14.11.12

dark waters

Eilen, kello 10.39 istuin tässä koneen edessä aikeissa kirjoittaa blogiin.
Yritys, mikä ei onnistunut.
Sen sijaan seuraavan tunnin ajan kehoni kävi läpi sarjan kylmän väristyksiä, olin kuin horkassa.
Vapisivivn sormin sain buranan suuhuni, kaksi pitkähihaista paitaa, pitkät housut ja parit sukat jalkaani ja kaaduin sängylle vetäen päälleni peiton. Sisälämpötila asunnossa oli +20, oma kehon lämpötila lienee noussut tuplaten.
Viime yö meni puolelta toiselle kierien, päässä jyskytti kolmas maailmansota.Aamuyöllä hikoilin pois kaikki nesteet kehosta.
Nyt elämä näyttää taas normaalilta, päässä enää hento jomotus.
Virus vai migreeni? Siinäpä kysymys.

Mutta se mistä olisin eilen kirjoittanut on tämä. Lukemisen arvoinen juttu.

10 comments:

Lissu said...

Toivottavasti voit paremmin! Uskonnot ovat uskon asioita, eikà niihin koskaan ole oikeita vastauksia. Uskon minà.

mizyéna said...

Seuraavaksi voisi tehdä vähän isompaa otosta tähän tutkimukseen. Voisiko vaatia otoksen olevan myös satunnainen, eikä valita vain Hirsi Alia kumppaneineen? Tarinat, joita EI HALUTA KUUNNELLA on niitä normaaleja, joissa ei ole mitään ekstreemiä mihinkään suuntaan. Miksi Zahra on jättänyt tyttärensä alunperinkään yksin? Tyttärelle yksi ympärileikkaus ei varmaan paljon tuskaa lisää siihen, että äiti on jättanyt hänet.

Pikaista toipumista taudista!!! Onpas teillä viilentynyt. Meillä edelleen vaan hellettä ja aurinkoa vaikka pohjoisessa oli tulvasateitakin tullut.

Anonymous said...

Kunnia-, kuristus-, läheis-, uskonto- ja kaikki muukin väkivalta on TUOMITTAVAA ja RIKOS ihmisyyttä vastaan. Yhtälailla tuomittavaa ovat ympärileikkaukset, lasten hylkäämiset, kaltoinkohtelu ja yleinen välinpitämättömyys ! Mikään EI saa oikeuttaa kohtelemaan toista huonosti; EI edes usko tai sen varjolla ratsastaminen... t: Tiina

Parempaa vointia ! Virus ? Migreeni ? Stressi ? Liikaa liikuntaa vesisateessa ?

Yaelian said...

Toivottavasti oli vain joku lyhyempi kuume-episodi eikä virustauti.Otin toissapäivänä flunssarokotuksen;sairaskassasta painostettiin kun olen astmaatikko,joten taivuin painostuksen alla.
Surullista luettavaa tuolla linkin takana. Mutta minäkin jäin miettimään miksi Zahra oli jättänyt tyttärensä taakseen. Naisten ympärileikkaus on kyllä julma juttu,eikä sillä ole mitään tekemistä uskonnon kanssa.

pikkujutut said...

Lissu, hengissä ollaan. Surullisinta uskon asioissa on se, että jotkut ääriryhmittymät antavat kuvan jostain uskonnosta, olipa se sitten mikä tahansa uskonto.

Mizyena, tämä ei tietääkseni ollut tutkimus vaan perustui lähinnä tuohon Cohenin kirjaan ja käsittää myös muita tarinoita kuin Hirsi Alin.Kyseinen HS:n toimttaja nosti joitain esimerkkejä esille.Minulle näissä ei ollut mitään ekstreemiä vaan sitä totuutta että kulttuuriset asiat sidotaan uskontoon, vaikka niillä ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa.

Zahrasta- en tiedä miksi hän jätti lapsen jälkeensä.Voin vain arvailla, että hän on saapunut Suomeen pakolaisstatuksella koska on Somaliasta tullut ja todennäköisesti on halunnut parempaa elämää lapselleen ja itselleen.Miksi tuli yksin? Siihen on oltava hyvä syy ja minkä Zahra tietää. Toivottavasti tuo vertauksesi ympärileikkauksesta/äidin jättämisestä oli sarkastinen.

Meillä ei helteitä enää ole, tai +30 tuntuu jo viileältä :).

Tiina, piste. Mysteeriksi jää alkulähde mutta onneksi taas hengissä.

Yaelian, jep, tämä oli näitä 24h viruksia tai sairauksia mille ei syitä löydy. Meillä ei ole flunssarokotuksia vaikka ehkä kannattaisi.Täällä kun pööjä riittää.Mutta juuri nyt tuli ilmi, että maahan on kuljetettu feikkilääkkeitä, joita tietenkin on sitten myyty aitoina joten kiitos ei, mitään lääkettä ei enää osteta, varsinkaan rokoitteita.
Ehkäpä tuosta Zahrasta voisi tehdä oman tarinan, missä asiat selvenisi.

Mine said...

Islamin nimissä tehdään ympärileikkauksia, joihin Koraani ei kehota. Toivon todella Mizyena, että et puolusta sellaista silpomista, kuten kommentistasi saattoi päätellä. Muutenkin minulla olisi tästä montakin mielipidettä, mutta antaahan olla. Uskontojen välinen dialogi taitaa olla pääosin puhetta kuuroille korville...

