28.12.11

this morning at 5 am

Tänä aamuna klo 5.00 loikkaan sängystä kuin gaselli.
Kierrän olohuoneen kautta parvekkeelle ottamaan suojaan pyykkitelineen.
Sadasosasekunnissa aivoni rekisteröivät pilvettömän taivaan, kalastajat merellä, hiljaiset kadut.
Tytär tulee parvekkeen ovelle, kysyy mikä se oli.
Sanon kalastajat kalastivat taas pommeilla.
Menemme molemmat takaisin sänkyyn.
Sanon miehelle, ei se ollut ukkonen.
Juuri kun suljen silmäni, kuulen sireenien äänet kaukana.

(Alin kuva. Jos käännän katseeni oikealle, hieman takaviistoon, näen edessäni ravintolan, joka juuri tänä aamuna kärsi aineellisia vahinkoja. Parin tunnin kuluttua kävellemme tuosta ohi matkalla toiselle rannalla. Business as usual. Pommeihinkin näemmä tottuu.)

8 comments:

Anonymous said...

Mitähän tähän pitäisi sanoa ? t:Tiina

Ps.Tuo pommeihin "tottuminen" kuulostaa vähintääkin surulliselta...

pikkujutut said...

Tiina, no eipä oikeastaan mitään :). Jotkut tahot haluavat lopettaa kaupungissa alkoholin käytön ja varsin kyseenalaisin keinoin. Ks.ravintolan pitäjä sanoo aamu-uutisissa että hän on myynyt 300 lippua uudeksi vuodeksi ja meinaa juhlat myös pitää ja viinan virrata....ja kyseessä on siis täysin paikallisten suosiossa oleva ravintola... Tämä on kolmas tässä sarjassa ja kun vaikutusta ei näytä olevan, jää nähtäväksi mitä sitten ja seuraavaksi.

Tottuisi on kaiketi väärä sana mutta en muutakaan keksi.Jos nämä kaikki päästäisi läpi, olisin täällä varsinaisena aropupuna linnoittautuneena sisätiloihin. Ja se ei olisi elämää. Vaikea tätä on selittää, tälläinen elämä pitää kokea. Tuli taas väärät sanat mutta ehkä pääset juonesta kiinni. ;)

Anonymous said...

Jep; tajusin kyllä, mitä tarkoitit ! Se on vaan niin perseestä, että asioita "hoidetaan" tuolla tyylillä ! Esim. en tajua sitä renkaiden polttamista lainkaan...

Mutta nyt en murehdi enää (toistaiseksi) teitä siellä, vaan lähden ALE-myynteihin ; minulla, kun EI ole yhtään vaatetta entuudestaan...Ja yksi taulu täytyy viedä kehystettäväksi (sain anopilta) !

TURVALLISTA ja mukavaa päivää rannalla ! t:Tiina

Yaelian said...

Kurja juttu,jos uskonnon perusteella tuollaista tehdään eikä noudateta live and let live-periaatetta. Ihanan kaunis tuo ensimmäinen kuva.Hyvää loppuvuotta naapuriin,toivottavasti ilman lisää pommeja. Ja toivottavasti uuden vuoden juhlat sujuvat kuten niiden pitäisikin..

Anonymous said...

Viitaen ylläoleviin viesteihini, niin EN löytänyt alesta mitään ! Olen järkyttynyt ! Tai ehkä siinä kävi niin, koska EN oikeasti tarvitse mitään. t:Tiina

Mine said...

Tuota minäkin jatkuvasti mietin, että mistä se johtuu tuo asioiden "ratkaiseminen" äärimmäisiä keinoja käyttäen. Kuinka kauan sitä on jatkunut ja kuinka monta ratkaisua saavutettu? Ei yhtään. Ja täälläkin pommit vaan paukkuu, aseet laulaa ja mikään ei kuitenkaan muutu. Elämä jatkuu niillä, joilta sitä ei riistetty. Osa jatkaa vihan pitoa ja koston kierrettä. Loput koittaa elää elämänsä ihmisiksi.

Kirjailijatar said...

En osaa tähän juuri nyt lisätä mitään viisasta. On surullista, ettei ihminen viisastu, eikä opi historiasta. Ettemme voi suvaita toisiamme erilaisuudesta huolimatta.

Voikaa hyvin siellä.

pikkujutut said...

Yaelian, mitään 100% varmuutta ei ole siitä, että kyse on juuri uskonnosta mutta paikalliset ovat tätä mieltä.Live or die taitaa olla täällä sloganina. paikan tarjoilija sanoi, että ks. ravintolasta elantonsa saa 30 perhettä.Monelta jää seuraavan päivän ruoka saamatta jos paikka on kiinni. Eiköhän tämä taas tästä.

Tiina, ohoh, positiivisesti ajateltuna, rahat säästyivät :).

Mine, tätä jatkuu varmaan maailman loppuun saakka. Tällä hetkellä ainakin täällä on kauhun tasapaino vallalla. Missä kohtaa kuppi kiepahtaa, jää nähtäväksi.

Kirjailijatar, ei tähän voikaan lisätä mitään viisasta :).Tämä on tälläistä. Eihän tässä maassa edes voi opettaa historiaa kun siitä mitä menneisyydessä on tapahtunut, ei olla päästy yhteisymmärrykseen.