18.12.11

""""

Kuinkas sitten kävikään?

Lasten joulujuhlat saatiin kuin saatiinkin pidettyä eilen runsaalla osanotolla.
Pöytä notkui herkuista ja loput herkut, joita ei edes pakkauksistaan avattu, menevät ensi viikolla lapsille, jotka kenties eivät joulua juhli mutta tuskin juhlivat mitään muutakaan.

Itse mietin omaa auttamistani kovin, sillä kuva pienestä pojasta avojaloin uuden merkkiauton vieressä pakolaisleirin sateliittileirin edessä ei jätä rauhaan. Ja niitä uusia autoja näytti olevan useamman sateliittileirin rötiskön pihalla. Ja lapset, osa heistä, vähäisessä vaatetuksessa.

Auto vai lapsen kengät ?

Tiedän ja ymmärrän, että auto mahdollistaa työpaikan kauempaakin, mutta jos uuden karhea bemari tai mersu seisoo pihassa, on syytä olettaa rahaa olevan käytössä myös muuhun.Kuten niihin kenkiin. Uuden vuoden jälkeen meillä tehdään taas kaappien siivous ja veikkaisin sieltä lähtevän parien kenkien kiertoon. Vien ne sateliittileirin roskalaatikon viereen, ehkäpä joku niistä lapsista, joka kengittä juoksee, löytäisi itselleen jalkineet.

Mutta miksi auttamisen ilo on tällä kertaa hieman hukassa?

3 comments:

Yaelian said...

Sellaisilla autoilla saisi koko kenkäkaupan.Toivottavasti ne teidän kengät löytää sopivat jalat.
Ihanat kuvat!

Anonymous said...

Rauhaisaa Joulun Odotusta ! Vähän kiireistä on nyt ollut ja vasta näin työpäivän alkaessa ehdin piipahtamaan blogissasi. Viikonloppu meni jouluostoksilla ja nyt sain kortitkin postiin...

Ihania kuvia; erityisesti pidin noista appelsiineistä - väri oli upea, ilmeisesti myös maku ?

Tuo auto/kenkä-asia on niin totta täälläkin, että välillä suorastaan risoo. Suhde on tietysti täällä vähän erilainen, mutta sama fiilis siitä jää. "Aina on rahaa viinaan, mutta ruokaan sitä ei riitä jne." Voih, tätä työn iloa ! t:Tiina

pikkujutut said...

Yaelian, niinpä, ja vaikka paremman asunnonkin mutta minkäs teet.

Tiina, kiitos sitä samaa teille, vielä töissä?Appelsiinit olivat todella hyviä, nyt jo syöty pois.

Risoo tuo auto/kenkä-asia ihan missä vain. Tiedän kyllä että on niitä, jotka todella apua tarvitsevat mutta himskatti kun olisin voinut olla näkemättä tämänkin..Pumpulissa on paljon turvallisempi olla.