13.6.09

graduation


Pikkumiehen valmistujaiset. Paivakoti takana, koulu edessa. Aidin paa elaa suomalaista aikaa, siella pikkumies menisi syksylla vasta esikouluun, sen sijaan taalla maailmalla alkaakin jo koulutie. Sydan on mutkalla pojan puolesta, pelottaa valtavasti. Takalainen opiskelukulttuuri tulee olemaan raskasta, tuskaista ja tylsaa pikkumiehelle. Kulunut vuosi antoi jo esimakua.

Vaikkakin olen eri mielta monesta asiasta liittyen taman maan opetukseen ja erityisesti opetusmetodeista keskusteltaessa puren hammasta ja poskilihaksiani, on pakko myontaa, etta juhlia nama osaavat jarjestaa.

Valmistujaiset olivat juhlalliset. Esityksia jokaiselta ryhmalta, ikatason mukaisesti ja jokainen lapsi osallistui juhlaan.Neljassa eri juhlassa mukana olleena on pakko myontaa, etta nama olivat parhaimmat. Jospa se opetuskin muuttuu kesan aikana hieman jarkevampaan suuntaan.

10 comments:

Kirsi Halla-Seppälä said...

Hei! Pidän tosi paljon blogistasi, vaikka en olekaan ennen rohkaistunut kommentoimaan. :) Tämän vuoksi haluaisinkin lahjoittaa blogillesi "Love Bade"-merkin. Voit hakea sen blogistani jos haluat.

Lämpimin terveisin,
AD

Jael said...

Kivalta vaikuttavat valmistujaiset;jännää että pienilläkin on tuollaiset asut. Koulutielle lähettäminen on jonkinlaista luopumista sekin.

Lissu said...

On surullista, ettei koulumaailma kohtaa aina lapsen maailmaa. Olipa maa ja kulttuuri mika tahansa. Koulu on aikuisen hyvantahtoinen ajatus lapsen parhaaksi. Aikuisen silmin. Lapsi elaa ihan toista todellisuutta. Omaansa. Vaikea yhtalo.

s a n s k u :) said...

Olisi kiva kuulla pidempikin selitys mika on ero koulutuksella siella vs Suomessa. Kiinnostava aihe. Joka maa niin erilainen.

_hoya_ said...

Joo, kerro mikä mättää :-D

violet said...

Aivan ihana tuo alin kuva.
Sävyt, ilme, tunnelma. Oi oi.

Jaan ajatuksesi ja pelkosi oman kuopuksemme kohdalla.
Tämä vuosi meni nyt aika hyvin kun sama luokka tehtiin uusiksi. Niin ei voi kuitenkaan kovin monta kertaa tehdä...

pikkujutut said...

Aurea Dama, kovasti kovasti kiitoksia. Tulen kurkistamaan :).

Yaelian, nama valmistujaiset ovat iso asia ja niista puhuminen alkaa jo syksylla.Vesissa silmin katsoin kun kavelivat lavalle, oli niin herkka hetki.Mies kylla tipautti sitten takaisin todellisuuteen :).

Lissu, nainhan se on mutta taalla vanhemmat haluaisivat paivakodin olevan viela enemman akateeminen kuin mita se on. Ja mina kapinoin!

Sansku, _hoya_, vertaamaan en pysty kun omasta paivakotiajoista on liian kauan aikaa ja nykyisista menoista en tieda. Mutta on asioita jotka mattaa suhteessa omiin mielipiteisiini.

Paivakodin(KG) tulisi minun mielesta olla viela paikka missa paaosassa on leikkiminen,ei opiskelu.

Minun mielesta 5-6-vuotiailla ei tarvitsisi olla mitaan saneluita.Vielapa sitten niin, etta opeteltavaksi annettiin 5 sanaa, mitaan niista ei kuitenkaan kysytty vaan kysyttiin 6 sana, joka ei ollut siis harjoiteltujen joukossa. Saneluita oli noin kerran viikossa ja ne palvelivat mita ? Pikkumies teki koko vuoden enemman koululaksyja kuin kolmasluokkalainen siskonsa!

Hyvaa oli se, etta aakkosia harjoiteltiin aantamalla ei a,b,c,... mutta sitten taas saatettiin opetella numeroita 1-100lausumalla opettajan perassa 1 h..
Arabian opiskelu tapahtui luokan kanssa yhdessa, jossa esim. meidan pojalle kieli oli jo kolmas ja vaatii erittain paljon harjoitusta.
Odotukset olivat pitkaan kovat, etta lapsi oppii lukemaan ja kirjoittamaan arabiaa, kunnes selvitin opettajille ettei nain tule tapahtumaan koska en aio kaskea lasta opiskelemaan iltoja kielta tai en palkaa yksityisopettajaa mika nayttaa olevan maan tapa.

Jos opettajilla oli jotain etteivat pysytyneet olemaan luokassa, lapsia vahti nuori tytto, joka istutti kaikki paikoilleen ja kaski olemaan hiljaa, liikkumatta.Taman han teki huutamalla lapsille.

Opettajista edes jonkinlainen patevyys oli vain yhdella, 2 oli vanhempaa ja takana vuosien tyonteko. Uudet opettajat poimittiin eraan kaupan kassalta, kun olivat niin mukavia tai jonkun kavereita. Mukavia ihmisia muttei hajuakaan lapsipsykologiasta tai opetusmetodeista.

Jos lapset askartelevat jotain, opettaja korjaa teokset, jotta ne nayttavat hyvilta vanhemmista (paikalliset vanhemmat eivat hyvaksy lasten tekemia, vaan kaiken pitaa nayttaa hyvalta ).Milloin lapsi sitten oppii itse tekemaan ?

Tassa nyt naita muutamia. Lisaksi lapset eivat saa irroitella eli juoksennella tauoilla, joita paivassa on 2 kpl.Piti kavella natisti. onneksi tama muuttui vuoden kuluessa.

pikkujutut said...

Violet, unohduit askeisesta..

Koulun puolella tulee meille ihan uusia asioita taas ja huolestuttaa niin. Pikkumies tarvitsisi irtiottoja useammin kuin vain 2 taukoa paivassa...

Vinkkeja otetaan vastaan.

mizyéna said...

Meillä päin eskari on kouluissa eli siirtyminen eskarista kouluun ei enää ole juuri minkään tuntuinen. Eskari täällä on paljolti suomen ekaa luokkaa vastaava.

Kivat valmistujaiset! Onnea!

pikkujutut said...

Mizyena, taalla seuraava ongelma onkin se, etta ensimmainen luokka on takapakkia kaikelle sille mita nyt esikoulussa oppivat. Mutta kun naita tuo esille, yrittavat onneksi jotain asioille tehdakin.