17.2.12

one, two three peas...


Jos haluat viettää herneettömän hetken, katsele vain kuvat.

Meinasin kirjoittaa siitä, miten sain herneen sieraimeeni siitä, että internet taas jälleen takkusi ja esti online-yhteydenpidon.
Mietin kirjoittamista siitäkin miten eilen suorastaan matelin erään ihmisen edessä, jotta hän kuulisi sanottava.Toinen herne siitä, että tein niin, pelkästä itseinhosta. Kolmas herne siitä, että tänään kuulin, ettei sillä ollut mitään merkitystä, siis sillä matelulla.
Neljäs herne uppoaa syvälle ja siitä syytän säätä. Tämä talvi rankkasateineen riittää jo. Makuuhuoneen lattia on mopattu tänään jo neljästi sisälle tulleesta vedestä.
Viideskin herne sujahtaa vielä helposti. Sääolot ja liikunta eivät ole kohdanneet. Joogaaminen kylmällä lattialla vedossa ei vaan toimi.
Kuudennen herneen vedin sisuksiin siitä, että en enää osaa lakata kynsiäni itse, ainakaan niitä vasemman käden kynsiä.
Seitsemäs herne - en halua että maaliskuu tulee. Luvassa liian monta päätöstä, joihin itse ei voi vaikuttaa mutta mitkä vaikuttavat meidän eloon ja oloon. Argh!

Kun on kokonainen herneenpalko sieraimessa on kaiketi parempi sen vain antaa olla siellä ja tehdä jotain piristävämpää. Nyt keitän kupin kahvia, väistelen sisällä rullaluistelevia lapsia ja nappaan tämän kirjan käteeni ja pakenen toiseen todellisuuteen.

Mukavaa viikonloppua, herneillä tai ilman!

8 comments:

Kirsikka... said...

Oi, rakastuin kuviisi...sopisi vaikka tauluksi meille!
Herneetöntä viikonloppua <3

Anonymous said...

Tuolla HERNE määrällä saisit kohta sopan keitettyä...Täällä ollaan erityisen kiinnostuneita HERNEESTÄ nro.7 ! Saammeko teidät takaisin Keski-Suomeen ? Vai mihin elämä teidät taas heitää ? USA ? SIPERIA ? KONGO (ei kai sentään) ?

Mitä hittoa ? Voitko teillä rullaluistella sisällä ? Tai paremmin sanottuna: SAAKO ? t:Tiina

Toisaalta; kun veli ja sen perhe asuivat Puolassa, sai tyttöjen serkkupoika rullalautailla ja AJAA PYÖRÄLLÄ sisällä. Ehkä siis kestän tuo rullaluistelunkin...

RULLAILEVAA VIIKONLOPPUA ! ?

Mine said...

Tykkään herneistä, mutta en nenässä. Mistähän tuo sanonta on saanut alkunsa?

Olen muuten poistanut aikanaan esikoiselta helmeä korvasta ja kuopukselta helmeä nenästä. En herneitä kuitenkaan...

Toivottavasti siellä alkaa herneettömämpi viikonloppu.

ps. Talveen ollaan kyllästytty täälläkin. TAAS herättiin lumiseen Istanbuliin. Olen aivan korvia myöten täynnä tällaisia kylmiä lumisia päiviä. Jos voisi hypätä parilla kuukaudella eteenpäin, olisin nyt siihen heti valmis.

Katriina. said...

Herneitä ei ole nenässä kyllä aiheetta! Toivottavasti viikonloppu parantaa oloa:)

Onko tuo se kirja, jonka pohjalta on tehty Piiat-elokuva? Ajattelin tässä viikonlopun aikana katsoa sen.

Yaelian said...

Ihanat kuvat.Toivottavasti tuossa oli herneet tältä kertaa eikä uusia tiedossa.Tosin tämä myrskysää kestää vielä kai huomiseenkin.Mukavaa viikonloppua!

Lissu said...

No nyt tajuan tuon herneenpalko nenässä -juttusi. Voihan herneet! Muuten, keitin maailman parhaan hernerokan. Seuraavassa postauksessa paljastan. herneetöntä viikonvaihdetta.

Rouva Kameleontti said...

Kauniit, rauhalliset kuvat.
Luin kuitenkin ja toivon että pystyt kuorimaan palon ja poistamaan herneen kerrallaan nenästä. Kyllä kevät tulee, uskon, vaikka lunta putoilee kaiken päivää ja yötä, kaikki hautautuu lumeen.

pikkujutut said...

Kirsikka, kiitos, jos ensin vaikka postikortteja :). Ihanaa vk-loppua sinullekin.

Tiina, herne 7 liitttyy herne 2seen.Eli kouluun. Ollaan tässä enemmän kuin hieman huolestuneista koulun kohtalosta. Ja se vaikuttaa sitten meihinkin, totta kai.
Saa meillä rullaluistella, pelata koripalloa, aikoinaan ajaa kolmipyöräisellä :). Kivilattiat, ei kynnyksiä eikä mattoja..Naapurirauha ja tilat rajoittavat.

Mine, en tiedä mistä on saanut alkunsa mutta hauska se on, minun mielestä. Kyllä tässä herneet tipahtelee pois, yksitellen toivotaan. Jep, talvi riittää.Meillä tänään jo aurinkoakin näkyvissä, toivottavasti teilläkin.

Katriina, riitttäähän noita, herneitä silloin tällöin :).
Kyllä tämä tästä. Kirja on juuri se Piiat. Kerrothan mitä tykkäsit kun olet katsonut. Yritän ensin lukea ja sitten päätän katsonko.

Yaelian, kiitos. Toivon totisesti ettei uusia herneitä tule, tiukkaa tekee jo nyt :). Täällä iloitaan jokaisesta auringob pilkahduksesta, toivottavasti sielläkin. Mukavaa vk-loppua!

Lissu, hih hih :). No, onneksi sait kunnon rokan tehtyä. Reseptiä odotellen. Hyvää vk-loppua.

Rouva Kameleontti, Juu, herneet kerrallaan pois. Nyt kun ne on listattu on helppo tarttua toimeen :). Kevättä kohti, toivotaan.