17.6.09

lomaa ja juhlia


Tanaan se alkoi. Loma. Toki viela muutamaan otteeseen joudumme koululle pain suuntaamaan askeleemme. On haettava todistukset, kuitit maksetuista maksuista ja kesalomalle annetut koulutehtavat. Ne tarkeimmat paperit.
*
Illalla on viela luvassa viimeiset syntymapaivajuhlat talle kouluvuodelle. Olen jo laskuissa sekaisin kuinka monissa juhlissa lapset ovat vierailleet taman lukuvuoden aikana mutta monta, liian monta, niita on ollut. Jotenkin tuntuu, etta tama syntymapaivajuhlien jarjestaminen on vanhemmille, ei siis lapsille, tarkea sosiaalistumistapahtuma, nayton paikka keta juhliin on kutsuttu. Syntymapaiville kun kutsutaan, ei aina lapsen ystavia vaan vanhempien tuttavia, tyokollegoita ja tiettyja piireja.

Paikallisessa lehdessa oli juttu sweet 16-syntymapaivajuhlista, jossa juhlien hinnaksi oli tullut vaatimattomat 10,000 dollaria. Naissa juhlissa oli syoty hienossa ravintolassa illallinen ja sielta jatkettu iltaa yokerhoon aina klo 02.00 saakka. 16-vuotiaan syntymapaivasankarin mielesta juhlat olivat loppuneet kesken. Saadut lahjatkin ylittivat meikalaisten lahjabudjetin kymmenkertaisesti.

Artikkelin luettuani aloin harkitsemaan alan vaihtoa vakavissani.

6 comments:

Lissu said...

Hyvaa lomanalkua! Mutta etta kotitehtavia kesaloman ajaksi!!! Kylla synttarit Suomessakin ovat joskus vain tavaroiden saamista varten. Mutta onneksi vieraiden kutsumisen siella hoitaa lapset itse. Yleensa. Luulisin. Mutta etta kotitehtavia kesalomaksi. Kauhistelen viela kerran. Minkaslaisia ne mahtavat olla? Sanelua?

Anonymous said...

Mille alalle aiot vaihtaa :-O

_hoya_

mizyéna said...

Ihanaa lomaa teille!!

Mäkin kiinnitin huomiota kotitehtäviin kesän ajaksi. Millaisia?

Meidän koulussa on vapaaehtoinen kesäkoulu niille, jotka haluavat petrausta. Ei onneksi tarvetta.

pikkujutut said...

Lissu, naissa eilisissa synttareilla oli koulun rehtorista lahtien porukkaa, puh ja huh. Eihan noihin mihinkaan juhlaan tarvitsisi osallistua mutta lapsille on taalla vahan yhtaan mitaan niin juhlat kompensoivat ....jotain.Nyt erikoisuutena oli taikuri :).

Koulutehtavat saamme perjantaina.Todennakoisesti matematiikkaa, arabiaa ja englantia jollain muotoa.

_hoya_, no tietysti juhlamestari. Jos noin hyvin tienaa yhdesta illasta, makin voi jarjestaa extremesynttarijuhlia tyyliin suomalaiset juhlat, missa leikkeja :).

Mizyena, kiitos, kohta onneksi tekin :). Meilla on pakollinen akateeminen kesakoulu, niille, jotka opettajien mielesta tarvitsevat lisaopetusta. Sitten on myos hupikesakoulu, missa on vain kaikkea kivaa...vapaaehtoinen tama siis.
Tehtavista lisaa kunhan tiedan mita tana vuonna. Parina edellisvuonna olemme tyylikkaasti jattaneet tehtavat tekematta.Olen ollut, ja edelleen olen sita mielta, etta loma on loma.

Satu said...

Hulppeeta synttärijuhlintaa siellä...huh, järkkyä! Ja ajatella, jos lasten juhliin tartteis kutsua puol kylällistä vieraita...Onneksi olen tällainen tavallinen vähävarainen pulliainen! :)

Oikein suloista,levollista kesälomaa teille sinne! (unohtakaa ne lomaläksyt!)

pikkujutut said...

Satunkaa, nuo 16-juhlat ovat kuullemma hivenen rikkaimpien ja wannabe-rikkaiden puuhaa :). Toistaiseksi meidan lapsille on kelvannut oman aidin jarjestamat juhlat peleineen ja tylysti ollaan vieraat rajattu raa'asti.Tiukka aiti.

Kiitos, mukavaa lomaa sinnekin.