10.4.12

still on holidays

Pääsiäinen meni tänä vuonna huomaamatta ohi.
Ei ollut rairuohoa, ei koristeita. 
Keltaiset kukat ja suklaamunat, ne olivat ainoat tuntomerkit.
Kun ympäristössä ei juuri pääsiäistä juhlita, ei tunnelmaa löydy tai löytynyt tässäkään osoitteessa.
Tavallaan siihen on jo tottunut, että oman kulttuuriperimän juhlien eteen joutuu tekemään ja näkemään enemmän vaivaa. Toisinaan jaksaa panostaa enemmän, toisinaan saadaan muutamia ylimääräisiä lomapäiviä.

Nyt loma jatkuu, kunhan ensin saadaan alta pois kotiläksyt. Opettajilla kun on tässä maassa se ajatus, että koulu unohtuu lomilla, ellei niitä lomapäiviä kuormiteta repullisella kotitehtäviä tai projekteja.

Niin, ja raskaan työn raatajamme hehkuu tulipallona vaakatasossa. Miestä ei hevillä lääkäriin saa, mutta toisaalta flunssa/keuhkoputken tulehdus/keuhkokuume- arvaukset voi vaimokin tästä sohvalta diagnosoida yhtä vakuuttavasti kuin paikallinen lääkäri. Lääkkeetkin saisi apteekista vain sinne marssimalla. Ainoa, mitä ei voi tehdä kotisohvalta, on kirjoittaa sairaslomaa. Täytynee siis etsiä läkärin puhelinnumero.

7 comments:

Katriina. said...

Tuota olen aina ihmetellyt, että loman ajaksi pitää koululaisia kiusata tehtävillä. Kotiaine oli aikoinaan kamalinta painolastia hiihtolomalla! Isä kirjoitti minulle joskus sen, kun en saanut mitään aikaiseksi. Opettaja sitten lähetti isälle terveisiä.

Mine said...

Pikaista paranemista potilaalle!

Täällä kanssa annetaan lomaläksyjä:(. 5-vuotiaan läksyt on 80% semmoisia, jotka isi ja äiti tekee:0. Kysynkin aina, että mitä niillä oikein mitataan? Kuinka pätevä isi ja äiti tällä eskarilaisella oikein on? ARGH! Valitettu on, mutta ei auta. Turkkilaiset haluavat läksyjä ja vaihtavat koulua jos niitä ei tipu runsaasti. Siis mieti nyt. Koulupäivät on näillä pienillä klo. 9-16. Siihen päälle koulumatkat ja jokaikinen päivä läksyä lisäksi. "Pitää oppia vastuuntuntoa ja sitä että elämä ei ole pelkkää leikkiä" vastasi yksi äiti uteluuni, että miksi ihmeessä. Siis HALOO, eiköhän sitä vastuuntunnon opettelua elämässä riitä. Ja koulussa joka päivä monta monta tuntia. Olisiko se liikaa vaadittu että 5-vuotiaan elämässä olisi päivässä 2-3 tuntia leikkiä?

Tulipas paasattua. Ketuttaa niin mahdottomasti justiinsa tämä asia...

Yaelian said...

Onpa ilkeä ope,kun ei anna lasten lomailla kunnolla:(
Minäkin kaipasin hieman pääsiäisen visuaalista ilmettä täällä,ja pääsiäissuklaamuna olisi ollut kiva:)
Paranemisiin potilaalle...

Anonymous said...

Täällä nuoriso ihmettelee, että mikä ihmeen loma teillä taas on ? Kateellisia ollaan...

Parempaa vointia talon mieshenkilölle ! Meidän mies kävi eilen (lopultakin) lääkärissä ja sai lääkekuurin. Minä olisin kyllä määrännyt vielä poskionteloiden punktion, mutta minulta ei kysytty, enkä taida olla lääkärikään... t: Tiina

pikkujutut said...

Katriina, nämä ovat vielä kevyttä, kesälomaläksyt ovat suoraa kidutusta, varsinkin kun niissä ei ole mitään logiikkaa, kunhan on sivuja kopioitu. Meille ei vaan kukaan kiitosta anna, pöh.

Mine, potilas voi jo paremmin, onneksi. Teilläkin ja 5 veellä-huh! Mutta taisi se olla niin meilläkin.Ja samat sävelet, läksyjä pitää olla, kasapäin ja koulupäivän jälkeen kotiopettaja opettamassa.Missä on vapaa-aika ja lepo, kysyn minä...jep, ketuttaa yhtälailla tässä osoitteessa.Valitettavasti tämä ahkera läksyjen teko ei myöskään näy yleissivistyksessä millään muotoa.

Yaelian, meillä ei juuri muuta ollut kuin pääsiäismunat, taisi olla pakollisin.

Tiina, kevätloma meillä, kun on näitä eri uskontoja maassa, niin kaikkia muistetaan.Ei valiteta. Olisit mennyt mukaan ja vaatinut myös punktiota. Minä kävin apteekissa uudet lääkkeet. Jordanialaisen lääkrin dg oli jotain mitä ei tiedetä kun ei kertonut miehelle ja sitten aasialainen hoituri antoi lääkkeet, joista ei juuri tietoa netistä löytynyt. käypähoito-ohjeilla uudet antibiootit ja mies tokenee.Oliskohan pitänyt lukea lääkäriksi?

Anonymous said...

Sain hyvät naurut ! Hauska tarina tuo teidän miehen sairaskertomus ! Ehkä ei hänelle itselleen...t:Tiina

pikkujutut said...

Tiina, ei kyllä naurattanut, en tiedä kenelle olin eniten kiukkunen, miehelle, lääkärille vai hoitajalle :).