15.9.09

yksi asia


Jos pitaisi valita yksi ainoa asia, minka tasta arjesta maailmalla ottaisin mukaani minne vain, niin se olisi ehdottomasti kaasuliesi.
Nopea ja nappara.

12 comments:

anumorchy said...

Amen! Tuo on kylla niin totta! Tulen Suomessa ihan hulluksi niiden hitaasti lampiavien levyjen kanssa. Mytta onhan nykyaan kai nopeitakin, jotain induktiota tms. Oletko kokeillut?

Paevi said...

Olen aivan samaa mieltä! Minun unelmien liesi on yhdistelmä: kaasua, kun tarvitaan lämpöä nopeasti ja sähköä, kun haluan hauduttaa.

Mutta toisaalta nuo kaasuvuodot sitten ovat semmoinen juttu ettei tarvitsisi vastaan tulla. Muutama vuosi sitten olin kaikessa rauhassa ruokaa laittamassa kaasuhellalla kun samaan aikaan katua revittiin auki kun naapureiden kaasuputki vuoti...

Jael said...

Minäkin olen samaa mieltä! Helsingissä kaipasin kaasuliettä ,johon olin täällä tottunut,ja nyt olen siitä tosi iloinen!Tosin aikoinaan 80-luvulla täällä vanha kaasuhellani räjähi,onneksi en itse ollut silloin keittiössä,ja keittiö meni aika tuusannuuskaksi... Erityisesti silloin,kun paahdan munakoisoja....

Lissu said...

Molemmat, (sähkö ja kaasu), kiitos. Kolikolla on aina kaksi puolta, nopea/haudustus. Tuota Yaelian munakoison paahtamiskonstia olen miettinyt oikein olan takaa, mutta ei se vielä ihan auennut. Paahtaako kaasu folion läpi vai onko foliossa reikiä? Ai, eihän tämä Yaelian blogi olekaan. Hups!

mamãe said...

Minäkin olen tosi ihastunut kaasuun. Meillä on oma kaasupullo eikä mitään kunnallista kaasuputkea ole täälläpäin olemassakaan. Voihan ne pullotkin tietysti vuotaa mutta yleensä pullokuski asentaa sen mulle ja testaa samalla, että tuli kunnolla laitettua.

Tosin en ole niitä uudempia sähköliesiä Suomessa kokeillut, en tiedä ovatko nopeampia. Kaasu-uunista en kovasti tykkää; meillä ainakin on surkeasti vaan alalämpö eikä mikään leivonnainen oikein saa väriä niin kuin sähköuunissa.

pikkujutut said...

Anumorchy, vesikin kiehuu niin nopeasti ettei ennata kuin pyorahtaa ympari :) induktioliesia en ole kokeillut, nahnyt vain.

Paevi, kulps...onneksi mitaan ei tapahtunut. Etelaisessa naapurissa pelkasin valilla milloin tapahtuu vastaavaa.

Yaelian, huh huh.Meilla pikkumies nappasi kaasun auki viime talvena, ensimmaisen ja viimeisen kerran, toivottavasti.Onneksi hoksasin hajun aika nopeaan, muuten olisi voinut taphtua samoin. Munakoison paahtamisen olen nahnyt mutten nyt muista...

Lissu, siis molemmat liedet olisivat jo luksusta. Ei hataa, tuo munakoisojuttu alkoi kiinnostamaan itseakin..

mamae, oma kaasupullo on meillakin, tuntuu tassa maassa turvalliselta vaihtoehdolta.Uunin voisin minakin vaihtaa. Ei tule kaunista varia, ei millaan vaikka ylalampo on, joka on myos grilli.Tumman mustaa yleensa.

violet said...

Meillä oli Ranskassa sellainen liesi missä oli 3 kaasulevyä ja yksi sähkö> Uuni toimi sähköllä. Tuo oli tosi kiva toosa, nyt se on appivanhempien kotona kun emme mukanamme raahanneet Hollantiin.

Tykkään kaasusta minäkin. Ja sama juttu Suomessa käydessä kuin muutkin tässä sanovat...

Meidän nykyisessä liedessä on hyvät turvahärvelit niin että kaasuntulo lakkaa ellei liekki pala. Se on TOSI hyvä sillä liekki voi sammua vaikkapa kun tuulee kovaa...meillä on nimittäin katolle menevä putki (liesituuletin) ja kun tuulee niin sieltä tulee aika huiku alas.

Elena said...

Kaasuhellan kannattajaksi olen paatynyt minakin. Uuni kylla saa olla sahkoinen.

pikkujutut said...

Violet, juuri tuollainen yhdistelmajuttu olisi ehdottomasti paras.Itsestaan sammuva kaasu olisi tarpeen taallakin, loistava keksinto. Onnelliset te.

Elena, juuri nain.

mizyéna said...

Eipä paljon lisättävää. Samaa mieltä.

Meillä hella kaasulla ja uuni sähköllä.

anumorchy said...

Mullakin on sellainen turvajuttu, etta kaasu pysahtyy jos liekki sammuu. Tosi kateva. Eika ole mikaan luksushella, joten luulisi teiltakin loytyvan sellaisia.

pikkujutut said...

Mizyna, onnentytto.Juuri noin oli meillakin tuolla etelaisessa naapurissa ja etta se oli mukavaa.

Anumorchy, liesi kuuluu vuokraisannalle ja luulenpa ettei mielenkiintoa sen vaihtamiseen loydy.Meillahan on toimiva hella :). Ja itse en pista lanttiakaan tahan asuntoon, niinh. :)