9.1.12

the facts

Tosiasioita.

Kuvien ilma ja ...

- noin 20 cm paksut tiiliseinät, joiden päällä hieman laastia ja maali. Siinä eristys.
- Samaisissa seinissä halkeamia, joista vesi tihkuu sisälle.
- Julkista sähköä säästellysti, emmehän asu kenenkään ns.tärkeän thenkilön lähistöllä ja olemme kymmenien, lähes sadan, kilometrin päässä pääkaupungista.
- Lisäselvityksenä, että itäisessä naapurissa sähköä riittää kaikille 24/7. Asia, mikä on käsittämätöntä, ettei niin ole myöskin täällä.
- Generaattori syöttää sähköä, 10 amppeeria tulee sisälle ja sillä saadaan pidettyä joko
a) vesilämmitin
 b) ilmalämpöpumppu
c) pesukone
d) sähköpatteri
e) silitysrauta

 päällä. 
Mitään näistä ei yhtäaikaa.

- Haluja nostaa amppeereita ei ole, 5 amppeeria kun maksoi viime kuussa 120 dollaria, 10 amppeeria siis 240 dollaria. Tämän kuun summaa ei uskalla edes ajatella.
- Ja mitä todennäköisemmin joku virittelee omat viritykset generaattorin sähköjohtoihin, jolloin emme kuitenkaan saisi sitä mitä maksamme ( ...eikä olisi ensimmäinen kerta...).
- Sisälämpötila tällä hetkellä 17 astetta ja lämpöpumppu ulvoo tuskasta.
*
Olen kuullut, että kärsimys jalostaa. Otan siis kahvikupin käteeni, siirryn lastenhuoneeseen maailmankartan äärelle tarkastelemaan, minne ehdottaisin miehen hakeutumaan töihin seuraavaksi. Siperia, Kongo, Afganistan ? Kuinkahan vaimon jalostumisen kanssa kävisi?

PS. Koska vuosi 2012 on positiivisten asioiden vuosi, tarkennettakoon hieman.
Katto ei vuoda. Ainakaan nyt.

10 comments:

Anonymous said...

Siperia kuulostaa hyvältä...Ja nyt hävettää bussikortti-narina, kun luin tuon kirjoituksesi -- Sorry ! Meillä toimii sähköt, vaikka mun pää EI aina niin hyvin...Tsemppiä ! t:Tiina

Lissu said...

Ymmärrän sinua oikein hyvin! Kesä tulossa. Karibia voisi olla aika hyvä kohde, vai mitä? Täällä satelee hiljalleen lunta. Siis ulkona.

Mine said...

Hui, kuulostaa ankealle ja kylmälle! Toivottavasti pian lämpenee.

Turkissa on nykyään asiat hyvin sähkön suhteen. Kun muutimme tänne (alkaa olla pian 11 vuotta siitäkin) piti koti etsiä talosta, jossa oli generaattori. Sähkökatkot oli yleisiä. Nykyään niitä sattuu todella harvoin ja kotikin saadaan hyvin lämpimäksi.

Kesällä on joskus vesikatkoja. Nekin kuitenkin on näissä "paremmissa asuinlähiöissä" harvinaisia. Rokottava köyhiä sen sijaan ja saattavat olla viikonkin iman vettä:(.

Yaelian said...

Uh,onpa teillä hankala tuo sähköpuoli,tsemppejä.Joulukuussa meillä oli yksi pitkä ja yksi lyhyt sähkökatko,mutta muuten toimivat moitteettomasti.Hinnat vaan nousevat koko ajan....Sisälämpötila samoissa asteissa,mutta pidän matalista lämpötiloista;aina voi laittaa lisää vaatetta päälle mutta kesän kuumuudessa nakunakin on liian kuumaa...Teillä taisi sataa,täällä vielä odottelen että tännekin tulisi sadetta...

Pikkusisko said...

No voi kökkö! Enpä oikein muuta sanomista keksi. Tai no, onneksi katto ei vuoda!

Anonymous said...

Meillä piipahti illan suussa yhteinen serkkumme ja lähetti teille kaikille paljon terveisiä ! Istui tässä koneeni äärellä, katsoi kuviasi ja luki kirjoituksiasi. Otti osoitteen (taas kerran) ylös ja ehkä istuu joskus myös oman koneensa äärellä ? TERVEISIÄ siis teille KAIKILLE ! t:Viestinvälittäjä-Tiina

pikkujutut said...

Tiina, Sieria kävi mielessä itselläkin.No hätä, ei tässä marttyyripisteitä haeta :). Olisi bussikortin katoaminen ottanut itseäkin päähän ja kunnolla.

Lissu, Karibia kuulostaa hyvältä, liiankin. :) Onneksi ei sada sisälle.

Mine, viikonlopuksi paremaa, itseasiassa jo huomenna aurinkoa mutta ensi vklla taas samoissa merkeissä. Täytyy sanoa, että tämä maa on mennyt takapakkia viimeiset 5 vuotta ja pahenee vain.Ennen sentään tiedettiin sähkökatkot, nyt mennään ihan insallah-meiningillä. Pääkaupungissa on hieman eri tilane mutta periferiassa mennään tällä tyylillä.Kestettävä on ja toivottava kauniita päiviä.

Tyyli on sama, oltiin missä vaan.Köyhimmät kärsii aina.

Yaelian, teillä kun asuu, on kuin paratiisissa mitä sähköön tulee. Toki siitä joutui jo silloin muinoin maksamaan. Mutta toimi. Tuo kosteankylmä tuntuu kaikkialla, siitä en pidä. SAtoi kyllä, ja lisää luvassa.Voisin mielelläni antaa nämä sateet sinne etelään.

Pikkusisko, miehen kanssa katsellaan sängyn yläpuolella olevaa kuplaa ja mietitään milloin alkaa kuulua tip tip...tai se kyllä tunnetaankin sitten :)

pikkujutut said...

Tiina, parempi olisi kai sanoa, milloin ennättää istua koneensa ääreen..:). onneksi voi käydä teillä päivittämässä tiedot. Terveisiä meiltä kaikilta.

himalainen said...

Voi ei!
Minä kun täällä aamulla marisin, että yöllä paleli varpaita ja se vaan johtuu siitä, että itse on päätetty säästää lämmityksessä, lämpöä kuitenkin saisi enemmän, jos haluaisi, tietysti se maksaisi, nyt kyllä unohdan omat marinani.

Veden tihkuminen sisälle kuulostaa tosi kurjalta ja kurja sähkö- ja generaattoriasia, voi tsemppiä teille tosi paljon!

Tekstin lopetuksessasi oli myös kyllä jotain sellaista virnistystä ja selviytymisvahvuutta, jota kai ehkä aina tarvitaan, asui sitten missä tahansa tai minkälaisten asioiden kanssa, että katto ei vuoda, se on aina hyvä :)

pikkujutut said...

Himalainen, narise vaan ,jos siltä tuntuu :). Kylmänä mekin kodin siellä pidämme, kaikkien kiusaksi. Tottumiskysymys.Näihin meidän juttuihin on totuttu, vuosia takana liian monta vaikka ne päähän välillä ottavat ja kovasti.Mehän täältä aina pois päästään mutta mitens nämä paikalliset?
Lienetköhän muuten ainoa, joka osasi lukea rivien välistä :).