6.9.10

just wondering

Toisen romu on toisen aarre, niin kai se sanonta menee tai on ainakin mennyt.
Jotain on markkinoilla tapahtunut, kun tuntuu, ettei niitä aarteita enää mistään löydy.
Tai jos löytyy, kunto on surkea ja hintapyyntö reippaanlainen.
Vaikka olisi selkeästi rikkonainen tuote, eikä ole merkkituote, ei vintageretroantiikkimaalaisromantiikkaa.

Erään kirpputorimarketin pyörittäjän mukaan kyse on vain siitä, ettei kaupasta saa enää mitään alle kahdenkympin, joten hinnat ovat pompanneet ylös kirputoreillakin. Satunnaisen kävijän mielestä syynä lienee ennemminkin korkeat paikkavuokrat provisioineen.

Mutta onneksi voin itse valita maksanko esimerkiksi käytetystä henkkamaukka t-paidasta 4,50 vai ostanko uuden 4,95 eurolla vai jätänkö kokonaan ostamatta.

Totta puhuen, olen hieman hölmistynyt.

6 comments:

Niina said...

Joo,saman olen huomannut,hinnat on nousseet kovasti. Joissain tavaroissa sen hinnan ehkä ymmärtääkin,mutta eniten kummastuttaa juuri tuo että halpistavarasta pyydetään niin paljon. Monta H&M vaatetta tullut minullakin vastaan ja hinta ollut sellainen että kaupasta saisi uuden samalla hinnalla.. Mitä siinä sitten pitäisi tehdä? Kierrättää vai ostaa uutta vai olla ostamatta? Itse en niitä henkkamaukkoja kyllä ostele,ellei tule jotain erityisen hyvälaatuista&hintaista vastaan. Ja no,harvemmin tulee..
Minäkin kyllä syytän aika paljon nitä pyötävuokria,ne ovat välillä ihan hurjia!

Lissu said...

Ennen torilla sai pullakahvit markalla, nyt sama annos maksaa 3 euroa, siis melkein 20 markkaa!!! Kirppishinnat ovat samoin pompahtaneet, mutta joskus lòytàà aarteita, kuten 9 tàysin uutta, avaamatonta Lucky Lukea yhteensà 3,60 euroa! Kuulin eilen kehuttavat Kirrin SPR:n kirppistà. oletteko siellà kàyneet?

Pikkusisko said...

Totta, kaupan aletangosta saa monesti vaatteita kirppareita halvemmalla.

pikkujutut said...

Niina, eikö olekin? Tuo lähtöään halpatavara on myös toisinaan huonolaatuista etten ainakaan itse kehtaisi viedä edes myyntiin. Arabiat yms..ymmärtää että hinnat nousevat. Mutta toisaalta saahan sitä pyytää mutta onneksi voi itse valita mitä rahoillaan tekee. Onnea metsästykseen :)!

Lissu, en ole tainnut käydä kahvilla ulkona koko kesänä,ohoh. Aarteita voi kyllä löytää kun silmänsä pitää auki ja onnea on matkassa. Sinne Kirriin ollaan tyhjennetty monta säkkiä, mutta mitään muuta kuin pikkumiehelle ensi kesäksi surffipuku matkaan tarttui.

Pikkusisko, ...ja aivan käyttämättömiä.

Anonymous said...

Puhut siis Suomesta, eikö?
Saman huomasin kesällä ja samaa manaa ystävät siellä koko ajan.
Helsingissä meinasin saada halvauksen hinnoissa.

Täällä sitä vanhaa tavaraa tuntuu kyllä riittävän halvemmallakin vielä. Hyvä hyvä;-)

pikkujutut said...

Piilomaja, kyllä, Suomesta. Tuolla toisaalla on toisenlaisen kuviot.Kirpputoreja ei lainkaaan.

Pienemmillä paikkakunnilla on vielä toivoa, muuten ei.Mutta sinä onnekas, nauti oikeanlaisesta fiiliksestä.