Anonymous said...

Silpominen on väärin ja julmaa. Sitä ei minusta voi oikeuttaa kulttuurilla eikä uskonnolla. Kirjoittaessa ei tietysti välity äänenpainot, mutta aika karmealta kuuulostaa tuo kommentti, että "ympärileikkaus ei tunnu missään, jos äiti on jättänyt".

Maailmassa on valitettavasti paljon äitejä, jotka joutuvat jättämään lapsensa ihan vaan siksi, että koettavat hommata lapselleen mahdollisuuden kunnolliseen koulutukseen ja muuhun elämään. Onneksi monien äitien ei kuitenkaan tarvitse jättää lastaan kadulle vaan jättävät isoäitien, tätien ja muiden sukulaisten toivottavasti rakastavaan hoivaan.

Monet esim. täällä Sveitsissä työskentelevät kodin/lastenhoitajat hommaavat elannon paitsi lapsilleen "siellä jossain", myös perheen vanhuksille tai sairaille. Yksi tuntemani nainen kustantaa ansioillaan siskolleen syöpähoitoja Boliviaan. Sanoi, ettei heillä sikäläisillä palkoilla (jos yleensä mitään töitä sieltä saisikaan) olisi mitään mahdollisuutta maksaa siskon sytostaattihoitoja.

Enpä kovin herkästi menisi tuomitsemaan naisia, jotka "jättävät" lapsensa sukulaisten hoitoon. Zahran tapausta en tunne, mutta tunnen täältä omasta asuinmaastani monta, monta sydäntäsärkevää tapausta, jossa naiset ovat jättäneet omat lapsensa ja tulleet hoitamaan täkäläisiä lapsia. Eli monien täkäläisten naisten "emansipaatio" ja omien työambitioiden tyydyttäminen tehdään itseasiassa sen turvin, että joillain naisilla maailmassa on niin kovin vähän vaihtoehtoja.

Minä en kritisoi näitä naisia, jotka tänne tulevat ja koettavat rakentaa lapsilleen parempaa tulevaisuutta, inhimillistä vahuutta vanhemmille, joilla ei mitään eläkkeitä ole jne.

Sen sijaan voisin paljonkin kritisoida ihmisiä täällä, jotka käyttävät hyväkseen toisten ahdasta asemaa, maksavat surkeita palkkoja, "unohtavat" eläkemaksujen maksamiset, eivätkä anna näille naisille työlupia, joiden turvin voisi heidän lapsensakin voisivat tulla tänne asumaan.

Toivottavasti virus on hellittänyt! Meillä kiertää perhettä virus, joka vie äänen pariksi päiväksi. Oudon hiljaista :).

Lempi Sveitsistä

pikkujutut said...

Mine, ja minusta kun tuo artikkeli oli asiallinen ja kiihkoton, niin siksi sen laitoin linkiksi.Toki nyt lukiessa sitä huomasin, että se puollustaa maallistumista , tavallaan ongelmien ratkaisuna mutta silti olen yhä sitä mieltä että tuossa tekstissä oli nähty metsä puilta.

Lempi,voi, sinä toit esille sen minkä minä itse unohdin aamulla. Ne äidit, jotka joutuvat lähtemään hoitamaan niitä joidenkin toisten lapsia ja jättämään omat sinne jonnekin, toisten hoidettavaksi. Ja kyllä, olen samaa mieltä, näitä naisia ei kannatta mennä tuomitsemaan. Tämä nimittäin liippaa läheltä omaa elämääni. Juuri tänään vietin muutaman tunnin kahden tälläisen piian kanssa, jotka työskentelevät expateille erittäin surkeilla palkoilla, melkeinpä 24/7.Puhumattakaan niistä, jotka työskentelevät vielä huonommissa olosuhteissa/perheissä. Ja vain isksi, että rahoittavat työnteollaan perhettään kaukana. Tästä saisi jo oman postauksen verran asiaa...
Pää pehmeänä mutta eiköhän tämä virus selätetty nyt, toivottavasti. Toivottavasti sielläkin.

mizyéna said...

Miten kommentistani saattoi sellaista päätellä?? Minulla on tyttölapsia eikä heitä ole ympärileikattu eikä tulla leikkaamaankaan. Mua vaan ärsyttää tuollaiset artikkelit kun ei koskaan haluta KUULLA normaalista oikeasti muslimiperheen arjesta vaan vain tälläisistä ääri-ilmiöistä mitkä eivät edes uskontoon kuulu.

pikkujutut said...

Mizyena, tiesin sisimmässäni koko ajan, ettet sitä tarkoittanut mutta kuten Lempi tuossa kommentissaan mainitsi tekstissä jäljelle jää vain se mikä on kirjoitettu ja se teksti pomppasi silmille.Pahasti.

Ja ystävä hyvä, tuo artikkeli kritisoi juuri sitä, että palstatilan vie äärilaidat, ääriteot. Ja se mikä jää pimentoon, on juuri se tavallinen, rauhanomainen islam. Se, miten kuitenkin suurin osa muslimeista elää.
Näin ainakin minä sen luin. Jos olen väärässä, korjatkaa.