12.6.09

laksiaiset



Viime viikolla vietettiin laksiaisia. Rannalla, kera hyvien evaiden ja seuran seka tasokkaan ohjelman. Mika onkaan sopivinta ohjelmaa lapsiryhmalle, jossa nuorin on 1 1/2 ja vanhin 9 -vuotias? Kilpailut, jossa juostaan, ryomitaan, kontataan, kieritaan, konkataan kukin tavallaan oman matkan.Viihdyttaa ainakin 20 minuuttia.

Tosiasiassa en pida laksiaista yhtaan. Tavallaan erilaiset laksiaiset ovat jo muuttuneet rutiineiksi, kun niita on usein.Lapsille nama lahtemiset eivat joko tunnu missaan tai sitten lapset ovat tottuneet jo siihen etta ystavia tulee ja menee eivatka tee siita suurta numeroa.

Onneksi yhteydenpitoa helpottaa internet, facebookit, skypet ja muut. Taysin ei kontaktia lahtijaan meneta, jos yhteyden vain haluaa sailyttaa. Molemminpuolisesti. Niin, ja muistaa sitten myos kayda siella naamakirjassa kuulumiset lukemassa.

7 comments:

Jael said...

Todellakin helpottavat kontaktia tänä päivänä kaikki nuo teknologian kontaktivälineet , onneksi. Aikoinaan monta kontaktia hävisi juuri sen takia, ettei tuollaisia ollut,kun tuttavia oli ympäri maailmaa.

Paevi said...

Meilläkin on ensi viikonloppuna yhdet läksiäisjuhlat kun neidin luokkakaverin perhe muuttaa Espanjaan. Ikävä varmaan tulee sillä tyttö on yksi neidin parhaita kavereita, ja myös isoveljet tulevat oikein hyvin juttuun keskenään.
No ehkä menemme vielä käymään heillä esim. syyslomalla sillä he avaavat siellä hotellin ;-)

Elena said...

Inhoan laksiaisia ja eroja ja hyvasteja. Ne enteilee kuitenkin jonkinasteista hylkaamista kaikista vehkeista ja vempaimista huolimatta.

Nyyh.

pikkujutut said...
This comment has been removed by the author.
pikkujutut said...

Uusi yritys.Vasyneena ei kannata kommentoida :)

Yaelian, vaikka valineita onkin niin sitten pitaisi myos muistaa kayttaa niita.Ja joissakin tapauksissa sita tiet erkanee joka tapauksessa,vahingossa tai muuten.

Paevi, teilla onkin sitten yksi lomapaikka tiedossa :). Meidan lapsilla ei ole viela tullut suurta surua ystavan lahtemisesta, mutta nyt kun ovat isompia voi ehka jotain muutosta tapahtua tassa asiassa.

Elena, erot ja hyvastit, nehan ne. Valttelen hyvastien sanomista viimeiseen saakka. Taalta lahtiessa tekisi mieli kayda vain heittamassa viesti naamakirjaan ja kadota. Muttei se taida ihan niin onnistua. :)

violet said...

Hollannissa mulla oli aika suuri suomalaisverkosto. Tai siis miten niin mulla oli..olin mukana sellaisessa. Monet läksijäiset pidettiin. Ystäviä, SUomi-kouluun liittyviä jne.

Minusta kiusallista on se, että yhteydenpidon kanssa käy näin: toinen osapuoli haluaisi jatkaa "suhdetta" lähes hinnalla millä hyvänsä. Toista ei kiinnosta koska se ei ole enää luontevaa esim. 5000 erottavan km:n takia - tai koska "suhde" ei alunperinkään ollut hänelle niiiiiin merkityksellinen.

Näin on käynyt. olen ollut molempi osapuoli.

pikkujutut said...

Violet, suomalaisia ei sitten alkuaikojen ole nakynyt, joten se verkosto on kokonaan kokematta.

Tallaisiin verkostoitumisiin ja ryhmaytymisiin liittyy taalla niin paljon epaoleellisia asioita, minun mielesta, kuten mita tyota esim. mies tekee, etta olen nykyaan hieman ulkopuolinen omasta tahdosta. En jaksa pelata.Enka tahdo.

Samassa veneessa naemma olemme olleet.