22.11.08

65 years


Tanaan on Itsenaisyyspaiva taalla. Koulussa paivaa juhlittiin eilen. Joka vuosi on taman kyseisen paivan pukeutumiskoodi saanut verenpaineeni hieman koholle. Onneksi nyt on tullut mukaan jo useampaa varia.

Toisaalta mitapa mina naista verenpainettani nostamaan, ulkopuolisena vieraana. Toivon vain, etta rauha ja sopu sailyy, niin maan sisalla kuin naapureiden kera. Keskityn sen sijaan selittamaan 5-vuotiaallemme miksei hanelle hankittu maastopukua vaikka niin monella muulla se olikin.
***
Today is Independence Day here in Lebanon.

4 comments:

Vilijonkka said...

Koulupuvuissa on minusta omat hyvät puolensa, en varmastikaan laittaisi pahakseni vaikka lapseni joskus niitä käyttävään kouluun menisikin. Mutta tuo maastopukuidea itsenäisyyspäivänä kuulostaa varsin, mites sen nyt muotoilisi, hurjalta. Välillä ulkomailla joutuu nämä selitystaidot koetukselle, kun ei halua teilata lapselle paikallisia kun kuitenkin maassa eletään ja suvaitsevaisuutta arvostaa.

Mitä sanoit lapselle?

violet said...

muistan tuosta maastopuvusta kuulleeni eräältä naiselta jolla on libanonilainen mies.
En oikein tajua.

pikkujutut said...

Vilijonkka, alkuun vierastin koulupukua mutta nyt olen vankka kannattaja.Varsinkin kun perheessa on tytto 8 vee, jonka rituaaleihin kuuluu pukeutua noin 3 tai enemman kertaa paivassa. Valtymme myohastymisilta kun vaihtoehtoja on vain yksi.

Maastopukuasiassa selvisimme suht vahilla, ainakin talla hetkella silta nayttaa.Selitimme etta se on vain paikallisten tapa,eika meilla suomalaisina tuollaisia tapoja ole.

Violet,en tajua minkaan enka siihen miksi nain pitaa pukeutua ole oikein saanut kunnon vastaustakaan kun olen kysynyt.Tuntui aamulla hurjalta kun eraskin aiti asetteli poikansa maastopukua, etta kaikki oli kohdallaan ja se, etta pienet lapsetkin (2,5 v) olivat puettuina kokopukuun lippalakkeineen. Ei tuohon totu vaikka joka vuosi sen nakee.Onneksi nyt ei nakynyt aseita.

mizyéna said...

Aika hurja juttu tosiaan. En osaisi kuvitella tänne.