24.4.08

electricity


Tässä meidän sähkökeskus. Näin helleaallon jyllätessä, asiaa tälle vempaimelle on usein. Generaattorivirralla emme voi käyttää kaikkia sähköisiä laitteita yhtä aikaa, joten äkkilähdöt tuolista, syöksyminen toisesta huoneesta, pikapyrähdys parvekkeelta ovat tuttua puuhaa tässä perhessä sähköjen katketessa. Mieluummin pyrähtelee kuitenkin kotona, sillä pahimmassa tapauksessa voi joutua kipaisemaan portaat alas ja singahtaa kadulla olevan tolpan luo, nostaa breikkeri ylös ja laahautua portaat takaisin ylös.
*
Tärkeää on myös muistaa laittaa lämmin vesi nappi on-asentoon illalla, jos aamulla haluaa käydä pesulla.Tänään oli viileän raikasta vettä suihkussa.

3 comments:

Anonymous said...

Tulin vastavierailulle :o)
Olen minakin joskus blogissasi kaynyt, mutta kuulun myos laiskiin kommentoijiin. Yritan parantaa tapojani nyt kun on oma blogi.

Merja said...

Niin. Sähkön tärkeyden huomaa vasta sitten kun sitä ei ole tai kun se pätkii..

Meidän takapihan poikki mennyt ilmalinja poistettiin - jihuu, ei enää jokinäkymiä rumentavaa mustaa viivaa taivaalla! Töiden aikana oli useampi parin tunnin sähkökatkos. Piti oikein suunnitella aamuteen keitto, pyykinpesut ja työt tietokoneella ennen katkoksia. Toisaalta, olipahan oikein lupa vain istua sohvalla ja lueskella lehtiä (onneksi sentään oli päivänvaloa).

pikkujutut said...

s., niinpä. Samoja lupauksia pitänee tehdä...taas.;)

Merja, tämä on välillä yhtä tuskaa kun yleensä säännölliset katkokset muuttuvat ihan miksi sattuu.Seuraavaksi tästä seuraa generaattorin poksahtaminen jne...Eniten kropassa tuntuu se kun on tulossa kaupasta kassien kanssa ja ei olekaan julkista sähköä-sitten puhkutaan yläkertaan.