30.1.12

hocus-pocus


Silmänkääntötemppu.
Kuvataan kosteita ikkunoita auringon noustessa, ihastellaan kauneutta.
Unohdetaan se, mitä kosteus tekee asunnolle.

Aamupäivän uurastuksen tuloksena mustat, homeiset läikät ovat nyt poissa seiniltä ja katosta.
Lisäpalkintona tuoksuu kloriitti käsissä. Varmaan vielä loppuviikostakin.
Keuhkojen tilaa en uskalla edes ajatella.

10 comments:

Yaelian said...

Ui ne kosteat läikät ovat inhottavia.Pohjoisessa asuessa oli sellaisia.Täällä nykyisessä asunnossa en onneksi ole sellaisiin törmännyt.Mutta hienot kuvat!

pikkujutut said...

Yaelian, ja pahinta koko hommassa oli se, etten edes hoksannut kuin eilen, että niitä on. Kloriittirätti käsiin ja pyyhkimään. se siitä luonnonmukaisuudesta.

Mine said...

Joskus seuratessani tuota Suomen hysteriaa homeen kanssa, mietin, että onko näillä homeilla isosti eroa? Täällä kun kanssa hometta helposti tuntuu ilmestyvän sinne ja tänne ja silti ihmiset tuntuvat paljon terveemmältä kun Suomessa. En ainakaan ole kuullut kenestäkään, joka muuttaisi homeen takia tai asunnoista jotka homeen vuoksi pantaisiin matalaksi. Ihmiset ja homeet elävät rauhallisempaa rinnakkaiseloa. Ellei sitten täkälänen hometalo ja suomalainen kohtaa.

pikkujutut said...

Mine, nyt kysyit kysymyksen johon en osaa vastata. Täkäläisistä oloista voisin villisti veikata, ettei niitä mustia ilkkuja välttämättä edes pidetä homeena ja jokaisella on kotiapulaset jotka siivoavat 24/7 eli mitään ei välttämättä seinillle edes tule. Toisin kun meillä, jossa siivooja olen minä, toisinaan laiska.

Se mitä meillä tapahtuu, on seuraava. pikkumiehellä dg-soitu paha pölyallergia. Suomessa oireita 0, täällä eloa maks.2 vkoa ja pahat oireet. Suomessa siivoan kerran vkssa, täällä joka pvä.Syy eroavaisuuteen on kysymysmerkki.

Mine said...

Onpa mielenkiintoista. Meillä muut pääosin aina terveitä. Mies on diagnosoitu Suomessa allergiseksi kaikenmaailman elukoiden karvoille, puille ja pölylle. Istanbulin saasteissa, homeissa ja pölyissä pärjää paremmin kuin hyvin. En ymmärrä?

Vilijonkka said...

Tasan ei mene onnen lahjat... Täällä on niin kuivaa, että huonekalujen ja seinien lisäksi halkeilevat sormenpäät ja lapsillakin kantapäät! Postasinkin juuri aiheesta hieman. Homeet kukkivat vasta kesällä, nooh, sitäkin runsaammin sitten.

Vilijonkka said...

Ja koska nyt vasta luin muiden kommentteja palaan linjoille.

Kaikkia noita allergiajuttuja olen minäkin ihmetellyt, etenkin ruoka-asioissa. Miten voi olla, etten ole kuullut yhdenstäkään kiinalaisesta tai entisen asuinmaani Ranskan kansalaisen olevan allerginen millekään ruoka-aineelle. Vai ollaanko me suomalaiset vain niin innokkaita ottamaan selville jokaisen näppylän syy ja muulla annetaan mennä ohi suurpiirteisemmin.

Ja koska kiinalaiset eivät itse tiedä ilmanlaatunsa olevan niin huono kuin se on, eivät he oireile, kuten meikäläinen. Kun aamuisin katson netistä ilmanlaadun tilan saan heti joko kurkkukivun, hengenahdistusta tai päänsäryn, tasosta riippuen. Osittain todellisia oireita, osittain psykosomaattisia. Mutta tieto lisää tuskaa, niin se on. Mutta pakkohan on tietää, jotta osaa ohjata lapsien toimia sen mukaan: lähettääkö lapset kävellen kouluun vai viekö nopeasti lavamopolla ovelta ovelle.

Anonymous said...

Lyhyesti näin aamutuimaan ennen töiden alkua: Minä olen yksi niistä homeille/pölyille yms. työssä altistuneita, jotkä kärsivät lopun ikäänsä oireista; olen siis muuttunut homekoiraksi ! Olin aikaisemmin työssä eräässä sairaalassa yli 15 vuotta (pitkä altistus), josta myöhemmin selvisi, että se on rakennettu suoperäiselle maalle, eikä sairaalaan ympärillä ollut edes salaojia...
Nyt pärjään ilman isompia ongelmia, mutta tarvitsen sekä lääkitystä että ilmapuhdistimen työhuoneeseeni. En ole muuten allergiatesteissä koskaan reagoinut mihinkään esim. pölyihin, mutta keuhkot piippaa välillä ilman allergioitakin... t:Tiina

Anonymous said...

Kotonana minulla EI ole oireita, eikä muilla perheenjäsenillä, vaikka meillä on koira ja PÖLYÄ PALJON - en todellakaan siivoa joka päivä, enkä joka viikkoa ! Itse asiassa inhoan siivoamista !

Rillipää sanoi pienenä, kun olin kerran tullut hulluksi ja siivonnut wc:n kloritilla, että:"Täällä haisee Varkauden uimahalli." t: Tiina

pikkujutut said...

Mine, minä veikkaan ja Suomessa lääkärikin oli sitä mieltä, että pikkumies on altistunut täällä jollekin mitä ei välttämättä Suomessa ole, esim. sitruspuut. Sitähän ei tietysti ole testattu. Geneettistä perimää voi olla, miehellä on myös allergiat. Ja meidän ensimmäisen asunnon yksi huone oli täysin homeessa, joten kaikki yhdessä kenties...Mutta onnekas on siis miehesi.

Vilijonkka, ei todellakaan mene tasan onnenlahjat. Tänä vuonna on ollut todella kosteaa, liiaksikin kun ei saa kuivaksi välillä asuntoa. Täkäläiset eivät välttämättä edes tiedä, että kyseessä voi olla joku allergia, on vain pitkittynyttä nuhaa tai muuta. Tosin on sitten niitäkin, jotka käyvät hakemassa kaikkeen antibiootit, jlten ota siitä sitten selvää.Täytyisikin kysyä lääkäriltä seuraavan kerran tästä asiasta.

Tiina,onneksi tilanne on nyt töissä parempi.Harmi vaan, että pääsi noin pitkälle.Milloin muuten on se ilmanpuhdistin puhdistettu ? Tuohon toisen kommentin ensimmäiseen kappaleeseen en kommentoi :). Meillä haisi eilen koko kämppä uimahallilta, varmaan ruokakin..