6.1.10

driving accessories

Find pleasure in the task.


Viime vuoden puolella sain takalaisen,libanonilaisen ajokortin. Samalla loppui jokakesainen kansainvalisen ajokortin uusiminen. Ajotesteja ei tarvittu, pelkat valokuvat, kopio ajokortista ja seteleita pinoon ja mies hoitamaan homma. Asia oli selva. Samalla tavalla se on selva paikallisille, niille, joilta siis ajokortti loytyy. Ei testeja, viela vahemman ajokokeita.

Taman jalkeen alkaakin sitten se vaikein osuus. Jotta voisin edes kuvitella ajavani, taytyy oheistuotteet olla oikeita. Jokaiselta itsestaan huolta pitavalta (ja itseaan merkittavana pitavalta ) naiselta loytyy autostaan tietyt asiat.

Ensimmaisena ja tarkeimpana aurinkolasit. Merkin on oltava juuri oikea, viimeista huutoa olevat ja mita suuremmalla valmistajan logo on vasemmalla, sita parempi. Sitten puhelin,samalla kaavalla. Unohtamatta kasilaukkua, jossa edella mainitut asiat tarkeita. Laukun paikka on tietenkin etupenkilla kaikkien nahtavilla. Jos laukku ei ole brandituote, kannattaa se piilottaa nakymattomiin. Luksusta on MP3 soitin. Niin, ja autoa ajetaan niilla 10 cm koroilla.

Sitten se totuus. Aurinkolasit on saatu ilmaiseksi jonkin kupongin turvin jostain kesalla konkurssiin menneesta optikkoketjusta, eivat ole merkkituote.Ne entiset olivat. Puhelin kotimaista tuotantoa, Marimekon olkalaukku taitaa olla jossain pain maailmaa tunnettu. Jalassa yleensa matalat kengat.

Mutta jos tyylissa jaan kakkoseksi, niin taidoissa tuskin.Kasijarrukaannosta voisikin taas kokeilla.

14 comments:

Lissu said...

Onnea vaan kortille - ja liikenteeseen. Sinà kyllà osaat, mutta kun ne muutkin on samassa tohinassa mukana. Se minkà tamineissa hàviàà, leveàssà hymyssà voittaa, sanoo kokemusta omaava. Mihinkàs sinà tuota kàsijarrukàànnòstà tarttet? Kerro, niin mietin omalta osaltani, tarttenko.

pikkujutut said...

Lissu, niinpa, ja kun kaikilla on viela se asenne, etta mina ensin...

Kasijarrukaannosta tarvitaan kun jaalla kokeillaan miten auto pyorahtaa :).

Pikkusisko said...

Turvallisia ajoja! Minä olen kyllä miettinyt, että miksei autoihin ole suunniteltu paikkaa käsilaukulle. Jos takapenkilläkin on matkustajia, joutuu laukku jonnekin lattialle potkittavaksi...

Pikkusisko said...
This comment has been removed by the author.
Jael said...

Onnea ajokortin johdosta.Ajetaanko siellä kuin viimeistä päivää vai onko ajo turvallista? Minulla on suomalainen sekä täkäläinen ajokortti,mutten osaa enään edes ajaa,kun en ole miljoonaan vuoteen sellaista tehnyt.

mizyéna said...

Täälläkin saattaa vielä jostain rahalla ajokortin saada.

Tuli noista etupenkeistä mieleen kun yksi päivä hain lasta päiväkodista niin katselin kun eräs äiti tuli vasta syntynyt vauva etupenkillä nukkuen ilman mitään turvavälineitä. Vaikka tiedän toki, ettei täällä turvaistuimia käytetä, järkytyin niin pikkuisen vauvelin turvattomasta matkustamisesta. Ei tarvitse kovin kova jarrutus olla kun beibi lentää jalkatilaan. Lisäksi äiti jätti vauvan autoon kun haki isomman sisältä..

Lissu said...

