10.3.09

jumitusvaate

Minulla on naemma paha tapa jumiutua joihinkin vaatteisiin. Talvella tiettyihin, kesalla ehkapa myos. Housut, paidat, tunikat,huivit. Ne perusjumitukset.

Taman talven ehdoton jumitusvaate on ollut kuvassa nakyva huivi. Ei siksi etta se korostaisi jotain aatetta, tukisin kyseista aatetta tai muuta aiheeseen liittyvaa. Huivi on vain ollut niin tavattoman lammin. Myos harmaa-musta yhdistelma on tana talvena tuntunut hyvalta. Joten pitkahihainen puuvillapaita, mustana tai harmaana, farkut, maastokengat, ja fleece-tai coretex-takki. Siinapa ne. Perin arkista mutta kaytannollista talviaikaan. Kosteankylmat sisatilat ja tuulinen ulkoilma ei paljoa houkuttele muunlaiseen pukeutumiseen.

Aurinko on alkanut lammittaa nyt mukavasti ja huomaan jumitusvaatteiden sijaan hakevani jotain muuta ylle. Ehka tyttaren hartaasti toivoma hamekin loytaa tiensa aidin vaatetukseen. Muutenkin kuin lupauksissa. Voisihan se aiti, ainakin joskus, pukeutua muutenkin kuin sporttisesti. Vaikka tyttaren mieliksi.

11 comments:

Sooloilija said...

Tarkka kuva sinusta. Musta-harmaa on hyvä yhdistelmä, talvella varsinkin. Minäkin olen yhdistänyt koko talven ajan mustaa ja harmaata. Ja jumitun myös aina samoihin vaatteisiin. Se on niin HELPPOA!

Paevi said...

Mulla on sama juttu, viime kesänä pidin lähes jatkuvasti yhtä hametta (joka itse asiassa oli toppi...). On todellakin niin helppo laittaa päälle sama vaate jos siitä tykkää.
Sitten parin vuoden päästä sitä ajattelee että voi hyvänen aika pidinkö minä tuota jatkuvasti...

Jael said...

Hyvä kuva sinusta:-)Mulla on nyt jäänyt tälläiset jumitusvaatteet ihan lihomisen takia.Ei tee mieli hankkia uutta nyt kun on lihonut ja mustat vaatteet hoikentaa.....

Virpi P. said...

Ensimmäisenä näkee SUURET silmät!

Huivi on kaunis, pidän itsekin tummanharmaan ja mustan yhdistelmästä ja pukeudun siihen koko talven. Minusta ne ovat suojavaatteet, olen oma itseni siellä sisällä ja vaatteet peittävät sopivasti. Kesällä se ei käy.Pitää olla kirkkaampia värejä, ohuita materiaaleja ja tiukkaa vartalonmukaisuutta, mikä saa oloni epävarmaksi.

s a n s k u :) said...

Sootti kuva.

Hameet on ihania kesalla. Kunhan alat pitamaan niita niin sitten housut onkin ihan plaah. Kesalla siis. :) Itse en tykkaa sukkahousuista sun muista joten...

Maria Puotiniemi said...

Jumitusvaatteet on ihania! Siitä tulee vaan aina lopulta suru, kun se vaate ei enää hyvällä tahdollakaan ole siinä kunnossa, että voisi julkisesti käyttää. Mutta onneksi aina löytyy uusia jumitettavia:)

pikkujutut said...

sooloilija, no, nyt on tultu ulos kaapista ja kunnolla :). Sina sen sanoit, helppoa, paremmin ei voi sanoa.

Paevi, ja sitten kaapissa on niita roikkumassa odottaen toista tulemistaan, jota ei ehka koskaan tulekaan.

Yaelian, hyva puoli mustassa, etta silla voi hamata.

Katriina, ja mieleen tuli samantien Punahilkka-satu :). Kesalla varimaailma vaalenee minullakin mutta ei kiristy. Telttaa lapi vuoden.Tiukemmissa olo olisi varmasti epamukava kuten sinullakin.

Sansku, tunikoita kaytan jo nyt, mekkoja myos mutta se hame..Pituus ja malli ovat naes tosi vaikeita, mikaan kun ei mielestani oikein istu kropan muotoihin. Vinkkeja ?

Pikkupappi, aivan ja kun ei edes ennakkoon tieda mihin jumiutuu niin sekin on hauskaa...

violet said...

Hyvä kuva!
Olet niin kivan näköinen. Hyvät, vahvat piirteet ja mukavan ihmisen ilme.
Ymmärrän hirveän hyvin jumitusvaateasian. Minulla on sama juttu. Jumihuivikin on - tosin se on vaihtuva mutta aina melkein huivi kaulassa siis.

Hame..hmm...mulla on aina pelkona semmonen täti-look mutta sekin on myönnettävä että tätipituinen hame sopii mulle parhaiten.
Mieluiten kuitenkin panen hameen tai tunikan alle legginsit (ja niidenkin pitää loppua JUURI oikeaan kohtaan) tai sitten farkut.

pikkujutut said...

Violet, voi, kiitos kaunis sanoistasi.

Jumitushuiveja loytyy, ne vaihtelevat, totta. Hame puoli on se joka ontuu. Joko nilkkaan saakka tai sitten polveen saakka. luulen etta ne ovat ratkaisu.Puolisaareen ylettyva ei missaan tapauksessa.Kunhan nyt siis ylipaataan niita hameita alkaisin kayttaa.Legginsitkin loysivat tiensa vasta viime syksyna vaatevarastoon..

M'man said...

Samanlainen vaatejumittaja ilmoittautuu ;)

Hauska, etta olet tassa viela vahan enemman tullut esiin kameran takaa. Nice to see you :)

Hyvaa viikkoa toivotellen.

pikkujutut said...

M'man, tervetuloa joukkoon. Mukavaa viikkoa sinullekin!