26.2.11

haven't seen all yet

Kaikki nämä vuodet on elämää täällä verhonnut jokin muuttuja x. Milloin mitäkin. Toistuvat sähkökatkot, ruokapula, pommit, sodan uhka, maanjäristykset, muutamat mainitakseni.

Nyt sitten on koettu sekin, että bensiini loppui huoltoasemilta. Ei pisaraakaan hanoissa. Vielä aamulla oli epävarmuutta ilmassa mutta päivällä virkaatekevä energiaministeri allekirjoitti tarvittavan paperin ja bensiinin jakelu asemille voitiin taas aloittaa.

Taisi olla ensimmäinen kriisi tässä maassa, mikä ei vaikuttanut millään muotoa meidän elämään.

6 comments:

Maria said...

Mikä päivä!Ja tuossa alemmassa niin kaunis tuo tunnelma kummassakin kuvassasi.

Jael said...

Blame Gaddafi...Onneksi ei vaikuttanut teidän elämäänne. Kaikki nousee ja tietyistä raaka-aineista on pulaa. Juuri luin,että vaatteiden hinta tulee nousemaan kaksinkertaiseksi,johtuen Kiinan huonosta puuvillasadosta..

Merja said...

Teillä riittää noita koettelemuksia. Mutta ei kyllä meitäkään pahemmin liikuttaisi tuo bensan loppuminen, nykyään. Nyt kun kaikki on kävelymatkan päässä, onneksi..

Anonymous said...

Ei muakaan haittais heti bensan loppuminen, mutta saattas tietysti olla, että lähikaupan hyllyt tyhjenis nopsaa, jos bensahanat ois päiväkausia kiinni.

Mielenkiintoisia kuvia!

Lempi Sveitsistä

outi said...

Se Libya varmaan tuntuu. Vaikka tiedä häntä, jos yhden paperin allekirjoittamalla ongelmat ratkeavat.:) Kaiken tuollaisen säädön jälkeen elo täällä päin mahtaa olla... tylsää vai helppoa vai molempia? Vaikka saattaa se Gaddafi tuntua kohta täälläkin.

pikkujutut said...

Maria, meillä oli niin rauhallista kun autoja ei liikenteessä juuri ollenkaan. Alemmat kuvat otettu rauhallisena sunnuntai-iltapäivänä :).

Yaelian, paikalliseen tapaan, juuri näin, syytetään jotain toista :). Samanuutisen luin itsekin ja nyt monen kuukauden poissa olon jälkeen täällä huomaa miten hinnat ovat nousseet hurjasti. Moni asia kalliimpaa kuin Suomessa.

Merja, näitä koettelemuksia on ja tavallaan jää myös niiden koukkuun. kun mitään ei tapahdu, on vähän levoton olo.sitten kun tapahtuu, on rennompi olo. Vaikeaa selittää. Oma henkilökohtainen automme on myynnissä, emme käytä sitä juuri koskaan, joten lyhytaikainen bensan loppuminen ei olisi haitannut.

Lempi, no juuri tuota aloin ajatella.Mitens maidot, juustot, lihat, posti yms...ja heti alkoi hikeä pukkaamaan :)

Outi, sieltä tämä on lähtöisin.Kyseessä oli että kuka saa poliittisen kiitoksen siitä, että bensiinin vero lasketaan että kansalaisilla on rahaa ostaa.Viikon markkinahintaa ei oltu määritelty, joten bensiinintuottajat katkaisivat tuonnin asemille.

Elo siellä päin on ihanan helpoa ja pikkuasioista ei aina jaksa edes hermostua. Ja kieltämättä, tuossa ojulun alla, alkoi itsellä olla jo olo että no mitäs seuraavaksi kun olimmeo lleet useamman kuukauden normielämässä :).

Kyllä Libya tuntuu kohta kaikkialla, öljy on tärkeä maailmaa pyörittävä aine.