4.1.10

healthy food?


You are what you eat.
*
Viimeiset kaksi kuukautta joku perheemme jasenesta on ollut kipea. Yhtaaikaa ja perakkain. Apteekkarit alkavat olla jo perhetuttuja, sen verran useasti olemme heidan luonaan vierailleet. Ja varsinkin rahoittaneet heidan toimintaansa.

Syksyiset tiedot kemikaaliylijaamista vihanneksissa ja hedelmissa peloittavat yha mutta hyoty-haittasuhde kallistuu toivottavasti hyodyllisyyden puolelle. Nain on pakko ajatella. Eilen tein koeiskun ruokakaupan sitrushedelmahyllylle ja kotona tutkin kaikki 4 eri mandariinilajia. Ne hedelmat, missa polttooljy haisi pahiten, siirtyivat pussiin ja roskikseen. Muut maistuivatkin hyvilta ja aivan oikean makuisilta.

Tarkka seula kaupassa. Kaytettava haju-ja nakoaistia. Ja valittava hedelmat itse pussiin. Nailla ohjeilla tana vuonna.

9 comments:

Jael said...

Huh,polttoöljyn haju mandariineissä,kuulostaa aika hurjalta.Täälläkin on jonkinlaisia pitoisuuksia kasviksissa, mutta täällä sitä kontrolloidaan,ja tiedän,että kaikki mikä menee vientiin täältä on paljon luomumpaa kuin tänne paikalliselle väelle myytävät rehut. Itse yritän ostaa luomuna jos vain voin, mutta aina se ei onnistu,ja joskus ne luomurehut näyttää myös niin reppanoilta tavallisiin verrattuina.Mutta mun täytyy mainita,että olen nyt ollut täällä 3 vuotta ja suurin osa siitä mitä syön,on kasviksia ja hedelmiä,eikä mulla ole ollut flunssan flunssaa miesmuistiin. Toivottavasti teilläkin se kierre loppuu,kyllä me vaan ollaan sitä mitä me syödään.

Lissu said...

Jos vain olisi mahdollista, minulla olisi (jossain) oma pieni puutarha. Tietàisi mità maahan laittaisi. Mità sitten ilmasta sateen mukana tulisi, sille ei voisi mitààn. Edelliseen postaukseesi liittyen: Jos teidàn kesàlomanne jatkuu, voidaan yhdessà hamstrata luonnon antimia, jookos?

mizyéna said...

Mä syön kans kasvis ja hedelmäpainotteisesti enkä ole sairastellut täällä asuessa lainkaan niin paljon kuin suomessa. En tosin edes halua ajatella mitä meidän kasviksissa saattaa olla mutta ei kyllä ole öljyt koskaan haisseet.

ps. laitoin sulle meiliä.

Pikkusisko said...

Kun meidän lapset oli pieniä, me lähes asuttiin terveyskeskuksessa. Sitten tuli kai jo vähän pidempi väli käynneille, kun terveyskeskuksen ajanvarauksessa ihmeteltiin, että eikö me ollakaan muutettu pois... Tervettä ja terveellistä uutta vuotta!

pikkujutut said...

Yaelian, taalla kohu sai alkunsa kun vientiin lahteneet, oliko ne jotkut purkkijutut, palautuivat takasin koska sisalsivat liikaa jotain ainesosaa..sitten alkoi hyorina ja pyorina.

Luomuun en taida uskoa tassa maassa, ensiksi olisi nahtava todistus puhtaasta maaperasta :).

Siella teilla oli puhtaampia, maistuvampia hedelmia, vihanneksia silloin muinoin kuin mita taalla on.

Lissu, sepa, oma plantti olisi jotain.Taalla jos erahtyy jattamaan sateella pyykit ulos, paasee ne pesemaan uudelleen. Ovat joskus likaisempia kuin mita alun alkujaan.

Mizyena, minulla toisin pain, taalla sairastellut enemman kuin mita Suomessa konsananaan. En jaksa enaa ajatella mita noista loytyy, taytyy vain heittaa tylysti pois jos epailyttaa.

Pikkusisko,heh, hauskaa vaikka aihe ei sinasa hauska olekaan. Terveytta sinnekin.

pikkujutut said...

Lissu, unohtui edellisesta. Marjareissu sovittu!

Virpi P. said...

Joskus olen ihmetellyt polttoöljyn hajua/makua Lidlin paprikoissa. Luulin olevani vainoharhainen, mutta se siis voi olla jotakin torjunta-ainetta. Panee miettimään.

s a n s k u :) said...

siella ei taida olla orgaanisia tuotteita. jostain syysta kuvittelin etta teilla olisi ihan vaan orgaanista.

mina taas kerran tanaan suutuin kun eilen kaupasta ostamani tomaatit on heti tanaan jo pehmeita. grrh! kylla olisi ihana asua jossain jossa voisi olla iso kasvihuone ja kasvattaa omat tuotteet ympari vuoden.

pikkujutut said...

Katriina, en nyt tieda onko se torjunta-ainetta itsessaan vaiko ihan pelkkaa polttooljya. Enka yhtaan yllaty jos paprikoissakin hajua olisi. Mutta minulta jaavat syomatta.

Sansku, terveellista Valimeren ruokaa,jep jep... Oma kasvihuone, siina se ratkaisu.