15.3.11

i have been to hell and back

Tasan puoli vuotta sitten tänä aamuna heräsin, käännyin kyljelleni, työnsin käsillä itseni istumaan sängyn reunalle vain tunteakseni, kuinka pääni on räjähtämässä miljooniin osiin. Niska ja kaula katosivat kun hartiat nousivat korviin saakka tahdottomasti. Palauduin hyvin nopeasti takaisin sängyn pohjalle.

Niinpä olen enemmän kuin tyytyväinen kun tämän viikon ( 2 päivää)  liikuntasaldossa on jo 15,12 kilometriä ja näistä juoksua on 8 kilometriä. Katse on jo suunnattu seuraavaan kuuteen kuukauteen ja mietin osallistumista tähän tapahtumaan. Aikaa olisi valmistautua ja matka pitäisi päättää pian.

Fanaattista urheilijaa minusta ei tule, rakastan liiaksi sohvalla makaamista, mutta viimeiset kuusi kuukautta ovat muistuttaneet mieleen sen, että kaikkinainen hyvinvointi on pitkälti omasta itsestä kiinni. Siihen sisältyy hyvässä suhteessa kaikkea ruoasta liikkumiseen, löhöilystä herkutteluun.

Ja vielä on sanottava se, että lämmöllä muistan sitä neurologiaan erikoistuvaa nuorta lääkäriä, joka sanoi taikasanan: kofeiini.

8 comments:

Satu said...

Olet oikeassa, peiliin saa katsoa, ainakin meikäläinen täällä. Tsemppiä juoksuun!

Virpi P. said...

Upea tavoite!

Mutta en ymmärrä tuota kofeiinijuttua?

Lissu said...

Jahas, pààsiskò huoltojoukkoihin? Eikòs sekin lasketa 'liikunnaksi'? Minàkin funtsin tuota kofeiinia?

Jael said...

Hieno saavutus ja päämäärä vielä upeampi,tsemppejä! Ja hyvin olet palautunut tuosta ikävästä jutusta:) Siis kahviako pitää paljon litkiä?

karoliina said...

ihanan hiljaisia tunnelmia arjestasi. tykkäsin kovasti "just one of those days", hienosti sanottu.

pikkujutut said...

Satu, olen kävellyt jo vuosia aamuisin mutta nyt tajusin, että tässähän voi tehdä vähän enemmänkin ja on ollut tosi kiva hieman haastaa itseään. Ja ne endorfiinit ovat kyllä palkinnoista parhain.suosittelen :).

Katriina, No, matka vielä päättämättä.Reitti ei ole maailman kaunein mutta jonkin verran sitä voisi jaksaa katsella :).
Kofeiinista: sain selkäleikkauksen myötä äärimmäisyyksiin menevän päänsäryn, koska operointi tehtiin selkäytimessä.Mitään veripaikkoja ei voinut tehdä, vahvemmat lääkkeet tainnuttivat kokonaan. Ainoa apu oli asentohoito ja sitten kofeiini, Coca colaa, Pepsiä ja kahvia ja päänsärky katosi. Tosin taisin juoda vuosikymmenen cokikset parin viikon aikana :)

Lissu, huoltojoukkoihin ilman muuta ja hengessä mukana, totta kai.:) Katso Katriinan kohdalta kofeiini.

Yaelian, nyt kun sen julkisti, niin ei voi enää peääntyä :). Kokonaista tuskin mutta nuo kaksi lyhyempää ehkä menisi. Kahvia ja kofeiinia tuohon päänsärkyyn niin olotila paranee.

Karoliina, kiitos. Meillä tai minulla on noita just one of those days- päiviä useinkin :).

Maria said...

Hei nyt mä saan juoksu seuraa:D

Merja said...

Mulle kofeiini tekee päinvastaisen: saan siitä päänsärkyä. Piti jättää kaikenlaiset kofeiinijuomat pois, vain teetä siedän.