30.12.07

A year of healing



Better by far you should forget and smile
Than that you should remember and be sad.

Christina Rossetti: Birthday


This year's lesson learnt.


Happy New Year 2008 !



Koettelemuksia,kokemuksia.
Suurta huolta ja sydanta riipivaa tuskaa.Surua.
Lahtoja, paluuta. Jalleennakemisen iloa.
Kyyneleita,naurua lapi kyynelten.
Paluuta elamaan, paluuta arkeen.
Iloa pienista hetkista, onnea tasta paivasta.
Elama kantaa.

Viimeiset 18 kuukautta sen vahvistivat.
Kaikella on aikansa, paikkansa - ja tarkoituksensa.


Hyvaa Uutta Vuotta 2008 !




29.12.07

A find

Just sometimes the life brings a surprise to front of you. Instead of taking the same old route,
it 's good to change a direction. To turn right instead of left. To walk backwards or sideways. To do in a different way. That's way I found this beaty.

Elama yllattaa.Joskus on aihetta tarkistaa reittejaan.Vaihtaa suuntaa.Kaantya oikealle vasemman sijaan.Kavella suoraan tai mutkitella.Kavella takaperin tai sivuittain.Tehda toisin . Nain kun teimme, taman kuvan loysimme.

27.12.07

New books


Our christmas - a full of family time, good food, play and joy. Late nights with a good movie and some finnish chocolate. The kids have a new band, thanks to wireless guitar. It's a hard rock and nothing else. These two books above are my favourite ones right now. I like, no, I love these.
Joulumme - yhdessa oloa, ruokaa ja herkkuja,leikkia ja naurua. Myohaisia iltoja elokuvien ja suklaan kera. Lapsilla uusi bandi,kiitos uudelle kitaralle.Nyt on siirrytty uuteen aikaan,lasten laulut taakse jatetty, mikali sanoituksiin on uskomista..It's not plastic, it's elastic...classic.. yeah! Nain riimitteli kuopuksemme englanniksi bandin solistina.
Yllaolevat kirjat sain jo ennen joulua paakaupunkireissultamme. Nyt niita on jo sivu sivulta tutkittu ja pakko sanoa, hyvia ovat molemmat. Suosittelen!

23.12.07

Wishing

you all a Peaceful Christmas time!

Joulun rauhaa ja taikaa kaikille !

22.12.07

Christmas red


Edit: Second thoughts with this post as well as yesterdays. Hope you enjoy the photos.

20.12.07

Ornaments

This year we needed to do and buy some new ornaments for our big tree. My daughter was happy when we found the bird and wanted that one as well as the butterfly. Mummy was more than pleased to find a dozen of snowflakes. This beaty, glitter and shiny ornament just fit in perfectly. Actually it's a bit funny, I like plain and simple christmas tree and now I see a lot of different kind of ornaments hanging in our tree. And still like it.
Tana vuonna jouduimme lisaamaan koristevarastoamme,osan ostimme,osan teimme. Tyttareni, elainten ystava, halusi linnun seka perhosen kuuseen. Itse olin tyytyvainen loytaessani lumihiutaleita tusinan verran ja ostinkin kaupan tyhjaksi. Vahan saihketta ja kimallusta tuo paakaupunkireissultamme hankkimamme koriste.Kuusi poikkeaa entisista kuusistamme paljonkin koristeiden paljoudella ja erilaisuudella mutta pidan tastakin kuusesta.

O,christmas tree

At the KG and Nursery Christmas party last week. Paivakodin joulujuhlan joulukuusi.
At the five stars hotel. It was huge! Viiden tahden hotellin aulassa.

At home. It's not the real one but must say it looks gorgeous.
Kuusi kotona.Tekokuusi myonnetaan raskain mielin mutta pakko kuitenkin todeta etta se nayttaa hienolta. Ehka lasten koristelu auttoi asiaa. Valoja kuusessa on alaoksille saakka, meilla vain ne himmenevat ja jalleen palavat.Parempi nain kuin discovalojen rytmissa.Niitakin lamppuja oli myynnissa.


