19.5.09

sisustusfilosofiani maailmalla



  1. Urheus. Asumme vuokra-asunnossa, taysin kalustetussa. Vuokraisannan kalusteista suurin osa vietiin pois jo muuttaessamme koska meilla oli joitain huonekalua itsella. Asuntomme tylsin huone on ruokailuhuone, missa on edelleen vuokraisannan huonekalut. Mutta kestamme sen urheasti vaikka silmiin sattuu saannollisesti.
  2. Sietaminen.Verhotkin tulivat asunnon mukana, joten siedamme nekin. Helpotusta asiaan tuo, etta ne ovat paavariltaan siniset. Yllamainitut ovat ne asiat omassa sisustusfilosofiassa joita joudun sietamaan. Itse olisin valinnut toisin, mutta talla hetkella pystymme elamaan naiden ns.epakohtien kera joten asia saa olla.
  3. Monikayttoisyys.Omien huonekalujemme tarkein ominaisuus on muunneltavuus. Vieras/varasanky toimii tata nykya kulmasohvanamme. Varatyynyt selkanojina. Vanha tietokonepoyta on helmistudiona.
  4. Helppous. Meilla ei ole kuin yksi matto lattialla, lastenhuoneessa. Koska talot on rakennettu erittain hatarasti, tulee paivittain polya lapi seinien. Paivittaiseen ohjelmaan kuuluukin lattioiden pesu.
  5. Lapsiystavallinen. Lapset saavat leikkia missa tahansa mutta illan tullen tai leikin loputtua tavarat tulee siivota pois. Varsinkin olohuoneesta.
  6. Mukavuus. Meilla tykataan makoilla sangyilla, sohvalla. Meilta loytyykin peittoja, tyynyja jotta jokainen saa tehtya itselleen oman pesan.
  7. Kauneus. Astioita on vahan ja niita kaytetaankin niin arjessa kuin juhlassa. Tuoreita kukkia aina. Yleensa siistia, sotkuisuus ahdistaa.
  8. Mahdollisen akkilahdon koittaessa, emme jaa kaipaamaan taalta muita kuin kirjojamme.

7 comments:

mizyéna said...

Teidän elämä uslkosuomalaisena on niin erilainen kuin muiden tuntemieni. Meilläkin kun nimenomaan se pysyvä koti on täällä omasta tahdosta ja mielellään.

Sooloilija said...

Hyviä ja rentoja pointteja tässä asumisjutussa: makoilua ja löhöilyä harrastetaan meilläkin..

Jael said...

Tuo alue valkoisine tyynyineen näyttää tosi houkuttelevalta, oikein kutsuu löhöämään. Mäkin olen asunut parissa maassa väliaikaistunteella, niinpä nuo pointtisi mielestäni ovatkin siinä mielessä ihan hyvät ja käytännölliset.

s a n s k u :) said...

Vaikka on ihana kun on koti joka on juuri omaan mieleen niin kylla saa oman kodin asioista jotka eivat ole omaan mieleen. Itsekin tyydyn sellaiseen mista en valittamatta tykkaa. Ei olla rikkaita. Mutta koti silti tuntuu kodilta ja omalta. Tarkeinta on se rakkaus kodissa. Haaveilla voi siita unelmakodista mutta on se janna miten vahempikin valttaa.

pikkujutut said...

mizyena, meidan takalainen tuttavapiiri koostuu juuri tallaisista irtolaisista :). Suurimmalle osalle tama on pistaytymispaikka ja matka jatkuu jonnekin jossain vaiheessa.

Toisaalta omasta tahdosta taalla ollaan, joskus mielellaankin :)

Sooloilija, koti on turva ja tuki. Siksi siella taytyy pystya rentoutumaan. Ja sita ollaan harjoiteltu ja kovasti.

Yaelian, no, sielta teilta nama huonekalut ovat :). Valiaikaistunteella omaa kotia rakentaen taytyy aina yrittaa tehda koti nopeasti, jotta johonkin saa juuret, edes hetkeksi. Haasteellista mutta omalla tavalla antoisaa.

Sansku, eras ystava sanoi aikoinaan takalaista kotiaan asunnoksi, koti oli kotimaassa.

Pakko myontaa, etta olisin ruokailuhuoneen kamat heittanyt ulos mutta kun niihin (lipasto ja kaappi)sai upotettua niin paljon tavaraa, saivat jaada. Koti syntyy ihmisista ja tunteesta, tahan uskon taalla.

Unknown said...

Musta kuvat kodistasi näyttävä oikein viehättäviltä ja sisustusfilosofiasi on hyvä. Osaisinpa itsekin pitää kotini siistinä. Taidan vain olla tosi laiska. Tai kai ongelma on siinä, että kotona ehtii ylipäätään olla aika vähän ja silloin ei totisesti ole riittävän usein energiaa siivoiluun. Sotkut tosin ärsyttävät.

Parempi puoliskoni juuri sanoi tässä joku päivä, kun valittelin, etten ole jaksanut taas siivotakaan, että ehkä pitäisi vaan hyväksyä se, ettemme ole kovin siistejä ihmisiä. On kai se niinkin. Tuskin koko ikäänsä kannattaa valittaa itselleen samasta asiasta.

pikkujutut said...

Anitta, alan olla normaali suhteessa siivoukseen. Jossain vaiheessa elamaa, meilla oli maton hapusutkin suorassa :). Sairasta, pakko myontaa jalkeenpain. Tosin se ongelma ratkesi silla etta leikkasin hapsut lyhyiksi,heh heh, hyvin kierretty ongelma :).

Vietan tata nykya niin paljon aikaa kotona, etta haluan sen olevan myos siisti ja sotkuton. Muuten ei tule mitaan.

Jos olisin toissa, voisi meilakin nayttaa erilaiselta. Paaasia on etta kotona viihtyy, nayttaa siella sitten mielta tahansa.