8.1.13

reality check-up

Sunnuntai-iltana mopasin makuhuoneen ja olohuoneen lattiat. Saalis- sankollinen vettä.
Maanantaiaamuna sama työ, nyt kaksi sankollista.
Tuuli puhalsi suoraan mereltä ja sadevesi piiskaantui vasten ikkunoita. Samainen tuuli taivutti myös moskeijan puolikuun.
Myrskyn sanotaan olevan pahin pitkään aikaan.
Saa nähdä miten meidän patteri jaksaa lämmittää, jos lämpötila ensi yönä todellakin tipahtaa nollan tietämille. Onneksi on sentään katto, joillakin ei edes sitä.
Parvekkeen ikkunan läpi katsottuna maisema näytti tältä tänä aamuna. Sisällä +15, ulkona +11.

9 comments:

Anonymous said...

Äkkiseltään luulisi, että moinen tilanne ratkaisi sen 50 - 50 tilanteen... 100 - 0 ? t: Tiina

Mine said...

Oho, siellähän tulvii. Meillä oli aikaisemman kodin ikkunat sellaiset, jotka laskivat veden sateella läpi. Nyt ei sada kuin porraskäytävään kattoikkunoista. Ei siis onneksi kodin sisälle:).

anumorchy said...

Onneksi meidan parveke on itaan. Maisemat tylsemmat mutta paljon vahemman tuulta ja vetta. Myos kesaisin varjoinen iltapaivisin, ja silloinhan siella on aikaa oleskella.

Lissu said...

Suomen telkkari on näyttänyt kuvia itäisen Välimeren seudun myrskyistä. Hui kauhistus! No, pysyy sulla lattiat pestyinä. Sorry! Puolet vuoden kuluttua on kesä - ja hyttysiä.

Anonymous said...

Hui! Toivottavasti pysytte suht kuivina ja lämpiminä!

Onnea teille myrsykyisästi alkaneeseen uuteen vuoteen,

Lempi Sveitsistä

Kaisa said...

Oi oi, onpa märkää ja hyistä! Tuo tulee olemaan täällä meillä päin jokapäiväistä toukokuusta lähtien, kun sadekausi alkaa. Meillä on aivan samankaltaiset onnettomat yksinkertaiset liukuovi-ikkunat. Erittäin kivat aurinkoisella lämpimällä kelillä, mutta kylmempinä päivinä eivät tosiaan eristä lainkaan. Toivottavasti myrskyt siellä päin laantuvat pian!

Vilijonkka said...

Aika kehnoa rakentamista sielläkin... Meillä ei onneksi vedet tule sisään, mutta kotiin pääseen vain penkan kautta, koska jäinen mäki pihaan pitää kulkijat loitolla.

Toivottavasti säät paranisivat teillä pian!

Vilijonkka said...
This comment has been removed by the author.
pikkujutut said...

Tiina, pikkuasioita nämä...:).

Mine, tulvii , en muista milloin viimeksi. Tulee myös seinien läpi, ja kohta katosta.. Jippii ja silleen. Onnekkaat te, tämä taitaa olla se juttu mikä oottaa päähän eniten, tai sähköttömyys...tai molemmat.

Anu, onnekas sinä.Mutta toisaalta nämä näkymät ovat juuri se syy, miksi minä niin tykkään tästä asunnosta. onneksi ei aina myrskyä...

Lissu,aivan, nyt tuli vuosikymmenten pölyt pestyä, jopa niistä nurkista minne ei aina itse moppiaan pyöräytä. Myrskyt eivär ole ikuista, onneksi.Kesää ja hyttysiä kohden, joita muuten sitten on-hyttysverkko tuhoutui täysin...

Lempi, atshii, sanoo neljä neljästä.Ihanaa vuotta sinullekin!

Kaisa, hyinen onkin se adjektiivi mikä tätä asiaa kuvaa, heti alkoi palella sisäisesti.Voi, toivottavasti teillä on paljon kerroksia ja lämpimiä sellaisia mukana. Me, lämpimillä talvilla pilalle hemmoitellut, huomasimme vakavan puutteen vaatevarastossa-toppatakit puuttuivat. Olen hengessä mukana.

Vilijonkka, voi on, tiili ja laasti päällä.Ihmettelen miten nämä talot pysyvät pystyssä. Extremeä teilläkin.Pysykää tukevasti pystyssä.