11.12.12

smoke in the air

Hyttysongelmia?
Ei hätää, laatikko mopon perään ja baanalle.
Tuhautteluja täällä, siellä ja tuolla.
Kas, hyttysistä ei tietoakaan.
*
Kyseinen toimepide lähestyessään aiheuttaa eräässä expat-perheessä rynnäkön.
Ikkunat, ovet kiinni.
Kilpikonnat sisätiloihin.
Pyykit myös.
Savun hälvettyä ovet aukenevat jälleen.

7 comments:

Yaelian said...

Häh,mikä hyttyskarkoitusmenetelmä tuo on?
Hienot kuvat!

Anonymous said...

Täälläkin savuaa, mutta eivät mopot, hyttyset tai laatikotkaan... Teen täällä ammatillista itsemurhaa ja olen tuhoamassa tämän säälittävän urakehitykseni, mutta olkoon niin, jos ja kun se on hinta itsekunnioituksesta ja -arvostuksesta ! Minun oli tarkoitus tehdä opinnäytetyö perusterveydenhuoltoon ja prosessi oli jo vähän käynnistynytkin, mutta olen tehnyt päätöksen ja vaihdan toimintaympäristöä. Se ei ole korrektia, viisasta tai edes järkevää, mutta se pakko ! Jos meinaan pitää itsestäni vielä pari vuoden päästä, niin tämä on ainut vaihtoehto toimia. Rähinä tästä vielä tulee, mutta tulkoon vaan savua tupaan; kyllä minä yskiä osaan... t: Tiina

anumorchy said...

Onko siella nytkin hyttysia? Mitahan DDTta tuossakin savussa on?! Parempi varmaan suojautua siita kunnolla.

Mine said...

Terkut täältä, jossa hyttysongelma on tällä hetkellä hoidettu jäädyttämällä kaikki pörräävä. Ah, kun täällä on ihanaa:).

mizyéna said...

Onko teillä päin hyttysten levittämään Niilin kuumetta? Meillä oli tuossa syksyllä siinä määrin, että useampi ihminen kuolikin siihen. En tiedä, että hyttysiä olisi silti tuolleen karkoitettu. Lähinnä lääkäri telkkarissa käskivät ihmisiä itse suojautumaan pitämällä ikkunat kiinni ja peittämällä ihon vaatteilla. Meillä iltaisin treeneissä käyvä lapsi oli koko ajan puremilla niin ostettiin sitten apteekista iholle suihkuettavaa spraytä ehkäisemään pistokset varmuuden vuoksi. Nyt en tiedä vieläkö tilanne on päällä mutta hyttysiä ei ainakaan taida paljon olla enää koska kenelläkään en ole puremia nähnyt.

pikkujutut said...

Yaelian, just se häh-menetelmä.Mopo, minkä perässä tuprutuslaite mistä tulee ilmoille jotain vähemmän luotoystävällistä.

Tiina, no ohoh, mikä sai aikaan muutoksen? Sullahan oli kaikki jo suunniteltu pitkälle...hyvin pitkälle. Minne päin suuntaat nyt?Onnea matkaan kuitenkin ja ehdottomasti, jos se on kaiken sen väärti.Vähän ryit ja sitten eteenpäin täydellä tarmolla.

Anu, just nyt ei ole näkynyt ja kuvat ovat kuukauden takaa, kenties kahden. Juu, DDT on minukin villi veikkaus, haisee imelältä..

Mine, nautinnollisia hetkiä sinne jään ja lumen keskelle. ottakaa ilo irti.On varmasti ihanaa.

Mizyena, nyt heitit vaikean, en ole ainakaan kuullut mutta se ei tarkoita sitä etteikö olisi.Mutta kuulostaa vallan kamalalta taudilta.Meillä me kaikki saamme kunnon paukamat puremista ja se ei ole kivaa.

mizyéna said...

Sitä on monessa maassa ollut liikkeellä eli voi olla, että sielläkin. Rokotusta tai hoitoa siien ei ole. Suurinosa sairastaa sen oireetta tai vähäisillä oireilla. Riskiryhmissä vanhukset, lapset ja kroonisesti sairaat joille voi olla hengenvaarallinen. Tauti leviää linnuista itikoiden välityksellä. Jotain vuosia sitten täällä kuoli satoja ihmisiä tähän tautiin. Nyt muutamia ja useita kymmeniä sairastui. Tautia ollut erityisen paljon myös Amerikassa tänä vuonna.