Nämä neljä kuvaa ovat viimeisimmät ja ainoat kuvat katutasolta Beirutista.Siitä osasta kaupunkia, joka ei enää ole entisensä. Valokuvausta ei tuolloin katsottu hyvällä, joten sain otettua vain nämä kuvat. Muutettuamme Libanoniin tutustuminen Beirutiin otti aikaa ja monia vierailuita mutta vähitellen aloin nähdä kaupungin kauneuden.
Lähi-Idässä on muutamia kaupunkeja, mitkä ovat minulle tärkeitä, jokainen omalla tavallaan.Yksi niistä on Beirut. Sana puhallus kuvaa sitä parhaiten.
***
These four photos are from our last trip to Beirut. I just like that town, in so many ways. It took about a year and many visits before I started to feel comfortable to walk around. But now it is a one of my favourite towns in the Middle-East.
16 comments:
Kiitos, ihania kuvia!
Kiitos kauniista kuvista!
Jotain samaa tunnelmaa kuin koruissasi, näissä kuvissa.
pinja-gloria,kottis, kiitos. Minusta nämä epäonnistui ja olin vähällä pistää menemään mutta onneksi en sitä tehnyt..;)
Merja, mielenkiintoista :). Tätä täytyypi nyt analysoida.Tai ehkä jätän analysoinnit hetkeen jolloin aivot toimivat skarppina, nyt hieman häiriötekijöitä :).
Ihanat kuvat. Harmi, ettei siellä katsota hyvällä valokuvaamista. Miksi niin on?
marita, turvallisuussyistä. Tämä maa ei ole mikään tavallinen turistikohde.
Esim.Beirutissa tuolla alueella mistä kuvat ovat asuu hallituksen jäseniä - ei siis saa kuvata, sillä oppositio voi saada kuvat käsiinsä tai sitten toisin päin. Pelko,huoli ja hätä. Ja totta puhuen, jos joku tulisi kuvaamaan meidän asuintaloa, olisin varma, että kohta räjähtää. Toisaalta kaikki tietää, missä kukin asuu,ei siihen kameroita tarvita.
Mutta nuo ovat osasyy miksi minäkin niitä kukkia olen alkanut kuvaamaan :).
Oletko nähnyt uutta elokuvaa, joka sijoittuu Lähi-Itään: Rendition ? Oli oikein osuvasti ja hyvin tehty poliittinen jännityselokuva pienen ihmisen näkökulmasta. Kuvattu pääosin Marokossa. Pääosissa Jake Gyllenhaa, Reese Witherspoon, Meryl Streep jne.
Vaikuttavia valokuvia, kauniita.
sooloilija, kyllä,nähty on pari viikkoa takaperin. Se oli ihan hyvä. Nyt olen metsästämässä sitä elokuvaa mikä pohjautuu tositapahtumiin, sijoittuu muistaakseni Irakiin,Angelina Jolie pääosassa.En vaan muista nimeä.
Oisko se Angelina Jolien tähdittämä elokuva nimeltään A Mighty Heart ? Sen tarina ulottuu Pakistaniin..Joku tositapahtumiin perustuva, tapahtunut v.2002. Oisko tämä elokuva kyseessä? (En ole nähnyt, vois katsoa.)
Kielteinen suhtautuminen kuvaamiseen voi olla perua myös uskonnosta. Islamhan kieltää jumalan visuaalisen kuvaamisen. Ihmisen kuvaamista Koraani ei suoranaisesti kiellä, mutta koska ihminen on jumalan kuva, tätäkään ei saa kuva esim. taiteessa, koska taide ei voi koskaan yltää jumalan luomistyön tasolle.
En tiedä kuinka tarkasti tätä siellä noudatetaan, koska muistan erään kuvasi, jossa olit kulkenut eri kautta kuin normaalisti ja löysit madonnaseinämaalauksen.
sooloilija, sehän se oli. Jos ennätät sen katsoa lähiaikoina, laitako arviointia vaikka blogiisi-kannattaako siis katsoa?:)
helmiina, noudatetaan ja ei noudateta. Löytyy mainostauluja joissa marttyyrit ja tärkeät tyypit suurina postereina.Tv-kanavilla,esim. tämän opposition omalla, uskonnollissävytteisissä jutuissa ihmishahmo on kuvattu kasvottomana.
Kuvaamista ei suositella missään tärkeän paikan lähellä, esim.moskeijat, virastot yms..Ulkokuvaus on muutenkin arveluttavaa :). Selkeä muutos valokuvakseen suhtautumiseen tuli kesän 2006 jälkeen.
Toisaalta nainen ja kamera on vielä vähän outoa ja erilaista.Henkilökohtaisesti olen joutunut näyttämään (2 x tämän vuoden puolella) kuvani sotilaille,jotka tarkastaneet kameran sisällön .Mieheni nolla kertaa.
Toisaalta sitten kaikki uskontoryhmät vievät lapsiaan valokuvaukseen,niistä teetetään isoja tauluja, samoin kuin hääpareista.
Madonna-kuva löytyi kristittyjen kaupunginsosasta, siellä on niitä enemmänkin :).
Sielullisten kuvaaminen Islamissa on tulkintakysymys. Joidenkin oppineiden mukaan kiellettyjä ovat vain kolmiulottoiset patsaat tai elollisten kuvat, jos niitä palvotaan epäjumalina. Joidenkin mielestä taas ei ihmisestä saa ottaa kuin passikuvan passiin tai henkkariin. Nämä nyt vain kaksi esimerkkiä monesta erilaisesta tulkinnasta. Mutta siis varmasti joissain muslimimaissa kuvaukseen voidaan tämän takia suhtautua nuivasti.
marita, jäin miettimään mitä olenkaan nähnyt ja kyllä on melkein pakko sanoa että täällä on tuota kuvien palvontaa.Toki ne eivät ole kolmiuloitteisia mutta eräänkin turbanipäisen miehen kuvaa löytyy isoina tauluina, avaimenperänä, avainnauhana, rukousnauhana, etc.. :).
Oma uskomukseni on ettei täällä uskon takia kuvaamista rajoiteta vaan syyt ovat nuo muut, yleisesti ottaen koska hermostuttu on silloin jos jotain taloa tai elotonta on kuvannut.
En mäkään usko, että teillä syy olisi uskonnollinen. Täälläkin pressan pärstä roikkuu joka paikassa eli vähän kuin nostetaan paremmaksi yli muiden ihmisten ja se on islamilaisesti väärin. On eriasia vaikka olla oman perheen kivia albumissa muistoina.
Nämä ovat oikein mielenkiintoisia tietoja. Oli ismit ja opit mitä tahansa, niin olemme aina myös osaltamme aikamme kasvatteja. Muutenkin on kiva kuulla paikallisesta elämänmenosta. Erilaiset kulttuurit ja tavat ovat rikkautta, harmi tavallaan että nykyään maailma yhtenäistyy niin hirmuisesti.
helmiina, oikeassa olet, aikamme kasvatteja olemme.
Täällä meidän etelänkaupungissa nämä ismit ja opit ovat sellaisessa sekamelskassa että välillä ei tiedä kuuluuko tuo esim.uskontoon, perheen tapaan, johonkin muuhun. Ja niinpä kai niitä uusia kulttuureja syntyykin.
Näistä menoista ja meiningeistä voisi kirjoittaa opuksen mutta luulen ettei kukaan uskoisi niiden olevan totta.Ja sekinhän olisi vain minun kokemukseni asiasta,toinen kokee se kuitenkin toisin.
Post a Comment