21.1.09

juhlista

Viela kerran kuvavarastoista. Kuva paivakodin joulujuhlasta. Pienet joulukuuset tanssahtelivat itsensa pyorryksiin ja meno oli vallan vauhdikasta muutenkin. Herttaisia, eiko vain ?

Yha edelleen olen mykistynyt siita miten juhlat etenevat. Jokainen luokka esiintyy omalla ajallaan ja oman lapsen tullessa lavalle alkaa armoton heilutus ja huutelu. Lapsen huomio yritetaan saada, jos ei hinnalla milla hyvansa, niin ainakin melkein. Siina pikkuinen sitten vilkuttaa, kyynelkin saattaa vierahtaa ja hartaasti harjoitellut askeleet unohtuvat.

Juhlissa itsessaan paikalla on valokuvaaja, joka ottaa kuvat ja tekee videon tilaisuudesta. Kaypaa rahaa vastaan voi lunastaa itselleen omansa. Tama siksi etta valtyttaisiin kaaokselta. Mutta tosiasiassa kaikilla on kamera tahi puhelin ja jokainen haluaa ottaa kuvan lapsestaan. Nain oli myos joulujuhlassa, mika meinasi paattya kunnon katastrofiin kaikkien rynnatessa eteen ottamaan kuvia. Se on rankkaa niin lapsille kuin tungoksesta karsivillekin. Mies on jo oppinut ja seuraa tilannetta ja juhlaa kaukaa takarivistosta.

Taman kevaan listalla ovat niin aitienpaivajuhlat kertaa kaksi seka pikkumiehen paivakodista valmistujaiset. Olen jo aloittanut hiljaisen henkisen valmistautumisen naihin juhliin. Josko nyt muistasin myos laittaa kameraan kunnon linssin, jotta kuvaaminen kaukaakin onnistuisi. Kamerasta kun en taida viela olla valmis luopumaan, eturivin tungospaikasta kyllakin.

6 comments:

Jael said...

Onpa kivat asut! Mutta aikamoinen ruljanssi tosiaankin teilläpäin niissä juhlissa!

violet said...

vähän kuin olisi jotakin elokuvaa katsellut!

mizyéna said...

Kuulostaa jotenkin niin tutulta :)

Kivat kuuset :D

pikkujutut said...

Yaelian, nama olivat ehdottomasti hauskimmat asut.Pysyivat just pystyssa.

Violet, komediaa vai kauhua ? :)

Marita, teillakin...

mizyéna said...

..niin paitsi viimeksi kevätjuhlissa minulle mainostettiin, että paikalla ollut kuvaaja tekee videon mitä sitten voi ostaa jälkikäteen. Olin kovin innoissani koska digipokkarilla ei todellakaan saanut kaikkia kivoja esityksiä tallennettua.

Jälkikäteen selvisi, että ison ammattikameran kanssa heilunut ukko olikin vain jonkun isä eikä palkattu sinne kuten yleensä on ollut eikä mitään videoita ollut myynnissä.

Toki olisi voinut kaivella kenestä oli kyse ja pummia omaa versiota heiltä mutta lähdimme kesälomille seuraavana päivänä ja se sitten jäi.

s a n s k u :) said...

Mainiot kuuset siella tanssahtelevat. Oman lapsen esitykset on iso juttu. Kiva idis etta joku ottaisi sen videon mutta onhan tarkeaa saada muutama "omasta lapsesta" enimmakseen kuvaa.