13.6.08

hot shaky summer


Guess what is a top 1 subject in every discussion ? Yes, it's electricity, or lack of it. Yesterday we got 2 hours and 5 minutes public electricity, otherwise we were on generator. The cost of diesel is high, so the generator is off some hours during the day and night. It's okay, who needs electricity during the day ? I can tell you one, a spoilted Finn, me.
*
I want to do some surfing in the Internet, wash some laundry, want to cool apartment with AC. Maybe even try to do some ironing. But no, without electricity, I just don't know what to do. It's too hot to do anything inside, outside sun is shining without shade.
*
But no worries. This is going to continue for the next 4 months. I'll get used to it. As well I'm used to earthquakes ( well, that was a lie). Yesterday we had two, around 3,9 Richter. This morning two (same scale) as well. That's top 2 subject.
*
My very special top 1 subject is - counting the days for departure.

4 comments:

Kottis said...

Voimia sinulle!

Uskon, että täällä ruutujen takana on useita, jotka ovat hengessä mukana ja laskevat kanssasi aamuja Suomi-lomanne alkamiseen.
Tsemppiä!

johanna said...

No on teillä eri ongelmat siellä... En usko, että itsekään tottuisin maanjäristyksiin ja sähköttömyyteen: ilman sitä tulen toimeen mökillä, mutta sieltäkin pääsee aina pois lataamaan kännykän akkua jne. Täällä oli näissä oloissa pitkähkö sähkökatkos keväällä ja ihmeen hiljaista oli, kun ei kuulunut minkään laitteen hurinaa. Ensimmäisenä tuli mieleen, että kuuntelen musiikkia, kun nettisurffailu katkesi yllättäen. No eihän se ilman sähköä onnistu. Seuraavaksi meinasin ommella ompelukoneella. Millään ei meinannut ymmärtää, että sama juttu on kaikkien laitteiden kanssa. Ei toimi kahvinkeitin, ei hella, eikä vedenkeitinkään... Tuli mieleen, että sitä on aivan liian riippuvainen sähköstä. Pitäisi edes ruokaa pystyä laittamaan ilman. Mutta se ei tässä taloudessa onnistu.

pikkujutut said...

kottis, kiitos. Sitähän tämä urputus on-loman tarpeessa olemme :). Ensimmäinen vuosi ulkomailla,että olemme todella olleet täällä matkustamatta minnekään täältä. Ja on muuten myös viimeinen.

Johi, eikö olekin hassua miten kaikkeen tarvitsee sitä sähköä tai ainakin luulee tarvitsevansa..
Meillä kahvinkeitto onnistuu, kaasulieden ansiosta. Tosin nyt päiväkahvin voi melkein jättää juomatta:). Niin, ja tästä tämä vielä pahenee kun oikea kesä alkaa, nyt vain +27 ja kosteudet 63.

violet said...

Final countdown menossa...kyllä ne päivät siitä kuluu ja lähtö häämöttää.