17.11.12

peace, love & understanding

Sen sijaan, että urputtaisin siitä, että joku varastaa generaattorisähkövirtaamme, annan kukkien puhua kaunista kieltään.

Mutta en voi olla mainitsematta tässä sivulauseessa, että kuukaudessa maksamme 300,000 paikallista
(150€) pelkästään tästä 10 ampeerin sähköstä. Hintaan kuuluu myös se, että saan päivittäin rampata sähkötolpalla nostamassa alas menneen sulakkeen, ainakin sen kerran kun pesukoneemme/lämpöpumppu on päällä. 108 porrasta x 2 = hyvää hyötyliikuntaa. Tässä kohtaa voisi sanoa, että positiivinen ajattelu on pers....syvältä.

Ja kyllä, tämä on todella pientä siihen verrattuna, mitä ympärillä edelleen tapahtuu, mutta ne ovat ne pienet jutut, pahassa ja hyvässä, mitkä muokkaavat päiväämme ja mieltämme. Näin ainakin itse ajattelen. Kylmähermoisena naisena napsautan pesukoneen uudemman kerran päälle, syön palan suklaata ja odotan hetkeä päivän toiselle hyötyliikuntahetkelle.

Ehkä mietin myös uutta uraa sähköasentajana. Missäköhän voisi online-opiskella sähköasentajaksi ? Ihan muuten vain....

Rauhaa, rakkautta ja ymmärrystä viikonloppuunne!

4 comments:

Yaelian said...

Samaa toivon minäkin! Huh,onpa teillä kallista tuo sähkö,ja vielä kun se ei edes toimi kunnolla. Meillä on sähkön hinta kivunnut ylös parin viime vuoden ajan reilusti ja nyt tulevana keväänä kuulemma taas 10 prossaa:(

Mukavaa viikonloppua!

pikkujutut said...

Yaelian, meidän kaupungissa 5 amp maksaa 100 taalaa, naapurikaupungissa vähemmän. Generaattorien omistajat ja kaupunginhallitus sopivat hinnat yhdessä. Viime keväänä oli mielenosoitus hintoja vastaan, on todella kallista lystiä ja monet ovat ilmankin tai nappaavat muilta itselleen. Valtakunnan sähkö on halvempaa, eikä sähkölaskutkaan kovia ole, kun sitä ei juuri ole saatavilla.

Rauhallista viikonloppua!

Kirsikka... said...

Hah hah....olet ihana Pikkujutut!!
Kyllä se positiivisuus on joskus aika kiven takana :P

pikkujutut said...

Kirsikka, :). Positiivisuus on kiven takana, silloin kun olet juuri aloittanut tekemään jotain ja bang, sähköt meni...mutta hyvää liikuntaa, en valita.Ja parasta, nyt ei sada vettä.