22.5.12

get a life

Enjoy your own life
 without comparing it with that of another.
Marquis de Condorcet
*
Everything that irritates us 
about others can lead us
 to a better understanding of ourselves.
Carl Jung
* 
Jos jotain haluan tyttäreni ( ja myös poikani) aikuisena muistavan niin sen, ettei koskaan, milloinkaan, osallistu sellaiseen toisten alentamiseen, millä itsensä voi näennäisesti ylentää. Empiirisen tutkimukseni mukaan ei ole väliä onko kyseessä naiset tai miehet. Ei ole väliä uskonnolla, kulttuurilla, koulutuksella, yleissivistyksellä tai iällä.

Se mikä on yhteistä,edelleenkin oman empiirisen tutkimukseni mukaan, on sydämen sivistyksen puuttuminen. Ei osata tai haluta ajatella asioita toisin eikä varsinkaan toisen näkökulmasta. 

Mutta ei hätää, olen löytänyt tähän jo hoitokeinonkin. Kaikkien kannataa elää omaa elämäänsä. Löytää päivän naurut ihan vain omasta elämästä.

9 comments:

Anonymous said...

Olipas mielenkiintoinen kirjoitus kauniin kukan alla... t:Tiina

Paljon jäi nyt isoja kysymyksiä tästä päivästäsi; mitä lienee on tapahtunutkin ?

Jungin ajatukseen liittyen olen joskus ollut jollakin "tunnilla", josta jäi mieleen se, että ihminen sijoittaa toiseen sen, mitä on vaikeita itsessä kohdata tai nähdä; taitaa liittyä jotenkin projektiiviseen identifikaatioon ja muuhun psykoanalyyttiseen "höpinään". Ehkä siihen liittyy jotenkin myös itsen ylentäminen toista alentamalla ? Oli miten oli; ikävää joka tapauksessa...

Hoitokeinosi on hyvä ja paras; myös edullinen ! Ei tarvitse Kela-terapiaa, kun ottaa ilmaiset naurut ! Eikä edes depressiohoitajaa...

pikkujutut said...

Tiina, ei mitään isoa ole tapahtunut, henkinen mittarini vain näytti punaista..Minun piti elää tämä päivä todennäköisesti juuri siksi, että

a) tajusin että on ryhmiä, joissa yhteishenki muodostuu sillä, että kautta rantain (ei suoraan) dissataan joku ryhmän ulkopuolinen,

b) on ihmisiä, jotka tarvitsevat lakeijoita ja on ihmisiä, jotka sitten suostuvat lakeijoiksi yhdelle,

c) koskaan milloinkaan ei sanota suoraan mitään vaan kautta rantain sanotaan kaikki ja ei yhtään mitään.

d) mitä vähemmän tietää toisesta, sen enemmän juttua liikkuu

e) luotettavuus on venyvä käsite ja koskee ...joitakin.

Onneksi oma elämä on aika hauskaa, voi ottaa kiksit ihan omista tekemisistä. Sinullakin muuten työt vähenisi huomattavasti tällä reseptillä. Voit vapaasti ottaa käyttöön tämän viisauden. Vai pitäisikö vallan tarjota Kelalle?

Mine said...

Amen tälle. Jokaisen todellakin kannattaisi elää omaan elämäänsä. Lakata vertailemasta, kadehtimasta, kyttäämästä. Asiaan auttaa, jos pitää itsestään ja opettelee pitämään myös muista ja heidän erilaisista ratkaisuistaan. Ymmärtää, että toisen oma ei ole itseltä pois.

Niin ja toisen mollaaminen ei tee kenestäkään fiksua. Ei todellakaan.

Anonymous said...

Pidetään tuo "resepti" salassa täällä blogissa ! Olisi se kovin ikävää, jos työt vaikka loppuisivat... Suomessa väestöstä reilut 5 prosenttia sairastaa yhtäaikaisesti hoitoa vaativaa masennusta. Ihan tuli hymy, kun aloin ajattelemaan sitä naurun määrää taudin taltuttamiseksi ! Ehkä se olisi jopa työttömyyden arvoista; en tiedä ?

PAREMPAA PÄIVÄÄ SINULLE huomiseksi ! t: Tiina

Kirsikka... said...

Hienoja mietteitä..
Sydämen sivistys, ja toisen ihmisen kunnioittaminen erilaisuuksista huolimatta pitäisi kait kuulua jo oppiaineisiin...meiltä ainakin häviävät pikkuhiljaa kaikki eettiset periaatteet (eikö niitäkin ,joskus kauan sitten luettu uskonnontunneilla..)
Omassa elämässä on tosiaankin ihan tarpeeksi, ja joka itselleen osaa nauraa, on kyllä aika vahva elämässään!
Tärkeintä elämässä on muistaa, kohdella muita kuten haluaisi itseänsä kohtelevan ... sillä pääsee pitkälle!

Anonymous said...

Kohtaan "B" on nimikin tai ehkä jopa diagnoosi: NARSISMI ! t: Ahkera Koululainen Tiina

Hitsi ! Olen näköjään käynyt ainakin KAHDELLA tunnilla...

Yaelian said...

Samaa mieltä ehdottomasti! Tuosta tulee mieleen eräs kamala pariskunta naapuritalosta,jotka eivät ota ketään muuta huomioon kuin itsensä.Ei tietoakaan tuosta sydämen sivistyksestä:(

Lissu said...

Ameen! Oletkos kàynyt àssànkàkenà -blogissa? Uusin tuttavuuteni blogissani. Naurua piisaa.

pikkujutut said...

Mine, sinähän jatkoitkin sopivasti tuolla itsensä hyväksymisellä, se liittyy todella tähän asiaan.Jep, mollaamisella ei pääse pitkälle.

Tiina, juuri kun ajattelin rikastua.. Eiköhän sinulla työsarkaa riitä jokatapauksessa. Narsismi on päivän sana...

Kirsikka, totta. Kohtele muita niinkuin haluaisit itseäsi kohdeltavan, juuri näin. Yksinkertaista sanottuna, monimutkaista käytännössä.

Yaelian, näitä sydämettömiä näyttää riittävän kaikkialla ja asiassa jos toisessa, harmi.

Lissu, taidan tarvitakin juuri tuota blogia :).Kiitos vinkistä.