5.10.11

what a day

Kaikki alkoi sunnuntaina.Kaiutinauto ajeli ympäriinsä ja ilmoitti kaupungin asukkaille tulevasta mielenosoituksesta maanantaina. Kaupunginasukkaiden mitta oli täynnä. Generaattorimaksu oli huikeat 100 dollaria 5 ampeerista. Maanantaiaamuna yksi kaupungin pääkaduista suljettiin ja mielenosoitus alkoi rauhallisesti. Aikaa kului ja sitten mustia savupilviä näkyi taivaalla. Kaupat olivat suljettuina koko päivän.


Tuli alkuilta. Mielenosoitus jatkui. Nyt vanhempi väki oli jo poistunut lepäämään ja nuorempaa sukupolvea oli kadulla. Jossain joku sai mielestään loistavan idean ja ryhmähenki tiivistyi. Letka mopoja ja juoksevia ihmisiä tiilet, kepit ja vasarat kädessä etenivät tolpalta toiselle rikkoen jokaisen vastaan tulevan generaattoreiden sulakekaapin.Lopputuloksena oli se, että kaupungin generaattorit pysyivät maanantai-illan hiljaisina.
Sinä aikana kun kaupungissa toteutettiin anarkiaa, me katselimme taivaalla pyöriviä etelänaapurin lentokoneita ja auringon laskua. Loppuilta menikin kynttilänvalossa, kunnes kaupunkiin saatiin valtavirtaa. Tiistai-iltapäivällä generaattorikin taas toimi.

Meidän perheen kokemuskirjaan tuli uusi merkintä, jollekin toiselle tuli lisälaskua rikkoontuneesta sulakkeesta.

5 comments:

Yaelian said...

On teillä kestämistä! En tajua tuota generaattoreiden sulakkeiden rikkomista;mitä nyt silläkin saavutettiin...
Toivottavasti seuraava viikko paremmin! Tsemppiä!

Anonymous said...

Voi sentään ! Täältä käsin tuo kaikki vaikuttaa niin oudolta ja vaaralliseltakin ! Pysykää turvassa ! t: Tiina

pikkujutut said...

Yaelian, ei meillä muuten ole kestämistä kuin sillä että häiritsevät moiset tempaukset arkea. Tässä tapauksessa voi sanoa, että joukossa tymyys tiivistyy.On todella järkevää rikkoa kaikkien breikkerit kun jokainen joutuu ne itse maksamaan...

Tiina, ei meillä hätää.Kävelin tuosta savun vierestä hakemaan lapset koulusta..ja hengissä ollaan.Pysytään turvassa, te myös.

Anonymous said...

Terävää toimintaa toden totta...Saa nähdä, millaiseksi äityy touhu täällä euroalueellakin, kun aikansa tuota talouskriisi ja tukipaketteja ja niin edelleen jatkuu.

Ymmärrän ihmisten turhautumisen, mutta kyllä sitä miettii, kun katselee uutiskuvaa vaikkapa nyt Kreikasta, että miten paikkojen hajottaminen, autojen polttelu jne., vie asioita eteenpäin. Kun nekin laskut on sitten jonkun taas maksettava...

Hienoja kuvia sulla taas!

Tsemmpiä, epäilenpä vaan, että teidän suunnalla ei tilanne ainakaan rahoittumaan päin...Syyriankin suunnasta kuuluu sellaisia uhoiluja ja uhkailuja, että rupeaa heikkohermoisempaa taas vähän jännittämään.

Lempi Sveitsi

pikkujutut said...

Lempi, olen ollut jotenkin niin fiksoitunut tähän meidän alueen tilanteeseen, että olin aivan pöyristynyt esim. Wall streetin mielenosoituksista. Ei hyvältä näytä mikään missään. Tässä turhautuu ihan kaikki.Tarvittaisiin fiksuja päättäjiä- toivottavasti niitä löytyy nyt ympäri maailman.

Meillä on nyt aivan liian hiljaista, itänaapuri vaikuttaa jo. Pinnan alla jossain siellä poreilee. Mutta vielä ei meitä jännitä, eikä pelota. Eletään arkea ja luotetaan että tilanne säilyy rauhallisena.