31.5.11

a bad plastic bag day

Toisinaan (lue viikottain) lapset saavat välipalaksi croissantit. Yleensä nappaan ne mukaani pelkässä paperipussissa. Eilen, puolimatkassa koululle, huomasin kantavani kahta croissantia sekä paperi- että muovipussissa. Miten näin pääsi käymään, en tajua itsekään.

Kotimatkalla pistäydyimme lähikaupassa etsimässä Valion/Smedsin voita. Sitä kun kerran saa, sitä käytämme ja boikotoimme Lurpakia. Periaatteita täytyy olla. Ei löytynyt voita mutta lapset saivat harvinaiset (ei-viikottaiset) sipsipussit mukaansa. Kauppiaan ottaessa muovipussia esiin, sanoin, että ei tarvitse, minulla on jo. Mutta ei. Kauppias pyöritteli silmiään ja sanoi jotain nopeasti arabiaksi, niin etten tavuakaan ymmärtänyt. Enkä vielä kolmannenkaan kerran jälkeen. Ja niin hän latoi ostoksemme toiseen pussiin. Poistuin kaupasta kera kahden tarpeettoman muovipussin ja pään sisällä ajatukset yhtä kysymerkkiä.

Mysteeriksi jäi edelleen, miksi kahta sipsipussia ei voi laittaa samaan pussiin kahden croissantin kera ? Jos joku tietää vastauksen, kertokaa. Tämä mysteeri on nyt nimittäin selvitettävä.

3 comments:

Lissu said...

Jahas! Jospas siellà serkun-kummin-kaima omistaa muovipussitehtaan, jota on kannatettava sukurauhan vuoksi. Vuoristomajalla lihakauppias antoi minulle omalla logollaan varustetun kangaskassin, ettei minun tartte kàyttàà omia kangaskasseja. Tààllà kun ekologisuus nostaa pààtààn.

Jael said...

Täälläkin turhaa muovipussia usein tarjotaan mukaan.Huomautan sitten aina,että on monikäyttökasseja mukana...

pikkujutut said...

Lissu, ken tietää mitä oli taustalla, asia selvinnee jos on tarkoitus. Huomaavainen lihakauppias :).

Yaelian, minulla on oma kassi myös mukana mutta sitten on näitä jotka eivät jostain syystä ymmärrä...