18.12.07

Holidays

We went for Christmas shopping to the capital. It was a good thing to do just before holidays. The hotel was good and it's nice be a short time in a civilized world. But it's also relaxing to come back home. The best thing was that we got all what we will need for Christmas, food and gifts. Tomorrow is Eid al-adha and my husband is also at home. Today was the last school day for children. Now it's time to relax and enjoy.

Viikonlopun ostosmatka on takana. Mukava hotelli,isoja ostoskeskuksia,ihania kirjakauppoja. Mita muuta voi toivoa.. saimme tehtya niin ruoka-kuin muut ostokset joulua varten.Huomenna on yleinen vapaa paiva ja mieskin on kotona.Lapsilla alkoi joululoma tanaan,joten nyt voimme hiljalleen rentoutua ja aloittaa juhlinnan.

14.12.07

Granny squares

Do granny squares and you stay calm - Why anyone hasn't told me that before...Like I wrote yesterday, this year everything seems to happen opposite way.No stress about Christmas and still, everything is getting ready in time. Usually it's a lot of stress and being late with everything.Amazing!
Jos joku olisi vuosia sitten vakuuttanut minulle, etta virkkaus on hyvinkin rauhoittava juttu,se ei olisi todennakoisesti mennyt lapi. Mutta nyt. Kesalla,kun aitini vihdoin ja viimein sai taottua paani ja kateni yhteistoimintaan,loytyi uusi meditointitapa,virkkaus.Isoaidin neliot ovat todella saavutus minulle,joka kouluaikaan olin varmasti, kasityon opettajan paansarky.Vasenkatisyys oli kauhistus enemman opettajalle kuin minulle mutta ajansaatossa taisi lyoda tajuntaani leiman etten mitaan osaa myos itselleni.
Kuitenkin tana syksyna on syntynyt lintua, pussukkaa ja muita juttuja ompelemalla ja nelioita virkkaamalla.Ei maailmaa mullistavaa mutta omalla tavallaan suuri askel itselle. Virheita tulee ja niista oppii. Ihmeista suurin lienee se, kuinka rauhoittavaa on joskus vain istahtaa ja virkata silmukoita toinen toisensa peraan.

13.12.07

Welcome

Ulko-ovemme sai uuden koristeen. Sain sen palkaksi myyjaisista. Kuva ei tee ollenkaan oikeutta itse tekeleelle,kranssi on todella muhkea. Ensimmaista kertaa nain- tekokuusi sisalla ja tuoretta ulkopuolella. Tana jouluna moni asia tuntuu olevan uudella tavalla. Yllatan itseni paivittain olemalla todella rauhallinen joulun suhteen, eika ole jalkeakaan joulustressista. Mutta ei kai se paha asia ole. Hiljaakin hyvaa tulee.

Today

...and this very same day seventeen years ago I met a handsome young man. His eyes were,and still is, so blue and the look he gave then almost took my breath away. Now he's the last person I see when I go to sleep and the first one when I wake up,well almost every day...There can still be, every now and then, two little heads between us.

Juhlaa kaksin kappalein. 17 vuotta sitten tana samaisena paivana tapasin komean nuoren miehen sinisine silmineen. Se katse, jonka kohtasin vei jalat alta. Edelleenkin se katse kolahtaa.
Edit: Hyvaa Lucian paivaa!

12.12.07

Quick art

Just to show you that sometimes crafting doesn't take that long. Only few minutes and these were done. I think these hearts are just perfect for our kitchen window.

Joskus yllattaa itsensakin. Varauduin rauhalliseen omaan hetkeen ja viela mita. Nama sydamet syntyivat seisten ja muutamassa minuutissa.Tosin olisin voinut kayttaa teippia mutta kun pienet apulaiset olivat rullan loppuun kayttaneet, oli nitoja oiva apu. Naita on nyt sarja keitton ikkunassa.

