24.11.08

joka ilta kun lamput sammuu



Tassa sahkontuotannon einiinluvatussa-maassa tyyli jatkuu samana. Sahkokatkoja on paivittain.Varmimmat ajat ovat klo 10.00, 14.00 ja 18.00.Noina aikoina julkinen sahko katkeaa ja generaattorit jyrahtavat paalle tai sitten julkinen sahko palautuu. Siis periaattessa.

Tahan syksyyn saakka generaattorimme on ollut verrattain luotettava. Mutta nyt oireilut ovat pahoja. Puolen minuutin varoajan ( aika, jossa generaattorin pitaisi tulla paalle) sijaan, saatamme joutua odottamaan ennalta maarittelemattoman ajan. Kuten eilen ja edellisella viikolla, useampi tunti. Kynttilat on kaivettu hatatilavarustukseen. Kaikki liikenevat astiat varustettu kynttilan alustoiksi.Taskulamppujen paristot kuluvat tiuhaa tahtia. Onneksi mies keksi hankkia lisavaloa perheelleen. Meilla jokaisella on ikiomat otsalamput. On kuulkaa katevat. Meilla on ihan oma ufolandia tata nykya. Ei enaa pimeytta.
***
We have powercuts every single days. Now our generator hasn't been working well so we've been without power and light. But no worries any more. We have foreheadlights ( not sure what's the right word is for those lights...). Evenings are saved.

10 comments:

Liivia said...

Enpä ole täällä hetkeen vieraillut, ja olen ihan sanaton tuosta nukketalosta tuolla alempana. OOH.

mizyéna said...

Voi harmitus noita katkoja. Meillä ei pätki koskaan. Voin vain kuvitella löytäisinkö sellaisesta samanlaista postiivisuutta postaukseen kuin sinä taas löysit. Kätsyt lamput!!

pikkujutut said...

Liivia, tosiasiassa olen itsekin yllattynyt :).

Marita, tamahan oli nyt siis viimeisin versio.Voit uskoa, ettei naihin katkoihin aina jaksa suhtautua positiivisesti. Mutta toisaalta eipa niihin jaksa hermostuakaan kun ei ole ketaan kelle hermostua ;).Lamput ovat tosi napparat.

mamãe said...

Voin kuvitella koko perheen lamput otsalla pilkkopimeassa! Tosi hyva ajatus, pitais varmaan toteuttaa taallakin. Viime aikoina sahkot on menneet vahan normaalia useammin. Eilen esim. koko aamupaivaksi. Meillakin on kynttilat ja sytkari kirjahyllyn paalla helposti saatavilla.

violet said...

Keksiliästä!
Saattaisi minustakin olla ensin jännää, sitten rasittavaa kun tavaksi muuttuisi.Nuo otsalamput meinaan.

pikkujutut said...

Mamae, ja ei kun otsikset kehiin;).Meillakin katkoja on miten sattuu ja siinapa sitten on kun pesukone on viitta vaille valmis ja pitaisi saada vaatteet kuivamaan..rasitus.

Violet, no, totta puhuen yhden illan niiden kanssa jaksoi mutta nyt kulkevat kadessa mukana missa sitten valoa tarvitseekaan.Lapset tykkaavat edelleen.

Rouva Nordman said...

En voi sille mitään, mutta mielikuva otsalamppuperheestä saa hymy huulilleni. Ymmärrän toki, että sähköjen jatkuva katkeaminen on rasittavaa.

pikkujutut said...

Katilein, nauratti se itseanikin kun olin pesemassa astioita otsalamppu paassani..Mahtaa naapurit ajatella,etta sekopaista porukkaa.

s a n s k u :) said...

En tieda jaksaisinko moista. Kirjoitit paljon positiivisimman postauksen kuin mita minulta varmaan tulisi. :) Mutta toisaalta varmaan ihan hauska katsella toisianne noiden lamppujen kanssa. :D Varmaan tulee olemaan "hyva perhemuisto" sitten joskus.

pikkujutut said...

Sansku, kaunistelin, sanon sen suoraan. Mutta on naihin jo toisaalta tottunutkin. Toisinaan pannii pahasti, toisinaan ei jaksa stressata.
Niin, ja naita muistoja on kertynyt jo riittamaan, vahempikin riittaisi.