17.1.12

be strongYou never know
how strong you are
until being strong
is the only
choice you have.

Maanatai on vesipäivä.Pakettiauto tuo juomaveden, apupoika kantaa sen meille. Kantoi eilenkin yhden, aivan ylös asti, hissi ei toiminut. Ovella kysyi monta kertaa, että vieläkö kaksi muuta. Hetken selittelyjen jälkeen pyysin jättämään ne kaksi muuta pulloa alas hissin viereen.Maksoin, suljin oven, laitoin kengät jalkaan, kävelin alas, nappasin molemmat pullot käsiini yhtäaikaa ja kannoin ne ylös kahden pysähdyksen taktiikalla.  2 x 22, 7 litraa vettä. Mietin siinä portaita ylösnoustessa, että maailmaan mahtuu sekä selittelijöitä, että niitä, jotka tekevät ja toimivat. Lienee selvä, kumpi on tässä osoitteessa arvossa.

Yläkuva on se näkymä, mikä näkyy, kun meille sisälle tulee. Vähän jo puhkikuluneet sanat seinällä. Mutten voi poiskaan ottaa, vielä. Näistä se, johon silmät ensimmäisenä osuvat, on tuo keskimmäinen sanapari. Lisätä sinne voisin kyllä vielä yhden sanan. Sisu. 

9 comments:

anumorchy said...

Niin sita pitaa! Missa kerroksessa asutte?

pikkujutut said...

Anu, kuudes, melkein 200 porrasta. Tuli nekin laskettua... :). Yläselkä kiittää tänään.

Lissu said...

Heh, heh, hee! samoja geenejä omataan. Siis sinä ja minä.

Mine said...

Niin sitä pitää. Olihan vesipoika varmasti katsomassa tätä näytöstä:).

Minäkin siirrän yksin isoja kaappeja, käännän lasten sänkyjä jne. Syy on niinkin epäpyhä, kun kärsimättömyys. Jos miestä odottaa, siinä kestää liian kauan. Ei kun hihat heilumaan ja tekemään itse. Joskus itsekin ihmettelen mihin kaikkeen voimat riittää. Olen kuitenkin melko pieni ihminen:).

Sisulla!

pikkujutut said...

Lissu, se on joku suomalaisnaiseusgeeni :).

Mine, No ei ollut ja parempi niin. muuten saan kantaa sen kolmannenkin. Patalaiskoja ovat, siinä se suurin ero minun ja heidän välillä. Ja jep, ehkäpä kärsimättömyydellä oli osuutta tässäkin ja sitten epäluottamus, että vedet olisivat siellä alhaalla säilyneet.. Epäpyhiä paheita kerrassaan minulla.

Katriina said...

Suomalainen rouva vastaa kahta sikäläistä apupoikaa. Siitä saat sitäpaitsi kiinteät pakaratkin:)

Yaelian said...

Huh huh,hattua nostan sinulle kun kannoit nuo kuudenteen kerrokseen! Voiko muuten teidän kraanavettä juoda? Ostin pulloja vielä puolitoista vuotta sitten,kunnes siirryin Britaan ja kraanaveteen.Maku on hyvä ja vesi tuntuu puhtaalta,kaupunki myös välillä reportoi veden laadusta.

Rouva Kameleontti said...

Voi meitä joiden ei tarvitse kantaa eikä säästellä vettä. On meillä easyä. Sinulla on sisua. Tuollako sitten keitätte ja tuotako juotte viikon? Tarvitseeko teidän säätelllä pesu- ja suihkutusvesiä?

pikkujutut said...

Katriina, jos noin vähällä tulee kiinteät pakarat, taidan tehdä tämän joka viikko :).

Yaelian, me ei olla juotu täällä ollenkaan kraanavettä.En uskalla.Brita oli meilläkin mutta en tiedä minne olen sen laittanut, kadonnut mokoma. Siellä taidettiin käytttää kraanavettä muuten...Täällä ei ole tietoa veden laadusta, joten parempi ettei edes juo.

Rouva Kameleontti,on se easy peasya. Näissä pulloissa on meidän juoma- ja ruoanlaittovesi.Tönkkä viikossa, joskus enemmän.Ja hätävara päälle :). Jos ollaan paljon generaattorisähköllä, kuten nyt ollaan oltu, voi vesi katolta olevasta säiliöstä loppua. Odotellaan siis julkista sähköä ja vesipumppua toimimaan :) Mutta normikulutuksella vesi riittää.