11.12.08

my bliss


Tutustuin joogaan reilu kymmenen vuotta sitten. Kiireisena matkatyolaisena hatha-joogahetket toivat hengahdystauon.Useinmiten loysin itseni nukkumasta rentoutuksen jalkeen. Seuraavaksi tuli mukaan mammajooga, jonka avulla ja tuella oli ensimmainen synnytys tarkoitus vieda lapi. No, sektiossa ei harjoituksista ollut suurtakaan hyotya. Tuli valivuosia, uusia lajeja ja kokemuksia.

Pari vuotta sitten tutustuin Iyengar-joogaan. Muutama oppitunti ja olin mennytta. Iyengar-joogassa on kaikki se mita mina joogalta haluan. Se on kokonaisvaltaista mutta samalla huomioidaan myos pikkuasiat.Huomiota kiinnitetaan asanoiden tarkkuuteen, kehon tasapainoisuuteen. Turvallista ja selkeaa. Edetaan rauhassa, toistoja riittavasti. Jarkevaa ja ymmarrettavaa. Autuaallista.
***
I have been practicing yoga about ten years now.Sometimes more, sometimes less. A couple of years ago I became familiar with Iyengar yoga. That was it! My way of yoga.

9 comments:

Matroskin said...

Heräteostin pallojooga-dvd:n. Se oli ihan kökkö. Jumppapalloa sullottiin väkisin mukaan joogaliikkeisiin. Kyllä pelkkisjooga on parasta.

Jael said...

Minä myös pidän joogasta,olen sitä harrastanut joitakin vuosia.Viime vuonna, vielä pohjoisessa Israelissa asuessani,kävin joogassa joka oli aika vaativaa,nykyinen joogaohjaaja taitaa käyttää juuri tuota Iyengar joogaa, samanlaiselta kuulostaa.Käyn kerran viikossa ja olo jälkeenpäin on ihana. Kotonakin sitä pitäisi harrastaa...

pikkujutut said...

Matroskin, miten taman nyt sanoisi..Iyengar joogassa kaytetaan apuvalineita:palloa, nauhaa, korokkeita,tuolia mutta oma kokemukseni on etta niita on kaytetty apuina liikkeiden suorituksiin esim. venytttaessa.Mutta on myos liikkeita missa on valineita, jotka liittyvat liikkeen suorittamiseeen. Samaa mielta kanssasi- pelkkisjooga on parasta.

Yaelian, Nyt on heti pakko kysaista muttei ole pakko vastata, missa pain asuit pohjoisessa? Me asuimme aikoinaan Nahariyyassa. Ja keksin juuri sadannen syyn miksi pitaa paasta sinne takaisin- joogaohjaajat :). Nyt vakerran yksin ja olisi kivaa etta joku joskus tarkastaisi liikkeita.Ihanaa jooga kuitenkin on!

Jael said...

Asuin elokuuhun asti melkein 2 vuotta Karmielissa, joka on aika lähellä Nahariyaa, ja siellä tulikin käytyä usein. Ei taidakkaan se mun jooga olla tuota Iyengar-joogaa, sillä emme käytä apuvälineitä.Täytyypä kysyä ohjaajalta ensi kerralla minkäläista joogaa meillä onkaan, en muista enään. Joka tapauksessa nautin siitä kovasti ja aina odotan viikottaista joogasessiota!

pikkujutut said...

Yaelian, no jopas ;).Joogassa on eri suuntauksia,painotuspisteet vaihtelevat mutta eikohan pyrkimys ole kuitenkin samaan. Ja paaasia on etta nauttii.

s a n s k u :) said...

Voi etta pitaisi yrittaa joskus joogaa. Nayttaa niin kivalta.

s a n s k u :) said...

Voi etta pitaisi yrittaa joskus joogaa. Nayttaa niin kivalta.

pikkujutut said...

Sansku, suosittelen.

Kirsi Halla-Seppälä said...

Ah joogaa... Olen pitänyt nyt taukoa joogailusta, ja selkä itkee ja rukoilee aloittamaan uudelleen.