Mità, onkos siellà jààtà? Vai ensi joululomallako harjoittelet, sillà italialaisten mukaanhan Suomessa liikenne siirtyy talvella jàille.

Paevi said...

Hauska kirjoitus :-)

Hmmph, tuo käsijarrukäännös sujuu lumisella parkkipaikallakin - ainakin jos ratissa on minun veli...

Pinkkis said...

Unohdit yhden jutun: pitkä kapea tupakka rakennekynsien väliin! Nyt kyllä nauratti. Meidän perheen miehet (siis appiukko ja miehen veli) ovat kyllä olleet ihmeissään siitä, miten hyvin ajan. Olisikohan autokoululla mitään tekemistä sen kanssa... muistan muuten, kun ajo-opettajani kritisoi, että tapan vielä itseni tai jonkun muun liian nopeiden jarrurefleksieni takia. Väitän, että se on pitänyt minut ja monta muuta ihmistä ja eläintäkin hengissä Lähi-idän liikenteessä!

pikkujutut said...

Pikkusisko, kiitos. Kasilaukun sijainti on kieltamatta hankala.Omani mahtuu yleensa syliin, kun se on yliolankassi eika koskaan taynna.Jos sinulla on se merkkikassi, heita etupenkilla istuvan syliin, etta kaikki varmasti nakevat :).

Yaelian, ajaminen taalla yleensa on kaistapaista,karkeasti yleistaen. Liikennesaantoja ei ole, tai onhan niita, libanonilaiset, joita muut eivat sitten tajua.Kuten se etta pimealla voi tulla pimea auto moottoritiella suoraan vastaan samalla kaistalla, joku kaantyy suoraan eteesi risteyksessa yms...Ja jonottaminen...en taida edes siihen menna...:).

Mizyena, taalla meidan peralla veikkaisin on enemman ajajia kuin ajokortteja ja ne jotka kortin jostain syysta hankkivat, hakevat sen ostamalla.

Kamalaa, vauva etupenkilla..yksin.Kaak! Taalla nakyy turvaistuimia enemman kuin ennen mutta sitten on niita autoja jossa lapset roikkuvat ikkunassa, istuvat kuskin sylissa ja paras tapaus oli 3 poikaa takakontissa,luukku avoimena.

Lissu, ei taalla imtaan jaata ole, voisihan sita kokeilla vaikka tuolla asfaltilla noiden bemarikaasuttelijoiden nenan alla :).

Paevi, ...ja totta joka sana. Juu, onnistuis se varmaan ihan asfaltillakin mutta ehka omassa tapauksessa jaa taitaa olla turvallinen vaihtoehto :).

Maiku, totta ja avaimenperakin, tietysti merkkituote sekin.olen kaikkina naina vuosina nahnyt yhden kerran autokouluauton, 2 rattia.Olin lentaa selalleni ja tama tapahtui viime syksyna.

Sanos muuta, ilman nopeita reflekseja olisi jo jossain muussa olotilassa.Autolla ajo on helppoa kun sen osaa ja nailla se on hieman hakusassa mutta vauhtia pitaa vain olla.

violet said...

Heh, tää oli herkkua.
Mullon varmaan joku trauma tullut meidän koulun äideistä mutta taas ne tulivat mieleen...

pikkujutut said...

Violet, arkitodellisuudessa ei aina ihan jaksa mutta toisaalta mitapa se minulle kuuluu. Nimimerkilla aitienpaivajuhlia odotellen. Onkohan ne koulun aidit taaltapain ? :)

Pinkkis said...

Autokoulu?? Oletko varma ettet nähnyt unta? :D Mä olen liikennesääntöjen suhteen tullut muuten siihen tulokseen, että silmät kiinni ja sekaan on ainoa.

pikkujutut said...

Maiku, no 100 varma en ole autokoulusta enka siita etta olisi ollut inssiajokaan. Mutta autoa ei sen koommin ole nakynyt.

Sahan ajatkin sitten jo kuin paikalliset :D. Mutta niin se taitaa kylla mennakin.