3.1.08

The Middle East


Olemme ja asumme talla hetkella Lahi-Idassa.Maailmankolkassa, missa on hyvia asioita mutta myos paljon sellaista, minka ymmartaminen tai hyvaksyminen on jo paljon vaikeampaa.Loytyy mielipiteita puolesta ja vastaan.Suuria tunteita ja etenkin tunnekuohuja.Syyllisia ja syyttomia. Olemme naiden vuosien aikana asuneet kahdessa eri maassa, matkustelleet muissa. Tavanneet juutalaisia, muslimeja, kristittyja.Israelilaisia,arabeja ja palestiinalaisia. Tavanneet ihmisia, jotka ovat olleet ystavallisia ja auttavaisia mutta myos niita, jotka ovat toimineet ja kayttaytyneet toisin.
***
Emme ole taalla jaadaksemme. Tiedan sen etta nama vuodet jattavat suuren jaljen meidan perheeseen. Nain on jo tapahtunut. Lapsemme tietavat miksi tielta ei saa poimia vanhoja purkkeja, kivia tai muuta vastaavaa. Lapsemme ovat nahneet sotilaita ja aseita jo kokonaisen ihmiselaman verran. Miten se on heihin syvimmaltaan vaikuttanut, paljastunee vasta heidan ollessaan aikuisia.Voimme vain toivoa parasta.Toisaalta lapsemme ovat saaneet ystavia ympari maailmaa. Oppineet nakemaan ihmisen ihmisena, eika ihonvarin mukaan katsottuna.
***
Perheena elamme normaalia,tavallista perhe-elamaa.Iloineen ja suruineen. Sita tavallista lapsiperheen arkea, mita eletaan missa pain tahansa tata maapalloa.

5 comments:

Niina said...

Minäkin olen viime aikoina paljon miettinyt lasteni elämää täällä. Vaikka elämmekin tavallista arkea, lapsemme kokevat hyvin erilaisen lapsuuden kuin suurin osa muista suomalaisista. Kunpa ne jäljet lapsuudesta olisivat positiivisella puolella...ja miksei olisi...sitä ainakin koko sydämestäni toivon...

s a n s k u :) said...

Selasin koko blogisi lapi ja totesin heti etta minusta tuli blogisi vakkarilukija. Kaikkea ihanaa loytyi. Voi etta ne kuvat sahkopylvaista oli mainiot!! Ei voi siis uskoa tuollaista jos ei nakisi. Ja kuva todellakin selitti kaiken paremmin kuin 1000 sanaa. Tosi mielenkiintoista lukea teidan elamasta siella. Mika teidat toi Lahi-Itaan? Tyo varmaan...

pikkujutut said...

Cozy place, Luotan myos siihen etta jaljet ovat positiivisia. Ne ovat erilaisia kuin suomalaislasten mutta ne ovat kuitenkin heidan omia kokemuksia.

Sansku, Nyt jo kylla nostan hattua.Kiitoksia! Taalla olemme vain ja ainoastaan miehen tyon vuoksi.Mina vapaamatkustajana tarkkaillen ymparistoa..

HeidiHelmiina said...

Uskon, että ulkomailla asuminen tarjoaa elämää rikastuttavan kokemuksen, joka opettaa suvaitsevaisuutta/avoimuutta/ ymmärrystä/avarakatseisuutta. Ja tarjoaa eväitä elämää (aikuisuutta) varten. Toki ympäristö vaikuttaa kasvuun ja kehitykseen, mutta perhe ja koti on tärkein.

Itselleni Lähi-Itä (tai muutama osa sitä) tuli läheisemmäksi viime vuonna. En tiedä tuleeko yllätyksenä, mutta työskentelen matkailun parissa.

Voin lainata L'amore di Marjan sinulle. Jos haluat laita postia helmiinanposti(a)gmail.com

pikkujutut said...

Helmiina, Jatin viestin jo aiemmin,jostain syysta se ei tassa nakynyt.

Kylla, koti ja perhe ovat tarkeita.Toivonkin etta meidan kohdalla normaali perhe-elama kompensoi sita mita tuolla ymparistossa valilla tapahtuu.

Heraakin nyt kiinnostus, missa olet ollut..