28.10.11

nine years and counting....

Lokakuu 2002.
Muutto.
Vanhan ja uuden kodin välillä matkaa maanteitse 35 km.
Me kiersimme kuitenkin Kyproksen kautta.
Muutettiin maasta toiseen, kulttuurista toiseen.

Lokakuu 2011.
Monta asiaa on nähty ja koettu.
Yksi asia on pysynyt samana maasta riippumatta.
Elämä on välillä kuin avovankilassa oloa suosituksineen, kieltoineen ja rajoituksineen.
Ja vuosien varrella varsinkin niitä elämistä hieman hankaloittavia kieltoja ja rajoituksia on ollut paljon.
Ensi vuonna juhlitaan kuitenkin pyöreitä.
Melkein huimaa.

6 comments:

Mine said...

Kyllä maailma on merkillinen. Raja-aitoineen, niin fyysisine kuin henkisinekin. Toivottavasti en itse syyllisty niiden luomiseen.

Olen löytänyt täältä itseni aina vain useammin katselemasta ja lukemasta, joten päätin jättää nyt käynnistäni puumerkin.

Yaelian said...

Olettekin olleet jo tosi kauan tuolla naapurissa.Kiellot ja rajoitukset ovat kurjia,mutta toivottavasti niitä voi välillä kiertääkin..

anumorchy said...

Pyoreiden jalkeen tanne takaisin, jooko!

pikkujutut said...

Mine, tervetuloa ja mukavaa että jätit viestin. Nyt löydän minäkin sinut. :) Maailma on todella merkillinen. Vuodet maailmalla ovat avanneet silmät, opettaneet katselemaan laaja-alaisesti mutta myös realistisesti.On asioita joihin ei voi vaikuttaa, mutta niihin mihin voi, on melkein pakko vaikuttaa :)

Yaelian, ja vastahan me tänne tultiin :) Kierretty on niissä missä mahdollista mutta toisaalta joitakin ei edes halua kokeilla kiertää.

Anu, ilmansuuntana voii olla ihan mikä vaan.Ehkäpä lähdemme takaisin pohjoiseen :)

Anonymous said...

Terveisiä sinne Avovankilaan ! Matti Nykänen NAUTTII sellaisessa olostaan; saa harrastaa liikuntaa ja ruoka on hyvää; ehkä myös sitä riisipuuroa ?

Rajoituksia, määräyksiä, aitoja on aina ja kaikkialla; jos ei muuten niin omassa päässä ! Mieti vaikka omaa suhdettasi suklaaseen tai tätä minun loputonta laihduttamista. Kuka käskee ? Kuka kieltää ?

Toivottasti ette juhli ensi vuonna pyöreitä siellä ! t: Tiina

pikkujutut said...

Tiina, MN:llä on todennäköisesti huomattavasti leppoisammat olot ja parempaa ruokaa :). Nuo oman pään rajoitukset ovat easypeasy mutta kun on ties mitä uhkaa mistäkin suunnasta, kidnappauksista lähtien niin hiemanhan se rajoittaa arkea. Sitten ihan nämä omat juttunsa sähköjen, yms. juttujen suhteen.