5.9.09

kesän vikatikki



Kesäloman aluksi, joskus heinäkuussa, päätin räväyttää ja laittaa hiukset uuteen uskoon. Tosiasia oli se, että kotiparturointi tylsillä fiskarseilla oli tehnyt tehtävänsä yhdessä alati porottavan auringon ja suolaveden kanssa.Kaksihaaraista kuivaa latvaa koko hiuspehko.

Reippaasti kampaajantuolille ja kaikki kuivat pois. Kuuluisat viimeiset sanat.

Sillä ei minusta ole lyhythiuksiseksi, ei sitten ollenkaan. Näitä täytyy laittaa, siis oikeasti tehdä näille hiuksille jotain. Ei enää nutturaa niskaan ja menoksi. Työlästä on ollut, kovin. Sisäinen minäni ei ole tähän lyhythiuksisuuteen tottunut,ei ollenkaan. Ulkoinen ei juuri peiliin katso.

Mutta jos jotain positiivista haluaa sanoa ja sitä täytyy nyt sanoa, kyllä tämä maantienharmaa on kuulkaa mukava väri.Uskomatonta mutta totta.

11 comments:

Lissu said...

Vikatikki? Missä? En vain ole huomannut! Hyviä loma-ajan loppupäiviä.

Elena said...

Trallallaa, ne kasvaa taas, usko tai ala.

Kuiviin latvoihin voi hieroa muutaman tipan pellavaoljya. Tehoaa.

Jael said...

Hyvältä näyttää,siis onko tuo ylempi before ja alempi after?
Itsekään en voi mitenkään mieltää itseäni lyhytukkaiseksi.Pari kertaa elämäni aikana olen ollut lyhyemmän tukan kanssa, ja vain odotin,että se kasvaisi pois. Kookosöljykin on ihan hyvää kuiville latvoille...

pikkujutut said...

Lissu,kiitos. Jos ei vikatikki niin jotain muutakin.Tytärkin sen totesi, pidemmät hiukset olivat paremmat.

Elena, odottavan aika on piiiiitkä.Liian pitkä.

Yaelian, yläkuva on ennen, alemmassa jälkeen, polkka-mitalla mennään. Täytyykin nyt alkaa varastoimaan öljyjä.

outi said...

Mulla tulee hetkittäin vimma leikata lyhyet. Väsyn pitkään piiskaan niskassa, sillä en oikein osaa pitää hiuksia auki. Mutta lyhyet ne vasta pöljät ovat. Onneksi hiukset kasvavat aika lujaa; kohta sullakin taas helpottaa! Ja värisi, se on hyvä.

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
pikkujutut said...

Outi, se kohta tällä kasvulla on parin vuoden päässä. Alan suunnitella jo pidennyksiä..

Maria Puotiniemi said...

Nuoko lyhyet :) Mä leikkasin äskettäin olkapituisista poikatukan, en oo vielä katunu, mutta epäilemättä sekin päivä vielä koittaa, polkasta on helpompi kasvattaa takaisin pitkäksi. Tulipa nyt kerrankin kommentoitua, usein täällä käyn, mutta kommentointi tuppaa jäämään. Siunattua syksyä!

mizyéna said...

Ei näytä yhtään hullummilta.

Mulel kävi muutama vuosi sitten silleen, että kampaaja päätti mulle sanomatta leikkaa hieman enemmän kuin kuluneet latvat ja siinä vaiheessa kun sen huomasin oli jo myöhäistä. Hiukset oli niin lyhyet ettei saanut edes pienenpientä saparoa taakse :D Olin kauhuissani ja ne tosiaan piti aina laittaa MUTTA yllättäin malli sopi mulle tosi hyvin ja nuorensikin vieläpä. Pidempiin tottuneita olen ne kuitenkin kasvattanut takaisin :D

Kyllä ne siitä kasvaa!

ps. kivat vaatteet sulla!

pikkujutut said...

Pikkupappi, voi, nämä eivät vielä ylety olkapäille, just leukaan saakka ja sitten on vielä kerrostettukin, joten matkaa on..Olen itsekin ollut laiska käymään eri blogeissa saatikka kommentoimaan.Täytyykin parantaa tapansa.

Mizyena, nuorentaahan ne mutta kun ei vain nappaa.Järjetön kasvatusuraka aloitettu taas.Asu on tämän kesän univormu, niin helppoa kerrospukeutumista :).Kiitos!

violet said...

tuttua tuttua.
Rakastan omaa maantien väriäni kans.
Mulla on muutaman kerran ollut aivan lyhyt, tarkoitan siis sellaista joka on vain muutaman sentin. Sitä saattaisin pitää aina, jos sitä ei tarvitsisi leikata usein jotta se sellaisena pysyisi.
Mutta kun ei siis pysy, niin sitten olen kyllä juuri sellaisen tukan kannalla joka sulta ilmeisesti leikattiin pois....
Ymmärrän tuskasi;-)