muistaa laittaa lämmin vesi nappi on-asentoon illalla, jos aamulla haluaa käydä pesulla.Tänään oli viileän raikasta vettä suihkussa.

23.4.08

some fresh air





Tämän aamun lenkkeilyt jäivät lyhyeen. Sydän pomppi omia lukujaan ja happea ei kulkeutunut keuhkoihin.Oli tukkoinen olo. Syyt olotilaan löytyvät yltä. Kuvia klikkaamalla saa paremmat näkymät.
***
Human footprint. 24/7. 365 days. Every single day. Sometimes more, sometimes less.

it's here

Lähetys perillä. Ihana sellainen. Romanttinen. Muodikas.
Vaatii parikseen mekon, minun mielestä.
Kiitos Violet .
***
A beautiful parcel came from here .

21.4.08

so far today

Tänään on herkuteltu aamupalalla. Sitä ennen on käyty juoksemassa,
ostamassa alkuviikon vihannekset ja hedelmät.
Järjestetty asuntoa ja pesty lattiat.
Pikaisia toimenpiteitä vaativat vielä puhtaat vaatteet.
Pino on jo kaatumaisillaan. Silityselokuvan valinta vain tuottaa hankaluuksia - romantiikkaa vai toimintaa ?
Välitöntä toimenpidettä vaatii ruokailupöytämme, jonka päädyn ovat helmet vallanneet.Aamupäivä olisi täydellinen, jos kaiken tämän touhuilun aikana syttyisi lamppu ja saisin idean siitä, minne kaikki meille lahjoitetut kirjat saisin järjestettyä. Nämäkin pinot ovat jo kallellaan.
***
So far today I have done more than I thought. New timetable seems to work and gives also lots of energy to do things. But still a lot to do.. off I go. Enjoy your week!

20.4.08

carpe diem


Melko täydellinen viikonloppu.Paljon ulkoilua. Uuden piknikkirannan löytäminen. Tyttären ensimmäinen yökyläily. Isän ja pojan oma päivä. Rauhoittumista ja rentoutumista. Hetkessä elämistä.
***
This weekend was very relaxing. We did a lot but we were not in a hurry. It was a nice weekend, in so many ways. I'm going to continue to live my life the same way also next week. Carpe diem!

18.4.08

balcony


Meillä on kaksi parveketta, toinen vain varasto/grillaustilana ja toista käytämmekin sitten enemmän. Tälle meren puoleiselle parvekkeelle paistaa aurinko aamusta auringonlaskuun. Kesähelteillä voi olla tuskastuttavan kuuma paikka. Kun aikoinaan muutimme tähän asuntoon, ajattelin tekeväni parvekkeesta keitaan kukilla ja puilla. Totuus oli kuitenkin toista. Muutamat kasvit kuivatettuani, päätin vaihtaa lajiketta. Edelleenkään en ole näiden tekokukkien suurin ystävä mutta sen verran on pakko myöntää, että tässä parvekkeella ne ovat paikkansa löytäneet. Ei huolta kastelusta kesälomien aikana. Värinsäkin ovat pitäneet vaikka pakoillaan ovat olleet niin talvimyrskyissä kuin auringonpaahteessakin. Näistä ei taida eroon päästäkään.

We have a small balcony next to the kitchen.That one is also a place were we keep our bikes. Hardly use that, only when we are making barbeque. On the otherside of our apartment we have a long, narrow balcony.Sun shines to this one from morning until sunset. It can be a hot place. When we moved in, my plan was to fill this balcony with flowers and trees. Well, after killing more than few plants, I gave up. I'm not a great fan of plastic, false flowers but must say, these yellow ones are easy to take care of and what's best -they still are yellow..

17.4.08

200.

Vuoden 2007 alussa löytyi blogimaailma. Koukkuun jäin. Löytyi ihan oma maailma, blogistania, jossa asustaa mitä ihmeellisimpiä ihmisiä. Ihmisiä, jotka osaavat kirjoittaa, kertoa elämästään,käsien tuotoksista, ihan kaikesta. Ihmisiä, jotka osaavat valokuvata.Kertoa tarinoita kuvillaan,välittää elämyksiä ja kokemuksia.

Tässä vaiheessa tätä vuotta on pakko todeta, irti ei taida enää päästä. 200 postausta nyt takana. Toivottavasti olette viihtyneet ja saaneet jotain täällä vieraillessanne. Tervetuloa jatkossakin!

Thank you for visiting. Welcome back!

