13.12.09

lahiosunnuntai



Kun asuu keskustassa, unohtaa, etta ihan lahella on asuinalue, missa voi nauttia myos vihreasta.Ystava perheineen asuu parin kilometrin paassa keskustasta alueella, jossa on viela paljon vihreaa. Appelsiinilehtoja ja puutarhoja. Alueella, mista itse muutimme pois jokunen vuosi sitten.Suurin syy keskustaan muuttamiselle oli varsin rasittava (ja ahne) vuokraisanta ja se tosiasia, etta olisimme joutuneet turvautumaan joko koulubussiin tai olisin joutunut itse ajamaan kaupunkiin useamman kerran paivassa. Asia, mika on lastenleikkia Suomessa, jatkuva paansarky ja verenpaineen nousu taalla.

Vaikka vihreys olisi kaunista, en kuitenkaan tuonne enaa haluaisi muuttaa takaisin. On helppoa vain astua ulos porraskaytavasta ja kavella muutama minuutti minne sitten onkaan menossa.
*
Tajusin muuten naita kuvia lataillessani, etta taidan olla perin juurin rasittava vierailija. Jossain vaiheessa kylailya otan kameran kateeni ja suunnistan asuntojen ulkopuolelle etsimaan kuvattavaa. Ihan vain siksi, etta on helpompi kuvata jonkun parvekkeelta kuin selitella kadulla miksi haluaa jostain talosta kuvan.

Yhtalailla hoksasin, etta vuosisuunnitelmani lieneekin 10-vuotissuunnitelma.

7 comments:

anumorchy said...

No vuosisuunnitelman voi tosiaan hyvin muuttaa tyyliin
"before I turn to 50"!

pikkujutut said...

Anu, ja siita ei sen suurempaa stressia tarvitse ottaa, jotain voi myos muuttaa :).

Jael said...

Ymmärrän ihan hyvin minkä takia keskustassa on parempi.Itse kun olen suurimmaksi osaksi asunut jossain keskustassa tai lähellä sellaista,nyt kauempana asuessa on se jonnekin meneminen aina hankalempaa.Muuttaisinkin heti keskustaan jos voisin.....

Lissu said...

On eri asia asua pari kilsaa Keuruun keskustassa kuin siellà tai vuosristomajalla. Tààllà voi kàvellà turvallisesti keskustaan ruoka- yms ostoksille tai asioille ja ihailla samalla mahtavaa luonnonnàytelmàà ympàrillà. Vuoristomajalla saa kàvellà pàivàsaikaan tien reunassa joskus henkensà kaupalla, enkà pimeàllà edes haaveile kàvelylenkistà. Tuo vuosisuunnitelma on hieno homma. Jotainhan siità aina tulee toteutettuakin, vai mità?

pikkujutut said...

Yaelian,suurin syy keskusta-asumiselle on koulu.Jos jotain tapahtuu, uskoisin paasevani nopeaan lasten luo..Toivottavasti asut sinakin sitten joskus taas keskustassa.

Lissu, henkensa edesta todellakin.Onneksi Suomessa viela voi harrastaa pidempiakin luonnonmukaisia kavelylenkkeja. Suunnitelmasta- jotain on tullut vuodessa jo tehtyakin, joku asia menettanyt merkityksensa, ehkapa uusi lista olisi paikoillaan.

tuike said...

Aika kunnianhimoinen vuosisuunnitelma - saat olla iloinen, jos kymmenen noista olet toteuttanut. Tai viisi. Mielenkiintoisia kaikki, minäkin haluaisin tehdä niistä monia paitsi opetella arabiaa :)

Odotellaan listan päivitystä.

pikkujutut said...

tuike, alle 40 v. sita luuli viela itsestaan liikoja.Nyt jo tietaa paljon enemman :).