6.5.12

*V*

 
Käytännön vinkkejä juhlaherkkuihin:

Sen sijaan, että heittäisit vaahtokarkit kulhoon, nappaa puinen grillitikku käteesi, saalista vaahtokarkki sen päähän, dippaa sulaneeseen suklaaseen ( tässä tapauksessa suklaakakkuun menossa oleva voisuklaaseos ajoi asian, mutta älä tee niin, maku on .... mielenkiintoinen) ja sen jälkeen dippaus nonppareilleihin. Voila, kaikki meni. Maku taisi ollakin täydellinen.

Samainen suklaakakku paloi, tummui uunissa ( kaasu-uuni + minä= huono yhdistelmä). Kumoa kakku jäähtyneenä, ota terävä veitsi, kuori kakku ja peitä koko kakku tomusokerilla. Ole huolellinen, että palaneet, tummuneet on kaavittu kauttaaltaan pois. Näin vältät epämiellyttävät yllätykset. Koko komeuden kruunaat kasalla tuoreita mansikoita. Maistuu seuraavanakin päivänä.

Ulkoistat täytekakun paikalliselle konditorialle vain huomataksesi ettei mennyt aivan putkeen sielläkään. Eri paksuiset kakkupohjat takasivat täydellisesti maistuneen alapohjan ja kuivahkon yläpuolen. Toisin sanoen balanssi kohdallaan. 

Ulkoistat myös suolaisen puolen paikalliselle mäkkärille. Tilaat kana- ja lihahampurilaisia tasamäärän. Kanat meni, lihahampurilaiset, no niitä jäi....useampi. Vuoden hampurilaiskiintiö on täynnä, kun kuulumme siihen sukupolveen, joille on sanottu, ettei ruokaa saa heittää pois. Röyh ja yäk! Ja tunnustus- loput tarjoiltiin roskalaatikoiden kissoille päivälliseksi.

Parasta kaikessa. Tämän kevään juhlat olivat tässä. Eläköön puolen vuoden juhlatauko.

8 comments:

Katriina. said...

Onnistuneet juhlat siis ja siitä tuli hauska kertomus:D

Yaelian said...

No tarjottavat ainakin herkullisen näköiset kuvissa;D Ja helpotuksen huokaus varmaan,kun on pitkä tauko;D

Mine said...

Toiset täällä vasta aloittelee. Huh. Tosin meinataan selvitä kaksilla juhlilla kesäkuun alussa. Loppujen juhlien aikana olemme matkoilla. Katsotaan suostuuko nuoriso kuittaamaan juhlat siellä.

Anonymous said...

Pöydät näköjään notkuivat; toivottavasti säästitte minulle palan kakkua ? t: Tiina

Oliko Kummityttö juhliinsa tyytyväinen ? Hyvinkö sovitte tupaan ? Ja edelleen täällä kaivataan niitä lahjatoiveita...

Anonymous said...

Testasin tänä aamuna, kumpi siivittää paremmin työmatkapyöräilyä; Lauri Tähkä vai Maria Lund ? Vastaus: EI mitään eroa. Yhtä tylsää ja yhtä hidasta... t: Tiina

Kirjailijatar said...

Kivoja nuo vaahtokarkkileivokset. Vaikka en kyllä tykkää vaahtokarkeista, mutta näyttävät herkuilta. Olen suklaan suurkuluttaja, muu ei oikein uppoa.

pikkujutut said...

Katriina, juhlat onnistuivat ja vei mehut kaikilta,huh.

Yaelian, kakut olivat todella hyviä, syötiin juuri äsken kaikki loppuun.Puh, seuraavan kerran marraskuussa.

Mine, lykkyä sekä juhliin että suunnitelmiin. Yritin saada nämä juhlat niinkuin huomaamattomasti ohi, muttei onnistunut :).

Tiina, kakku syötiin jo, tehdään uudet kakut kesällä.Tyttö oli juhliin tyytyväinen ja edellenkään ei olla asiasta keskusteltu, pahoittelut.Palaamme asiaan. Ja sitten: MItä ihmeen musiikkia kuuntelet ? Siis ihan oikeasti tähkä/Lund-kombinaatio? Vauhtia kehiin.

Kirjailijatar, juu, ei uppoa täälläkään vaahtokarkit.tehtiin koristuksesksi ja...kaikki syötiin heti ja ensimmäisenä vieraiden toimesta :)

Anonymous said...

Töistä tullessa kuuntelin ensin Maria Lundia ja loppumatkan Mikko Kuustosta...

Olen aikoja sitten ladannut MP3-soittimeen rauhoittavaa musiikkia ja nyt en osaa tyhjentää sitä, saati ladata uutta tilalle...

Huomenna taidan pyöräillä Tilkkutäkki-cd:n tahtiin; niitä on soittimessa muistaakseni kolme.

Vauhti EI päätä huimaa ! t:Tiina