21.10.09

joka aamu armo uus


Kuukausi sitten nuo kaksi aloittivat kouluvuoden. Tahan mennessa koulusta on tullut muistutuksia yhdesta sun toisesta asiasta. Menin kuin meninkin tanaan vanhempainiltaan ja tuomiseksi sain taman tiedon.

Luokissa on kaytossa kaytoskortit. Jokainen uusi koulupaiva alkaa vihrealla kortilla. Jos hairikoi, tulee keltainen kortti nakyviin. Punaisella joutuu jaamaan toisella valitunnilla luokkaan ja sinisen kortin saanut saa jalki-istunnon. Kaikkia kohdellaan tasa-arvoisesti. Kenties...

En kysynyt, vaikka meinasin. Melkein jo aukaisin suuni, mutta suljin sitten. Vaikka mieli teki kovasti kysya etta minkahan varisen kortin saa opettaja, joka hermostuessaan huutaa luokalle paa punaisena ja heittaa koululaisen koulukirjat lattialle.

12 comments:

_hoya_ said...

Olisinpa kärpäsenä katsossa :-) Jännittävää elämää vietät, wow!

Jael said...

Aika tiukkaa meininkiä,mutta huutava opettaja ei kýllä ole mukava asia.Katselin noita kuvia ja ihmettelin miten samannäköistä on Tel Avivin eteläisessä osassa...

mizyéna said...

Jotenkin tutun kuuloista. En tiedä haluaisinko edes olla kärpäsenä koulun katossa..

Merja said...

Täällä onkin sitten se ääripää. Ollaan yltiökohteliaita.

pikkujutut said...

_hoya_, juu, tosi jannittavaa elamaa...totuus on karua kerrottavaa eli ei taallaa ihmeita :)

Yaelian, tama on tata tyypillista arabirakentamista.Loytyy sielta teiltakin, arabiosista.

Mizyena,varmaan olisin ampiainen ja kavisin pistamassa opettajaa :). Kun ei ole kunnon koulutusta, niin tassa on seuraus.Mutta otan taman puheeksi, kuulostaa jo lasten puheet hiukan hurjilta.

Merja, siella varmaan roikkuukin paan paalla alustavat syytteet oikeudenkaynneista jos jotain tapahtuu :).

Vilijonkka said...

Toiset yltiöystävälliset löytyvät ruotsalaisista kouluista! Kultainen keskitie, missä menee? Toivon asioiden paranevan.

ElsaIlona said...

Ohhoh. Kyllä kiinnostaa minuakin, minkä värisen kortin moinen ope saisi.

En muutenkaan ymmärrä ajattelua, että lapsilta vaaditaan hyvää käytöstä, mutta aikuiset saavat tehdä mitä huvittaa. Hyvän käytöksen vaatiminen huutamalla on hiukan ristiriitaista...

pikkujutut said...

Vilijonkka, kultainen keskitie menee jossain. Opettajien puolustukseksi taytyy sanoa, etta ystavallisia ovat, vanhemmille ja myos lapsille. Paaasiassa.Sitten on luonnostaan niita hapannaamoja joille keinot vahissa ja primitiivisyys nousee pintaan.

ElsaIlona, juttuhan on niin etta mita isot edelle sita pienet perassa.Taalla ei muunlaista tapaa korjata asioita ole kuin huutaminen.Sita tehdaan ktona ja koulussa. Olisi muutamalla lapsipsykologilla oiva paikka luennolle. Mutta sopivan hetken tullen kysyn kortin varia :).

Lissu said...

Kirjoittamatta paras. Voisin muuten taas sanoa rumasti tuommoisesta oppimisympàristòstà!!!!

pikkujutut said...

Lissu, juttelin tanaan supervisoorin kanssa ks. asiasta. Hanella oli tiedossa tapahtuma ja opettaja. Jos tallaista tapahtuu ja se ilmoitetaan, opettaja saa suullisen huomautuksen, seuraavan kerran kirjallinen varoitus ja kolmannesta hanet voidaan erottaa. Perustuu lakiin. Eli keinoja on tallaisten tyyppien ulossaamiseen mutta miten kaytannossa toimii en tieda.
Koulun yksi paatavoitteista on tana vuonna estaa lasten noyryyttaminen opettajien toimesta. Jaamme kuulolle kuinka tavoitteeseen paastaan.

Opettajakoulutus tassa maassa on vahan siten sun taten. Yhtaan opetusharjoittelua eivat opettajat pida.Asenne on iknowikown ja jos oma opettaja on ollut ks. tapainen, mitas muutakaan voi odottaa.

mizyéna said...

Meilläkin on hienot lait tälläisiin ja kovasti vakuutellaan niiden toimivuutta. Käytäntö kertoo muuta. Valitettavasti.

pikkujutut said...

Mizyena, lasten koulusta saatiin yksi jumppamaikka ulos, mutta vei 2 vuotta. Muutenkin opettajat ovat vaihtuneet noin 90 %:sti, jaljella viela se 10 jotka eivat oikein kuulu joukkoon.

Mutta sittenhan tulee kuvioon ne kenen sukulainen, mika puolue etc...

Me aanestetaan jaloilla, jos muutosta ei tule :).