1.6.11

buaah

Tyttären luonnontieteiden opettajan mielestä kokeissa mikään vastaus ei ole oikein, ellei se ole suoraan kopioitu joko kirjasta tai muistiinpanoista.
Niinpä lukiessani eräästä monisteesta tämän:

If the temperature reaches its melting point, the solid melts into a solid.


Ratkesinko nauruun, oikein räkäiseen sellaiseen ? Näytinkö mielessäni pitkää nenää ? Jep, pakko myöntää, että pikkusieluinen olen, ainakin tässä kohdassa. Ja ei käy kiistäminen, minun mielestä asia, missä oppiaineessa tahansa, tulee ymmärtää, eikä suinkaan opetella ulkoa. Tätä taustaa vasten opettajan ja minun oppimismaailmat ovat miljoonien kilometrien päässä toisistaan.

Harmi vaan, ettei tule vastaan sitä, että tytär tuon lauseen kirjoittaisi vastaukseksi. Olisi ollut ilo mennä asiasta keskustelemaan.

4 comments:

Jael said...

Solid melts into solid..hih hih...
Siis ei saa ajatella,vaan opetella ulkoa,onpa tyhmää:(

pikkujutut said...

Yaelian, voit uskoa, että jos joku lapsista olisi moisen kirjoittanut, olisi kyseinen oppilas saanut pitkän miinuksen ja haukut päälle.

Osa opettajista on yhä edelleen, valitettavasti sitä mieltä, että koulu on ulkoa opettelun oppimista eikä sitä että ymmärretään asioita. Mutta ei auta valittaa tämän enempää..

Vilijonkka said...

Tulipa mieleen tarina vuodelta -84 tai jotain jolloin olin vielä yläasteella. Fysiikassa opiskelimme moottoreita ja kokeessa piti selvittää kaksi- ja nelitahtimoottoreiden ero. Olin kilttinä tyttönä, joka ei moottoreista mitään ymmärtänyt, opetellut tietosanakirjasta moottoreiden toiminnan ulkoa. Sain tehtävästä nolla pistettä, kas kun opettaja oli sinun kanssasi samoilla linjoilla. Minusta olisin ihan hyvin ansainnut edes yhden pisteen kovasta pänttäyksestä! Tai edes plussan...

pikkujutut said...

Vilijonkka, auts, totta puhut, olisit kyllä pisteesi ansainnut. Tämä opettaja vetäisee nollat, jos omin sanoin kirjoittaa ja muutenkin on epälooginen numeroissaan, ei päätää ei häntää. on ollut sellainen jo aikaisemminkin.