11.12.07

Moon and stars

One more photo from the school. The school building has built about six years ago but it took more than four years to get a roof. But it was worth of waiting. I think it just looks great and of course keeps the rain outside. The main decorating thing is moons and stars here. I think we are going to buy or do some stars and moons as well this year.

Viela kuva koululta. Rakennus on jotakuinkin kuusi vuotias mutta vasta viime vuonna kouluun saatiin kunnon katto. Mutta oli se varmasti odottamisen arvoista. Lasikatto,josta auringon valo paasee lapi ja lammittaa, pitaa sateen loitolla ja talvella myos tuulen. Kaunein se ehka kuitenkin on illalla,kun kuu ja tahdet nakyvat lapi. Muutenkin kuut ja tahdet kuuluvat tahan vuodenaikaan ja juhlaan. Niita nakyy kaikkialla. Luulenpa, etta meiltakin niita loytyy tana vuonna. Maassa maan tavalla.

10.12.07

The Shop

Last week was a hilarious nightmare. But as always it ended much better than it started. These pics have nothing to do with our week. These pics I took yesterday during Christmas brunch at the school. There were 200 people celebrating and supporting the school (for children with special needs).They also have a little shop where they sell things made by children themselves or people from outside the school. I have done some cards for the shop a few years now and been helping to keep shop open. We raised a good sum of money and must say I'm more than happy.
Viime viiko oli hilpean kauhea.Se alkoi tietokoneen rikkoutumisella ja Suomeen lahettamisella.Henkisesti varauduin puolen vuoden pituiseen internettaukoon mutta onneksi mieheni sai meille koneen,joka toimii.Muuta en tasta viitsi sanoa, kun en edes kysymysmerkkia koneen nappaimistosta loyda.Sita ei ole tassa koneessa. Sen lisaksi meilla ei ollut sahkoa,ei vetta. Ulkona satoi ja myskysi, sisalla lampoa jotain 14 astetta ja tietysti kosteutta. Lisaksi nuorimmainen sairastui angiinaan ja potee sita edelleen. Mutta, pakko todeta,stressia ei nyt otettu ja verenpaineet olivat seka miehella etta minulla normaalit.

Kaikki kuitenkin unohtui eilen kun pieni kauppamme sai asiakkaita tuvan taydelta ja kassakone sauhusi kovaan tahtiin. Kauppa on kehitysvammaisten koulun yhteydessa, jossa eilen vietettiin jouluaamiainen.Paikalla oli 200 henkea, lastemme koulun(siis toinen koulu) kuoro laulamassa, joulupukki, arpajaiset ja ennen kaikkia hyva henki. Naissa kuvissa viela hyllyt taynna tavaraa mutta iltapaivalla ne ammottivat jo tyhjyyttaan. Alakuvan korut ovat tehneet koulun isot pojat tai jo aikamiehet ja se ilo,mika opettajan kasvoista loisti kun koruista puolet oli mennyt, palkitsi kylla oman mielen.

2.12.07

A bird


My first handmade bird ever. My son asked what's that, my daughter said Hmmm..it's nice and dear husband didn't say a word. Well, need to practise a bit more.

Ensimmäinen käsintehty lintuni. Herätti hilpeyttä ja hiljaisuutta,ihmettelyä ja kysymyksiä.
Itse totesin tarvitsevani vielä harjoitusta.

1.12.07

December


No snow anywhere nearby. So need to find something similar. Hope the small stones will create some icy spirit, some white to our december.

Joulukuu jo. Lumesta ei tietoakaan.Jotta saisimme vähän lunta ja jäätä mieleen,kävimme rannalla keräämässä kiviä. Ehkäpä saamme hieman viileää tunnelmaa joulukuun alkuun.