10.11.09

uutisia

Alueuutisista, hyvaa huomenta.

Paikalliset ovat tyrmistyneita kuultuaan, etta niin vihanneksia kuin hedelmiakin myrkytetaan torjunta-aineilla paremman sadon toivossa. Torjunta-ainemaarat ylittavat moninkertaisesti suositukset ja kaytossa olevat aineetkin ovat luokitukseltaan kaikkein myrkyllisempia. Lisaksi puhutaan hormonien lisaamisesta kanojen ruokiin ja miksei myos punaiseen lihaan. Muoviset juomapullot erittavat myoskin terveydelle epasuotavia aineita.

Niinpa luonnonmukaisuus nostaa paataan ja paakaupungissa eraassa kaupunginosassa on joka lauantaiaamu tori, missa myydaan vain luonnonmukaisesti kasvatettuja tuotteita. Kerran viikossa siis. Paakaupungista loytyy myos pari asiaan suuntautunutta kauppaa. Onneksi ei ole ilmoitettu prosenttilukua mita nama kaupat edustavat kaikista paikallisista kaupoista. Joku voisi luopua toivosta.
*
Eilen illalla paattyi myos 5 kuukautta jatkunut pattitilanne. Eduskuntavaalit olivat jo kesakuun alussa mutta hallitusta ei ole vain saatu muodostettua erinaisista syista johtuen. Kaikki puolueet kun halusivat (ja paasivat) hallitukseen mutta ehdot, etenkin oppositiolla muuttuivat joka paiva.

Kaiken huipuksi kun hallituksen synty oli selva, pahin blokkaaja ilmoitti, ettei hanta voida syyttaa mistaan hidastelusta tai estelysta. Hanella kun oli ministerien nimet selvilla tuntia ennen kuin enemmistolla. Niinpa, 5 kuukautta kompensoituu 1 tunnilla ja vielapa niin etta ne toiset olivatkin niita pahiksia.

Alueuutisten ulkomaankirjeenvaihtaja lopettaa uransa ennenkuin menettaa mielenterveytensa. Mukavaa paivaa kaikille!

7 comments:

Jael said...

Tuohan on hyvä juttu että asiaan ehkä teilläkin päin herätään. Torjunta-aineita on täälläkin,mutta kontrolloituja ja pitoisuudet varmaankin teidän tuotteitanne alempia,ja luomua onneksi saa joka paikasta.Tel Avivissakin on 2 kertaa viikossa ns.Farmer's Market, missä viljelijät (luomu) tuovat tuotteitaan suoraan kuluttajille,ilman välikäsiä.
Toivottavasti tuo hallituksen muodostaminen tekee hyvää,vaikka.............you know...

Lissu said...

Ciao!
Ostimme viikonloppuna omenoita tuolta Farfan luostarin pihassa olevasta paikallisten tuottajien kojulta. Tuoksuivat omenilta ja maistuivat ihanilta. Maksavat tosin tuplasti, mutta olen valmis AINA satsaamaan mahdollisimman myrkyttòmààn ruokaan. Minulla on tuossa kirjahyllyssà kirja Hyvà, paha lisàaine. Siità olen oppinut yhtà ja toista! Eikòs politiikka olekin kuin suurta teatteria! Itsekin elin sità elàmàà kahdeksan vuotta Keuruun valtuustossa ja eri lautakunnissa. Sitoutumattomana. Ne vuodet opetti paljon. Silti Keuruun politiikka oli kovin pientà teatteria esim tàmàn maan suurella nàyttàmòllà. Saavat veronmaksajat tàyden vastineen verorahoilleen.

anumorchy said...

Minulla on se ongelma etten oikein aina usko noiden luomutuotteiden aitouteen.

violet said...

Miten mulla tuleekin tässä mieleeni nyt "urani" (kaksi kesää) herneenmyyjänä...;-)

Asiakkaat tivasivat:
ei kai näissä vaan ole torjunta-aineita?

ja valittivat: onpa näissä matoja!

Solkkaa siinä sitten että jos kohta yksi täyttyy niin kohta kaksi ei ja päinvastoin.

Virpi P. said...

Aluetoimittaja onkin ahkeroinut. Lämpimän maan ruoantuotanto on varmaan erilaista kuin täällä, missä maa on roudassa puolet vuodesta. Jää tappaa kai ainakin osan pöpöistä ja pikkueliöistä. Siellä luomu saa ihan uuden merkityksen.

Pikkusisko said...

Kiitos alueuutisista. Raporttisi vihannekset ja hedelmät ovat ainakin kauniin näköisiä ja -värisiä.

pikkujutut said...

Yaelian, tanaan loytyi yksi luomuviljelija taalta lahelta, tai no, rajalle pain ja toinen on sitten paakaupunkiin pain menessa.Tarvitsisi tehda nyt tasmaiskut ja katsoa, ovatko todella mita sanovat. Ja juu, ans kattoo mita tuleman pitaa ;).

Lissu, itseasiassa taalla ei muuten tomaatit, kurkut tai mansikat ylipaataan maistu miltaan...Omenat kylla. Kaikkeen dumpataan juuri ennen poimimista ddt ja muut aineet..eipa paljon enaa halua syoda terveellista Valimeren ruokavaliota.
Ja ah, politiikka-taalla se nayttaa alentuvan tasolle hiekkalaatikko ja 3-veet. Suoralle luonteelleni poliitikkona oleminen taalla veisi hengen.

Anu, ja minua epailyttaa tuo maapera, onko se luomua vai vallan saastunuttta...ainakin taalla.

Violet, tuolla kokemuksella voisit pyrkia mukaan politiikkaan :).

Katriina, luomu on vallan mielenkiintoinen kasite taalla ja paljon pitaisi itse ottaa selvee ks.asiasta jotta voisi jotain edes vaatia. Parempi on jattaa hyllylle vahankin epailyttava tuote.

Pikkusisko, juuri kun olen vaahdonnut asiasta kaikille kotiaitikollegoille, jotka ovat sitten edelleen puhuneet asiasta kotona niin eraan rouvan mies oli soittanut ja kaskenyt heittamaan paikalliset banaanit roskiin. Juuri ennen poimintaa banaaneihin lisataan variainetta, jotta ne olisivat keltaisia!!! Etta nain...Muuten tuo avokadokin oli syomakelvoton, ei koskaan pehmennyt..Moni kakku paalta kaunis :)