16.4.08

post office

Eilen, vihdoin ja viimein, jalkamme suuntasivat kohti postitoimistoa. Tajusin samalla, että enpä kyseisessä rakennuksessa näinä vuosina ole koskaan käynyt, ohi vain kävellyt. Eteläisen naapurimaan postissa sen sijaan kävin useamminkin.

Postitoimisto oli sopivan rauhallinen, ei liikaa, jos ketään ihmisiä paikalla. Pari kirjettä vaakaan ja hinnat kuoriin. Ensimmäisen paketin kohdalla virkailija pyytää aukaisemaan paketin. Suomalainen kotiäiti kohottaa kulmakarvojaan ja ihmettelee erittäin hämmästyneenä että miksiköhän paketti pitäisi aukaista. Virkailijan esimies paikalle ja hän selvittää että jokainen paketti pitää olla auki, virkailijan pitää katsoa mitä sisällä on. Häh ? Kaikki paketit tuodaan postiin avoimina, jotta kun teen pakettiselvityksen pitää virkailijan tarkistaa kirjoittamani selvitys todeksi. Olinpas tyhmä, kun en heti hoksannut.

Ensin pyydän pakettini kohteliaasti takaisin, sanon etten lähetäkään mutta sitten nopea ajattelu ja ok, kokeillaan. Sakset käteen, kuori auki. Lienee turha mainita, että olen a) käyttänyt teippirullan kotona loppuun, b) paketoinut jutut kivasti ja paketin kiinni tiukasti. Tavarat ulos paketista, silmäilyä ja tutkintaa virkailijalta. Seuraavaksi kuuluu kysymys - mikä tämä on ? Kerron mikä on ja uudelleen paketointi. Sama toisen paketin kohdalla.

Seuraavaksi paperityöt. Oma nimi, sen lisäksi oman isäni sekä äitini nimi. Henkilökortin numero ja voimassaoloaika. Osoite ( jota meillä ei siis ole mutta sinnepäin eli asumme sen ja sen paikan vieressä) ja puhelinnumero ( joudun tässä vaiheessa soittamaan miehelle ja kysymään numeroani, jota en tietenkään muista). Tässä vaiheessa virkailija pyörittelee silmiään. Minäkin pyöritän. Pyörittelemme niitä sitten hetken aikaa yhdessä. Seuraavaksi vastaanottajan nimi ja osoite, paketin sisältö ja arvo ( jonka määritän niin matalaksi kuin voin. Virkailija auttaa tässä kohtaa hyvin mielellään). Sitten allekirjoitukset ja maksu. Papereihin lyödään leimoja enemmän kuin kolme, liimataan hieno merkki ja asia on kunnossa.

Juuri kun olemme pois lähdössä, esimies ilmoittaa, että paketit avataan vielä kerran lentokentällä ja tarkistetaan, että paperin merkintä ja paketin sisältö ovat samat.Tämä kyllä tehdään saman päivän aikana ja samantien paketit lähtevät maasta. Silmäni ovat teelautasen kokoiset ja juuri kun olen avaamassa suuni, esimies mainostaa, että heiltä löytyy todella vanhoja postimerkkejä. Mistä lie tiesi, että kannattaa vaihtaa puheenaihetta. Päädyimme tutkimaan postimerkkejä ja ostimmekin muutaman.

Meiltä ei siis lähetä kauniita paketteja. Varautukaa pahimpaan!

***

Yesterday was the first day ever to visit at the local post office. That was an experience. All letters and parcels should be open and check by a clerk before closing them. Next time we know what to do and not spend any tape at home.

15.4.08

this and that

Today I feel red but I want white.
I wish I would be in my home country,
back in Finland.
*
We have a gold fish called Frank.
He has nick names like
Frankie, Frankiekin, Fishykins.
*
I love red flowers and green grass.
M., almost 8 years.
***
Siinäpä ne tämän päivän totuudet.

14.4.08

new week

Nothing new. The stomach bug has stuck this house once again.This time is our daughter who is suffering from the same virus her brother had. This is like never ending story.
***
Uusi viikko ja uudet kuviot. Väärin. Uusi viikko mutta samat kuviot. Vatsapöpö näyttää pesiytyneen meille oikein urakalla. Nyt tarkaillaan saatuja nesteitä,ulos tulleita nesteitä, yleistilaa ja -kuntoa. Kaupungissamme on ollut kuolemantapaus, jossa nuori poika on menehtynyt lavantautiin. Pahinta ei pelätä mutta tarkkailu on nyt taas tarpeen. Käsiä pestään urakalla ( niinkuin aina) ja yleishygienia on superluokkaa. Äidin kädet ovat korppuina kaikista superaineista, joilla asuntoa siivotaan.
Tälläiset taudit tuntuvat tulevan aina silloin kun pitäisi tehdä niin paljon muutakin.Mutta minkäs teet. Listoja tästä ja tuosta, jotta muistaa sitten kun on taas aika muistaa. Kaikki asiat löytävät kyllä aikansa ja paikkansa. Odottavan aika on vain niin pitkä.

