10.4.08

oops

Our computer's hard drive is filled with photos. It's full. No more, not a single photo. My dear husband said it's totally my fault. There is just a few.... thousands ( husband add that one) pics about flowers.. Must admit there is also more than few hundred pics about children. And not mention that there is four people in this household with an interest of photography. So off I go and start organizing. It's gonna be a looong night.
***
Tietokone teki tenän. Kovalevy natisee kuvien paljoudesta. Kuulemma täysin minun syytäni, ainakin rakkaan aviomiehen mielestä. Eihän siellä ole kuin muutama kuva kukista. Samoin lapsista. Maisemista. Koruista. Rannalta. Kaikkialta. Lisäksi meidän taloudessa on neljä innokasta kuvaajaa, joten kahvia kehiin ja tulitikut silmiin. Tästä tulikin pitkä päivä.

9 comments:

Anonymous said...

Ongelmaan on helppo ratkaisu, ulkoinen kiintolevy. Mieheni hankki meille sen, kun kymmenet tuhannet kuvat eivät mahtuneet enää koneellemme. Siinä on tilaa paljon! Kiintolevy on vain minun käytössä. Hankinta oli noin 80 euroa. Suosittelen todella ulkoisen kiintolevyn hankkimista!

pikkujutut said...

pinja-gloria, niinpä, mutta kun tuo ulkoinen kiintolevykin on jo täynnä, sinne olisin ne kuvat siirtänyt..Tarvitsemme siis toisen sellaisen tai paremminkin miehelle ja minulle omat.Sen lisäksi pitää kylmän viileästi jo tallettaessa siivota huonot kuvat pois.

mizyéna said...

Sepä se, kun muistaisi edes aina poistaa huonot kuvat pois.

HeidiHelmiina said...

Palaan siihen koru/kuvapari asiaan. Se oli 16. ja 17. päivä lokakuuta. Et ollut tainnut vielä ennen tätä yhdistää kuvia ja koruja? 16. päivä oli kuvat, kiemurteleva kasvi ja hidasteraudat (en tiedä onko niillä joku oikea nimi) tiessä. Seuraavana päivänä tuli koru, jossa oli kasvin muotokieli ja hidasterautojen rytmi. Kun hokasin tämän syntyi se ahaa, joka on jäänyt mieleen.

pikkujutut said...

Marita, poistin kamerasta juuri kuvia ja nyt mietin menikö mukaan myös jotain josta olisi saanut jotain.

helmiina, muistan,muistan.Siitähän kaikki alkoi. Ne kuvat kyllä pitää ladata tuonne kazbuuraan. Se tuotos taitaa olla edelleen yksi lempikoruistani.

Anonymous said...

Ai ulkoinen kiintolevykin täynnä. Se auttaa paljon jos siivoaa ei haluamansa kuvat koneelta pois:) Kun puran kuvat koneelle, käyn kuvat heti läpi. Äh, se on työlästä, mutta pakkohan se on tehdä. Onhan sulla kuvat tallessa monessa paikassa, jos koneelle sattuu jotain. Menen taas katsomaan niitä koru- kuvapareja.

pikkujutut said...

pinja-gloria, täällä on reteellä kädellä deletoitu kuvia kunnes alkoi mennä kokonaisia kansioita. Mutta tästä lähtien teen työn jo ladattuani, tästä ei tule muuten yhtään mitään, pahus. Miehen kuviin ei kuulemma saa koskea vaikka minun mielestä juuri niissä olisi sitä siivoamiseen varaa,minähän olen niin harkitsevainen kuvaaja ;). Mies kyllä lupasi oman ulkoisen kiintolevyn, vain minulle..

aino said...

lueskelin blogiasi juuri ensimmäistä kertaa, selasin vanhoja postejasi ja löysin paljon kaunista ja mielenkiintoista. esim. vaatteesi (erityisesti peppi pitkästossu -hame ja "vaatteet blogatessa") ovat ihanan tyylisiä. valokuvasi jotenkin antropologisia, tykkään. jostain syystä se pieni dhl -autokin oli ihana!

valokuviin liittyen: teetä kuvista kirjoja, esim. blurb.com. silloin voit ainakin poistaa osan kuvista koneeltasi..

pikkujutut said...

Aino, siitä pienestä dhl-autosta tuhosin juuri pinon kuvia.Joitain oli pakko jättää kun se on minustakin aika söpö.

Niin, ja kiitos vinkistä.