4.1.09

valmista: done


Neulottu on, urakalla. Ennen joulua ja joulun aikaan.
Valmiina ovat kahdet ranteen lammittimet, miehelle ja itselle. Lisaksi tilauksesta tehty musta kaulaliina pikkumiehelle. Mahdollisimman pitka, oli kasky. Tyttarelle kouluasuun varitykseltaan sopiva kaulaliina. Piponkin neuloin.
Lyhyessa ajassa maanisella neulomisella valmiiksi tehtyina ja paateltyina. Ilman ohjeita, omasta paasta kehiteltyina.Toisen huivin purin alkutekijoihinsa kun oli niin tylsa ja sitten neuloin uudelleen. Monen jutun tekisin jokaisessa neulomuksessa nyt toisin. Toisella kerralla sitten, jos vain muistan mita kannattaisi tehda paremman lopputuloksen saavuttamiseksi.Nyt kun muistaisi/keksisi/loytaisi ohjeet miten ne sukan kantapaat tehtiinkaan...
***
Being a busy knitter. Two scarfs for the kids. Wrist warmers for husband and me. One woolen cap. Next thing to knit...maybe socks.

15 comments:

Sooloilija said...

Oi kaikki neulovat huiveja!
Minä vain saan niitä lahjoiksi ja ostan kaupasta.

Jael said...

Oletpa ahkera kutoja:-) Mulla on iso kassi lankoja ja keskeneräisiä töitä,saankohan mä koskaan niitä valmiiksi...

Jael said...
This comment has been removed by the author.
HeidiHelmiina said...

Oletpa ollut ahkera.
Minä en ole saanut aikaiseksi oikein mitään viimeiseen kahteen päivään.
Tekisin mieluiten omasta päästä, mutta tarvitsen vielä ohjeita. Tosin kaikkia ohjeita en ymmärrä.

_hoya_ said...

Hienoa! Jatka samaan malliin! Itsellänin on vain keskeneräisiä töitä... :-(

Kottis said...

Wautsi!

Onnittelut monista valmiista töistä! Hienoa! Ja nälkä tuntuu vaan kasvavan tehdessä, että oikealla tiellä olet...:)

pikkujutut said...

Sooloilija, en minakaan itselleni ole neulonut, viela :). Kaikki omat ovat kaupasta.

Yaelian, iski varmaan jonkinmoinen neulomiskarpanen :). josko se lentaisi sinne teillekin pain.

Helmiina, rehellisyyden nimissa on sanottava, etta nama tyot on tehty niin yksinkertaisilla ohjeilla etta alakoululaisetkin osaa.Ohjeita en edes osaisi lukea.

_hoya_, kaynnissa on UFOt valmiiksi projekti :).

Kottis, tahan liittyy tata maanisuutta, jonka nyt toivoisi siirtyvan toisiin kohteisiin, mutta minkas teet :).

_hoya_ said...

UFOt? Kerro lisää!

pikkujutut said...

_hoya_, UnFinished Objects :).Kun en suomeksi keksinyt lyhennetta.Tuo kaytossa englanninkielisissa blogeissa.

M'man said...

Tuollaiset ranteen lammittimet houkuttelevat aina vain enemman - vaikka vasta vahan yli kolmenkympin, ika kai saa kadet jaatymaan ja koko palelemaan.
Voisi koko ajan olla hanskat kaessa... sisallakin. Ehka nama lammittimet olisivat vastaus tahan. :)

Hauskaa uutta vuotta muuten ja paljon loppuun saatuja kasitoita ;) No Unfinished :)

pikkujutut said...

M'man, minulla on sormet aina kuin jaapalikat.Tata nykya koko ajan kun sisalla on kylmempi kuin ulkona.Hieman auttaa lammittimet.

Hyvaa uutta vuotta sinullekin ja yrity on kova :).

Eija said...

Mukavia neulomuksia, vaikka olisikin yksinkertaisia. Mielestäni siinä ei ole mitään hävettävää.
Jokohan löysit kantapäälle ohjetta? Tässä yksi, vaikka voi olla siis turhakin?!

Sukan kantapää syntyy 1. ja 4. puikon silmukoilla, jotka yhdistetään yhdelle pukolle. Nurjalla neulotaan nurin, oikealla nostetaan joka toinen neulomatta ja joka 2. neulotaan. Sitten kun arvelet kantapään korkeuden riittävän, jaat puikolla silmukat kolmeen. Keskimmäiset silmukat säilyvät, reunimmaisia kavennetaan. Oikealla puolella voi tehdä ylivetokavennuksen, nurjalla normaalisti yhteen kunnes ns. sivusilmukat on kaikki kavennettu. Poimitaan/neulotaan kiilasta silmukoita n. puolet kantapään kerrosten määrästä (eli jos neuloit esim. 30 krs:ta, poimit suunnilleen 15 s).Itse poimin yleensä vielä 1-2 s puikkojen välistä. Ja sama toisella puolella, kun 2. ja 3. puikko on neulottu. Sitten kavennellaan esim. joka toinen kerros tai käsialan mukaan.

pikkujutut said...

Eija, onneksi hoksasin katsoa tanne. Olet aarre! Ohjetta ei ole viela kasilla, on tulossa Suomesta mutta nyt taidan jo kokeilla...Suurkiitos!

Voin sanoa, etten puikkoihin tai virrkkukoukkuun ole koskenut sitten ylaasteen ja siita on kauan. Mutta hiljalleen palautuu ja kohta voi alkaa tehda jotain muutakin.Kiitos kannustuksesta:).

Eija said...

Mukavaa, että saatoin auttaa. Tuohonkin ohjeeseen voisin antaa vielä tarkennuksia, jos siltä tuntuu. Sen verran epämääräisesti selitin. Ensimmäinen s kullakin kerroksella kannattaa nostaa (neulomatta), siten saa mukavasti suoraan oikean määrän kiilaan helposti poimittavia/neulottavia silmukoita. Tässä hyvä linkki erilaisiin teknisiin ohjeisiin:
http://www.kaspaikka.fi/neulonta-A&O/tekniikka_ja_rakenne/index.html
Tuolta olen itse printannut 8 neliön palatossujen ohjeen ja tehnytkin. Kivaa vaihtelua villasukalle. Kannattaa kokeilla, on ainaoikein neuletta!

pikkujutut said...

Eija, kokeilen ja alan sitten huhuilemaan, jos metsaan menee:). Olenkin joskus bongannut tuon kaspaikan mutta silloin ei ollut ajankohtainen.Nyt ehka jo voikin tutustua paremmin, kiitos ;).