22.12.09

tauon aikana


Saimme kutsun ghanalaisten joululaulutapahtumaan, jonne sitten suunnistimmekin viikonloppuna. Parhaiten tilaisuutta kuvaa ehka se, etta entisajan tv:sta tuttu lauantaitanssit jai kakkoseksi naissa jameissa. Kun aikaa oli jo mennyt 1 1/2 h, oli ohjelma vasta toisen kolmanneksen alussa. Siina vaiheessa liukenimme tyttaren kanssa ulos, perheemme miehet olivat sen jo tehneet huomattavasti aiemmin. Taaksemme jatimme ylistykset, rytmikkaan musiikin ja seisoaltaan svengaavan kansainvalisen yleison.
**
Joulun eteen emme juuri ole tehneet mitaan. Lahjat on hankittu niilla kahdella, todella pikaisella, paakaupunkireissulla mitka onnistuivat. Osa toiveista saatiin toteutettua, mika on suorastaan ihme, silla ostokset loydettiin kolmesta kaupasta. Siivous ei viikkosiivousta kummempaa ole ollut. Uusi internetyhteys mahdollistaa muutoksia koko asuntoon, joten pikemminkin on suunnattu katse jo aikaan jalkeen joulukuusen. Jouluruoka on viela kysymysmerkkina mutta nalkaa tuskin nahdaan. Sahramia loytyi kaupasta viikonloppuna ja joulupullia tehdaan viimeistaan pyhien aikaan.

Joulumieli on edelleen hukassa. Paikalliset olosuhteet eivat sen loytymista edista, joten ei sita pahemmin edes etsita. Ja eikos se joulumielikin loydy sydamesta, jos on loytyakseen.

7 comments:

Jael said...

Toivottavasti löydätte edes hieman joulumieltä!
Ghanalaiset joululaulujuhlat,kuulostaa eksoottiselta!

Pikkusisko said...

Hyvä, että saitte yhteyet toimimaan. Kyllä se joulumielikin vielä löytyy!

Lissu said...

Kyllà se joulumieli lòytyy niistà teidàn kahdesta vipeltàjàstà. Ja se mieli on semmoista tarttuvaa sorttia. Minulla oli erittàin jouluinen mieli, kun tallustelin tànààn lumisateessa kylille, enkà oikeastaan ostanut mitààn. Ruokaa on hamsterin varastot tàynnà ja tavaraa pursuilee muillekin jaettavaksi. Sen verran siivoilen, ettà sekaan mahtuu. Hyvin laiskotteleva joulun alunen minulla. Halauksia sinne tààltà

Paevi said...

Joulumieli löytyy sydämestä, kun vain niin haluaa :-)
Tänään kävimme pojan ja velimiehen kanssa hakemassa kuuset metsästä ja teimme joulusiivouksen = matot lumihankeen, imurointi&lattian pesu. Huomenna kannamme kuuset sisälle - niitä on siis kolme: veljen porukoille yksi, mummolle yksi ja lapsille yläkertaan yksi oma.

pikkujutut said...

Yaelian, kuulostaa enemman eksoottiselta kuin nayttivat luonnossa :).

pikkusisko, toimii ne kai jollain lailla mutta suuria luuloja ei ole.

Lissu, meinasin saada hyppypomppuraivokohtauksen kukkakaupassa kun ei ollut kukkia. Naiden ashura-viikon takia ei saa jarjestaa synttareita, ei haita ja kukkakaupassa ei ollut sen tahden kukkia!!!!!!Simpura soikoon.Pari karsinytta oksaa sain mukaani.

Oi, nauti joulumielesta.Kuulostaa ihanalta.

Paevi, sukujoulu - kuulostaa sekin vallan ihanalta. Nauti. meilla tekokuusi on ollut jo parisen viikkoa pystyssa kaikessa komeudessaan.Kylla se joulumieli varmaan tulee tannekin,ainakin edes vahan.

Virpi P. said...

Jospa se joulumieli löytyisi tekemällä joulun tekoja, vaikka laulamalla joululauluja taia tekemällä yhdessä jotain muuta perheen toivomaa.
Ehkä se on pysähtymistäkin arkisen hössötyksen jälkeen.

Jouluiloa ja rentoa meininkiä!

pikkujutut said...

Katriina, kylla se tasta, hiljalleen...