13.4.08

black bags

This mama went shopping and bought a bag,which is black

almost like this

and this.
Why do I end up buying a dark colour bag - always?
***
Ostin laukun tai kassilta se kyllä näyttää.
Värisuora laukkusarjassa on hämmästyttävän saman sävyinen.
Näin on ollut ennen ja nyt.
Mistähän johtuu?

10.4.08

oops

Our computer's hard drive is filled with photos. It's full. No more, not a single photo. My dear husband said it's totally my fault. There is just a few.... thousands ( husband add that one) pics about flowers.. Must admit there is also more than few hundred pics about children. And not mention that there is four people in this household with an interest of photography. So off I go and start organizing. It's gonna be a looong night.
***
Tietokone teki tenän. Kovalevy natisee kuvien paljoudesta. Kuulemma täysin minun syytäni, ainakin rakkaan aviomiehen mielestä. Eihän siellä ole kuin muutama kuva kukista. Samoin lapsista. Maisemista. Koruista. Rannalta. Kaikkialta. Lisäksi meidän taloudessa on neljä innokasta kuvaajaa, joten kahvia kehiin ja tulitikut silmiin. Tästä tulikin pitkä päivä.

9.4.08

kazbuura





Tänään, kesken kahvikupillisen tuli olo, että suoqkille on mentävä. Tuumasta toimeen ja mitäs siltä löytyikään.Helmiä, kristalleja ja taas helmiä. Pitkästä aikaa jokaisella kauppiaalla (siis niillä neljällä, joilta yleensä ostan) oli jotain. Melkein pompin ilosta tasahyppyä kun tinkiminenkin tuotti tulosta ja eräskin kauppias antoi suoraan tarjouksen, joka oli alle markkinahinnan. Paljoa ei voi värejä tai malleja valita, on otettava mitä on tarjolla. Eipä hätää, nämä värit ovat juuri sopivan keväisiä.

Mitä näistä sitten tuleekaan, sen voit käydä kurkistamassa Kazbuurasta . Pienen pienestä askartelunurkastani . Jotain siellä jo onkin.
***
You are welcome to visit my corner of craft - Kazbuura .

8.4.08

second thoughts

Second thoughts are ever wiser... right now I do think so but too late, already started. I was hoping to get rid off that pattern which one I don't like but there is it, laughing to me. Gosh.
***
Tiedän. Ei kannata rynnätä, hoppuilla. Pitää harkita. Vaikka sen tiesinkin, aloitin silti.Vaikka tiesin, että kuvio todennäköisesti paljastuu alta, aloitin sittenkin. Peruuttaa ei enää voi, täyttä kaasua on nyt mentävä ja katsottava loppuun saakka.

7.4.08

the other side


Today I was planning to do:
- to sort out beads
- to make some progress with sewing
but
our little man has got a stomach bug
so need to do
a new list and new plans
or maybe it's better
no list, no plans
just catching the moment.

5.4.08

today


Today was a good day in many ways. We managed to do so many things which only have been waiting to be done. Tomorrow it's time to do something different.
***
Mukava päivä. Moni roikkumassa, tekemättä ollut asia on nyt tehty. Huomenna voimmekin tehdä ihan jotain muuta.

4.4.08

Suddenly


...it's Friday. Wishing you a sunny weekend!

3.4.08

lazy morning


Today the kids didn't need to go to school because of teachers' strike. It was quiet, lazy morning without hurry. We really needed this kind of morning today.
The teachers' strike is because of salary.Nowadays average salary for a teacher is 200 dollars and a teacher with certificate 500 dollars. One of my kid's teachers told yesterday that her rent is 200, elecricity, public and generator, together 150,phonebills 100 and tv,satellite and cabel 50. All together 500 dollars in a month. It's less than what we pay about smaller apartment but a lot of money to pay with that lower salary. I didn't dare to ask how much her husband is earning.

2.4.08

amor


pikkumies: "Äiti, minusta tulee isona rakkauren lähettiläs."
äiti: "Mielenkiintoista.Mitä se rakkauden lähettiläs tekee ?"
pikkumies: "Ampuu jousella nuolen sydämeen."
äiti: "Eikös se ole vähän vaarallista ?"
pikkumies: "Eiii , siinä nuolessa on rakkautta. Sitten kaikki rakastaa."
***
Our son has plans for the future. When he grows up, he will be Cupid.