22.10.09

ihan itte


Ramadan loppumisen aikoihin kaupungissa oli myos kasityolaisten markkinat. Ehka ensimmaisen ja viimeisen kerran. Kauppa kun ei vaan kay. Tuolta markkinoilta loysin hienon pussukan, joka oli koristeltu ristipistoin. Kannatusmielessa hankin sen meille kotiin.

Aikani sita katselin ja kaantelin. Sitten paatin kokeilla. Syntyi taloja, ilman mitaan ohjeita. Kukkasiin loytyi joku rupuinen ohje jostain vanhasta askartelulehdesta.

Eika kuulkaa ollut ollenkaan vaikeata. Virheita varmasti on ja laskut pain honkia muttei niista valiteta. Innostus oli huipussaan ja tekeminen hauskaa. Koskaan ei ole liian myohaista oppia jotain uutta ja vierasta. Nain se on.

Mutta voipi olla ettei ihan pussukkan kokoista kuviota saada talla karsivallisyydella tehdyksi.Tai jos valmistuu, kuvio tulee olemaan, sanoisinko, pienehko.

13 comments:

himalainen said...

Ihanaa, iloista ja kaunista. Voi että, ja väritkin.
Ehkä tämä olisi nyt se porkkana, jolla saisin myös aloitettua vähän samaa. Kesällä jo lainasin mallikirjoja ja niitä lainoja olen uskollisesti uusinut ties montako kertaa jo, mutta vieläkään en ole saanut mitään itse aloitettua.
Mielikuvissa suunnitelmat vain lentelee.
Tämä oli niin kannustavaa iloista!

Virpi P. said...

Takuulla kivaa hommaa! Joskus muinoin ristipistoa harrastivat miehetkin, jopa Napoleon teki ristipistotöitä keskittyessään ennen taistelua.

Susadim said...

Ihanaa innostua uusista asioista. Ihqu vaaleanpunainen talo :)

Jael said...

Ihanaa tosiaankin on innostua uusista asioista! Isoisäni aikoinaan aloitti ristipistostyöt sydänkohtauksen jälkeen,kun piti ottaa iisisti,ja teki monia kivoja juttuja.Opetti sitten minullekin,mutta on päässyt taidot unohtumaan....

Satu said...

Oi kivaa! Raikkaan uutta! Nauti!

pikkujutut said...

Himalainen, kiitos kaunis, toivottavasti sait tasta porkkanan mukaan napattua. Mielikuvissa, niissa omissani, olen jo liidellyt vaikka minne ja valmista tehnyt.Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty :).

Katriina, taidankin perehdyttaa miesvaen tahan. Suunnittelen ja he toteuttavat :).

Yaelian, on uusien taitojen oppiminen on mukavaa, yha edelleen. Ja uskon myos, etta jos kerran on oppinut, niin muistaa sitten aina joten ei kun tekemaan.

SAtu, se kuuluisa karsivallisyys nyt lopahti kun en kivaa mallia loytanyt/keksinyt.Mutta jossain vaiheessa jatkuu, uskon niin...

s a n s k u :) said...

ristipisto on kivaa puuhaa. tykkaan kayttaa pellava kangasta niiden tekoon. netista varmaan muuten loytyy ilmaisia ristipisto ohjeita. itse tykkaan nykyaan enemman kirjonnasta. ei tarvi laskea pistoja ja helpompi esim katsoa tv:ta samalla.

HeidiHelmiina said...

Wau. Minä olen tehnyt vähän tällaisia kuvioita hamahelmistä, ristipistoja en olekaan koskaan kokeillut. Kuvioita voisi kai myös kutoa? Uuden oppiminen on mahtavaa, joskus olisi vaan helpompaa, että olisi joku joka opettaisi. Kärsivällisyyteni ei aina riitä erehdyksen ja kokeilun kautta oppimiseen. Toisaalta nykyinen "ongelmani" on, tehdäkö ohjella vai soveltaa itse. Jälkimmäinen sopii kuitenkin ehkä paremmin minulle, vaikka epäonnistuminen onkin todennäköisempää, mutta ei mene hermot ja tekemisen ilo, kun ei ymmärrä ohjetta.

mizyéna said...

Mulla ei riittäisi kärsivällisyys.

Ihanaa viikonloppua!

Lissu said...

Kàdet ovat aivojen jatke, sanoi Montessori. Ps Kommentoin ede postaukseesi. Herran pieksut sentààn!!!

pikkujutut said...

Ensinnakin Susadim, anteeksi, jait tuosta valista.. kiitos, vaaleanpunaisesta tuli hauska, pakko myontaa itsekin.

Sansku, kylla kirjonta on minustakin kivempaa, vaikka kumpaakaan en paljoa ole tehnyt.Yritin kaivella netista niita ohjeita mutta meidan nopeuksilla en juuri saanut montaa auki ja en oikein tiennyt mita hakea. Uusintasurffaus edessa. Ja pellava tulee kayttoon taallakin, jahka saan kasiini.

heidi Helmiina, kutoen, kylla varmasti mutta siihen ei minun taidot riita. Minulle helpointa on kun joku neuvoo vieressa, ohjeet, niita en vain tajua. Ja totta puhut,kun ei tee ohjeiden mukaan ei mikaan oikeastaan voi mennakaan vaarin :). Loisto ajatelma muuten!

Mizyena, pieniin riittaa meikalaisen, isompiin ei. Valmistuminen kestaisi liian kauan:). Viikonloppua teillekin!

Lissu, ja nyt sitten psykologisoin, etta mitahan tasta voi analysoida :).

Vilijonkka said...

Kiinassa tehdään ristipistoja, paljon! Viimeksi tänään katselin kirjontapaketteja, mutta kun ovat niin hirveitä värejä ja kaikkinensa huonolaatuisia, että jätinpä ostamatta. Ja nyt sitten sulla oli ristipistopostaus, hauskaa.

pikkujutut said...

Vilijonkka, ja taallakin myydaan niita paketteja.Karseita! Onneksi loytyi harjoitteluun tuota kangasta, jotta paasi kokeilemaan.