19.11.12

double standard

Olen ollut erittäin naiivi.
En ole tajunnut sitä, että syyrialaisen pikkulapsen kuolema ei ole mitään palestiinalaisen pikkulapsen kuoleman rinnalla.
Nyt tiedän.
Ja olen sanaton.

Sota on syvältä, oli se sitten maan sisäistä tai eri maiden välistä.


Kaksinaismoraalista enemmän tässä linkkissä.

9 comments:

anumorchy said...

No sitahan minakin olen tassa jo pitkaan ihmetellyt. Siellahan on tapettu paivittain yli sata ihmista jo kuukausien ajan eika se nayta kenenkaan tunteita kovinkaan kuumentaman.

Mine said...

Minä huomaan, että nykyään ottaa päähän aika helposti yksi ja toinen juttu tässä maailmankolkassa. Eilen kihisin kiukusta katsoessani tuota kommentoinnin tasoa uutisten alla. Jotkut ne saa tehdä mitä niitä huvittaa ja toisten olisi paras olla vain hiljaa ja ottaa kiltisti turpiinsa?

Yaelian said...

Hyvä kirjoitus tuolla...Tosiaankin,sitä on jo pitkään ihmetelty että miten syyrilaisten lasten henki ei ole samanarvoista kuin muiden.Vaikke siellä edelleenkin tapahtuu veritekoja päivittäin ,ovat monet tahot hiljaa...

Lissu said...

Israelin tilanne antaa Syyrian pààpomolle nyt mahdollisuuden tehdà mità vain, koska maailman huomio on naapurissa. Olen hyvin pessimistinen Làhi-Idàn tilanteeseen, sillà haavat ovat siellà liian syvàllà. Toivottavasti te saatte olla turvassa.

Anonymous said...

Terveisiä Prahasta ! Palasimme viime yönä kotiin; tänään minulla oli jo työpäivä, mutta Hra Nro.50 piti vielä vapaata ikääntymisen johdosta...

Oli ihanaa olla kahden kauniissa ja komeassa Prahassa; syödä ja juoda hyvin sekä kävellä varmaan satoja kilometrejä katsoen kaikkea upeaa, vanhaa, kaunista ja erilaista.

Minä jätän väliin nyt tämän täällä näköjään käydyn sota- ja rauhakeskuskustelun; toivon silti, että pysytte TURVASSA ja TERVEINÄ ! Ne ja nuo kuviot kaikkineen ovat niin vaikea ymmärtää täältä käsin ja tietää, kuka on oikeassa tai väärässä... Tappaminen on väärin ! t: Tiina

Kirsikka... said...

:((
Näitä keskusteluja käydään päivittäin täällä :((

Aivan mahtava kuva-järvi on kuin kirkas peili!

pikkujutut said...

Anu, no niinpä ja loppua ei tuolla näy..surullista.

Mine, huomasin aivan saman asian ja kun näin tuon linkittämini tekstin,se oli siinä.Tajusin, että on muitakin jotka ajattelevat asioista kuten itse ja hieman maailmantuska helpotti. Uutisten kommentteja en ole enää lukenut, raja tuli jo vastaan.

Yaelian, minusta se oli jälleen järkevä teksti, kuten myös se aikaisemmin linkittämäni.Musta-valkoisuutta saa lukea niin paljon nyt riippuen siitä mitä lukee. Tuntuu, että hanskat on lyöty tavallaan tiskiin ja tilanteen annetaan mennä hamaan loppuun saakka. Kestääkö se sitten 4 kuukautta vai 20 vuotta, kuka tietää.

Lissu, on se pomo tainnut saada tehdä tähänkin asti ihan mitä on halunnut, isot kaverit tukevat ja veto-oikeudellaan puolustavat. Pakko tässä on pessimistiksi kohta ryhtyä itsekin, ei hyvältä näytä. Meillä kaikki ok, vielä.

Tiina, onnittelut päivänsankarille.Mukavaa, että matkanne onnistui, tuli varmaan tarpeeseen pikku irtiotto. Sinulla on kaikki vapaus valita, mitä kirjoitat ja mihin otat kantaa. Tämän sotakeskustelun ratkaisu on yksinkertainen:rauha. Ja siihen tarvitaan kaksi, molemmat osapuolet.

Kirsikka, onneksi voi asiat puhua ulos, etteivät jää mieltä vaivaamaan, näin ainakin itse ajattelen. Nuo molemmat sodat näkyvät jo täälläkin eri tavoin ja yksi mikä tavallaan uskomatonta tässä maassa. Meillä on iltaisin hiljaista, hiirenhiljaista ulkona.
Jep, kuva on kesältä.

Sateenkaari said...

Myös mina toivon, etta olette siella rauhassa ja turvassa.
Mika tasta maailmasta on tulossa. Meno alkaa olla sotaisaa jo niin monessa kolkassa.

pikkujutut said...

Sateenkaari, kiitos, toistaiseksi olemme rauhassa ja turvassa, toivottavasti jatkossakin. En tiedä minne maailma on menossa, hullulta näyttää tämä maailman meno.