18.5.11

on strike

Asuinmaamme on ollut ilman hallitusta nyt tovin edellisen hallituksen kaaduttua.
Nykyinen pääministeriehdokas on neuvotellut siellä ja täällä mutta lopullinen hallituskokoonpano on vielä arvoitus. Ennenkuin hallitus saadaan koottua, tulee siihen olla lupa niin itänaapurilta ja vähän kauempaakin. Luvanantajat ovat nyt hektisissä tilanteissa itsekin, yhdellä ja toisella on oman maan sisäisiä juttuja ja toiset paistattelivat parrasvaloissa napattuaan tärkeän ihmisen. Mutta nämä ovat sivujuonta.

Pääjuoni on se, että vallitsevaan pattitilanteeseen kyllästyneet opettajat ovat lakossa tänään, joten lapsilla ei ole koulua. Tänään päätetään viikoksi taas bensiinin hinta, niinkuin joka keskiviikko ja huomenna sitten lakkoilevat taksin ja bussin kuljettajat. Tämä voi johtaa sitten siihen, ettei myöskään torstaina ole koulua. Muuten voisi ollakin, mutta jos tiet blokataan poltettavin renkain, ei lapset pääse kouluun. Perjantaina saatta taas tapahtua jotain pakolaisleireillä marttyyrien muistoksi, joten hhhmmm, onko koulupäivä vai ei, siinäpä vasta kysymys.

Mutta minä en lakkoile. Tämän päivän jokaviikkoinen Costa-kahvi on saatava, mieluummin kylmänä. Kosteusprosentti on jo nyt 76.

7 comments:

Lissu said...

Onpas siellàkin monitoikkoista tuo elàmà! Tààllà telkku ja lehdet ovat tàynnà poliittisia kiemuroita, eikàhàn Suomessakaan ole vielà hallitusta! Itse join aamukahvin parvekkeella - kaikessa rauhassa - ja seurasin pààskysten touhuja. Ihmettelen, miten ne eivòt koskaan tòrmàà yhteen. Taito, jonka voisivat opettaa ihmisillekin.

pikkujutut said...

Lissu, tässä olikin jo aivan liian pitkäaika yksitoikkoista elämää. Nyt ollaan normaaleissa kuvioissa :). Totta puhut, paljon olisi opeteltavaa pääskysiltä.

Yaelian said...

Aika hankalaa näyttää olevan hallituksen muodostaminen teilläpäin.Itänaapuri saisi ensin panna oman maan asiat kuntoon ennenkuin sekaantuu teidän puuhiin. Ja samoin se kaukaisempi naapuri.
Kurjaa kun koulut ovat lakossa.Täälläkin viime vuonna oli iso lakko.
Mutta onneksi kahvilat eivät lakkoile;D

Anonymous said...

No, Belgiassahan on todistettu, että hallitus on oikeastaan ihan turha ja maa toimii ihan yhtä hyvin tai huonosti ilman hallitustakin.

Aikamoista kuohuntaa teidän nurkilla tosiaan ja kun niitä ulkopuolisia sorkkijoita vielä piisaa soppaa hämmentämään. Mikä minua ihmetyttää on vaikkapa se, että länsi - ehkä muka - innostuneesti kannusti Egyptin mielenosoittajia ja nyt sitten on rahahanat kiinni.

Ei luottoa, ei investointeja. Mitenköhän on ajateltu, että maa pääsee takaisin tasapainoon, jos talouselämä tapetaan kokonaan?

Lähi-Idän rauhattomuudesta hyötyy niin monet tahot ympäri maailmaa, että saapa nähdä...

Onneksi on kahvi :)!

Lempi Sveitsistä

Vilijonkka said...

Mä en enää pysy kärryillä kaikista teidän seudun tapahtumista. Vielä alkuvuodesta luulin jotain ymmärtäväni.

Mutta tämänkin postauksen luettuani voin todeta, etä elämä tällaisessa tiukasti kontrolloidussa on sittenkin aika helppoa (jollei liikaa rupea pohtimaan), verrattuna teidän maan touhuihin. Täällä ei nääs lakkoilla! Tuli palkkaa tai ei, homma toimii aina. Ehkei hymyssä suin, mutta toimiipa joten kuten.

Kahvi onneksi pelastaa päivän, ainakin hetkeksi! Tsemppiä taas!

Maria said...

Tsemppiä!
Hyvää kahvia!
Ja lämpöinen muttei hiostava hali.
Niitä toivon sinulle.
Maria

pikkujutut said...

Yaelian, itänaapuri sekaantuu aina, kaukaisempi myös ja sitten vielä merten takaa kolmas...Mitä useampi kokki, sitä....Pelkkä ajatuskin, että costa lakkoilisi saa aikaan rytmihäiriöt :)

Lempi, no, totta uhut, ei tuo hallituksen poissa olo meidän eloa yhtään haittaa, paikallisia kylläkin. Paperiasioissa voivat kuulumma venyttää aikaa ja olla tekemättä mitään :).
Logiikalla ei ole mitään tekoa näissä maissa tätä nykyä, menee vähän miten kokkien ja keittäjien puolella. Itänaapurista on löytynyt joukkohautoja,siellä on tapettu lapsia, naisia ja uutisointi hyvin hyvin pientä ja vaisua. Herää kysymys mistä on kysymys..

Vilijonkka, älä huoli, en minäkään pysy kärryillä vaikka yritän lukea eri uutislähteiden uutiset..jotain osaa jo lukea rivien välistä mutta aina tulee yllätyksiä. Joskus on paljon melua tyhjästä, joskus ei mitään paljosta.Meidän elämä menee vähän niinkuin virran mukana, voisi olla virkistävää teidän kontrolloitu elämä, tai ei ehkä sittenkään..

Maria, Kiitos, nyt menenkin kahville :)